Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim işe girerse bizim maaşlarımız kesilir mi?

Pinargndzz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@Kalem
Lütfen yardımcı olun nolur

evde 3 kişi yaşıyoruz
annem kardeşim ben
Ben annemden evde bakım maaşı alıyorum annem 2022 maaşınıda alıyo kardeşimde işe girmişti 750 tl alıyodu sadece yalnız kardeşim sigortalı işe girmek istiyo maaşı 1600 tl olcak buna göre Bizim maaşlarımız kesilir mi?
Nolur yardım edin

Pinargndzz kardeşin sigortalı çalışmaya başlarsa annenin 2022 aylıgı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesin kesilir.
2022 aylıgı gelir hesabına alınan evde bakım aylıgı da dahil ediliyor ayrıca. evde bakım aylıgı biliyorsun 888,17 TL. kardeşin sigortasız çalışıyormuş şu an ve ayda 750 TL alıyormuş. ki bu durum da tespit edilirse yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra annenin aldıgı 2022 aylıgı kesin kesilir. yapılacak sosyal incelemede -sigortasız çalışsa bile- kardeşinin geliri kolaylıkla tespit edilir unutma.
ayrıca kardeşinin bu aldığı 750 TL'yi ve sigortalı çalışmaya başlarsa da alacagı yeni maaş tutarını evde bakım aylıgı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne en geç 1 ay içinde bildirmekle mükellefsiniz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altında oldugundan dolayı evde bakım aylıgı kesilmeyecektir. lakin yine hanedeki gelir değişikliklerini bildirmekle mükellefsiniz.

Kalem Abla kardeşim aylık olarak almıyo 750 tl iş olursa gidiyo bazen gidiyo yardım etmeye oda ayda 700 -750 tl flan oluyo iş olursa kaportacıda işi yok yani normalde çalışmıyo evde o yüzden işe girmek istiyo böyle bi iş var bi yok zor durumda kalıyoruz şimdi 1600 tl ye buldu bi iş haber bekliyo olursa oraya girmek istiyo şimdi o işe girerse kesilir mi maaşı annemin

Pinargndzz maalesef kesilir ablam. bu arada birkaç soru sorayım. annen kaç yaşında? 65 yaş altı mı? rapor oranı kaç?

Kalem annem 46 yaşında şizofreni %80 raporu var süresiz zaten Çok zor zamanlar geçiriyoruz insanın annesi böyle olunca Çok zor yani bende 3 sene önce eşimi kaybettim hem o acı hem annemin durumu çalışmıyorum zaten Annemle ilgileniyorum ben kardeşimde bazen iş buluyo bazen çalışmıyo delircem

Pinargndzz
tamam ablacım. başka bir umut yolu aramak için sormuştum soruları. fakat maalesef. kardeşin sigortalı çalışmaya başlarsa yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra annenin aylıgı kesilir. kardeşin ayrı haneye gitsin desem bu da zor. hanede 2 kişi kalırsınız ve bu durumda evde bakım aylıgı 888,17 TL oldugu için hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçeceğinden yine kesilir.

çektiğin sıkıntıları anlayabiliorum. ama işte yaşadığınız bu sıkıntılarla ilgilenmiyorlar maalesef. hane geliri diye tutturmuşlar. eşin vefat mı etti? eger boyleyse dul aylıgı alma şansın var mı senin?

Kalem sağol Abla Ev kirasına yetiyo anca aylık yardım flan da almıyorz hiç bi yerden kafayı yicem nasıl geçincez biz offf
Evde bakım maaşı aldığım için dulluk maaşı vermiyolar

Pinargndzz vakıflar aracılıgıyla ödenen eşi vefat etmiş dul kadınlara ödenen dul aylıgından bahsetmiyorum ablam. SGK'dan dul aylıgı alma şansın yok mu? eşinin sigortası hiç yok muydu?

Kalem Vardı ama Çok az 190 gün yada 90 gün falan abla bilmiyorum nasıl yapılıyo öldüğünde 1055 tl aldım bitek o kadar

Pinargndzz sgk'dan dl aylıgı alma şartlarını tam bilmiyorum. ama dediğin gibi ise alman zor. yine de bu konu hakkında bilenlere sormayı ihmal etme.
annenin 2022 aylıgına gelince. onun için yapılabilecek bir şey yok. kardeşin çalışmaya başlarsa annenin 2022 aylıgı kesilir maalesef.

Kalem sağol Abla teşekkr ederim Çok yardımcı oldun bana bişey daha sormak istiyorum peki hane de kişi sayısı artarsa yani kardeşim evlnirse yada kuzenimin annesi vefat etti babasıda hapiste zaten 1 aydır bizde kalıyo oda bizle yaşamaya başlarsa yani 4 kişi olursak kesilir mi yine

Pinargndzz evet 4 kişi olsanız da kesilir ablam. hanede ancak 7 kişi olmalısınız ki hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altına düşsün. 1600 + 888,17 = 2488, 17 TL gelirle ancak 7 kişi olursanız sınır altında kalırsınız.

Üst Alt