Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim kas hastası mı? Kas hastalığının teşhisi nasıl konur?

burak5

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bundan 10 gün önce ailem 15 yaşımdaki kardeşimi merdiven çıkmadaki zorluk yokuş çıkmadaki zorluk ve erken yorulma vb şikayetlerden şüphelenerek doktara götürdü
doktor kantahlili yaptı ve ck: oranı 6887 çıktı ve heralde kas hastası demiş tıp fakültesine ve ankarayada götürün demiş doktor
yarın ailem memleketten gelecek ve kardeşimin tedavisi için burada (mersin) doktara tıp fakültesine (tıp fakültesi olur heralde) götürülecek
buradaki dokarlarla geçen konuştuğumuzda sadece bu kan tahlili ile birşey söeyleyemeyiz. burada bir çok tahlil olması lazım demiş
yakın doktor tanıdığımız ise ben ondan böyle bir hastalık bekliyorum vb . şeyler demiş babama
kardeşim doktora gidecek ama merak ediyorum sizler bilgilizsiniz dir bu konuda sizce kardeşim hastamı hasta ise nasıl birşey ve ne tür ne çeşit

yorumlarınızı bekliyorum acil cevap

mutlaka bıyopsı lazım kesın tanı ıçın

----------

bende ck 600 şuan

6887 çok yüksek değilmi anlamıyorum çok yüksek ancak normal hareketleri felan var ve 15 yaşında sadece erken yorulduğundan bacaklarının ağrıdığından felan rahatsız oluyor aklım ermiyor sizce ne olabilir bu tipteki birisi sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim yorumlarınız için

----------

ve ayrıca bunun tedavisi yokmuş heralde sürekli aktif olması fizik tedavi ve yüzme yapması gerekiyormuş düzenli olarak bunun hakkındada aydınlatırsanız çok sevinirim
sağlıcakla...

bıldıgım kadarıyla hastalıgın ılk tesbıtınde bu oran yuksek şu an ıçın ıyı durumda ben 2 0 seneye yakın hastayım mayıs ayında ck oranım 600 du zamanla duşer oran şu an ıçın yo k tedavı sürekli aktif olması fizik tedavi ve yüzme yapması gerekiyormuş düzenli olarak bölumu dogru tabı

şuan için kesin tanı kas biyopsisi.

Kesin bir şey söylemek yanlış olur kan tetkikine ek olarak EMG,kas biopsisi gibi tetkiklerinde yapılması lazım.Fakat sadece anlattıklarınıza göre bir şeyler söylemek gerekirse kardeşinizin durumu ile ilgili yaşadığı sıkıntılar bir kas hastasınınkine çok benzer nitelikte ve cpk'nında yüksek olması kuvvetle böyle bir ihtimali8kas hastası olma yönündeki)destekliyor.
Burak arkadaşım cpk'nın yüsekliği erken dönem kas hastalarındaki kas yıkımının yoğunluğu ile ilgili yine hareketleri devam eder o ayrı bir konu ve yorgunlukları daha fazladır,cpk düzeyinin yüksek olması bunları gösterir.Kendimden örnek vermek gerekirse benim 20 li yaşların başında 9000 küsürlerdeydi cpk düzeyim ileri zamanlarda bu düştü tabikide,yine yüksek ama 1000 li rakamlarda değil en azından.Kas hastasıyız kas yıkımımız devam ediyor ama yaş ilerledikce yıkım hızı daha azalıyor.

teşekkür ederim yorumlar için keşke her zaman kardeşimin yanımda olabilsem dışarda okuyorum ama onun için yatay geçiş yapmayı düşünüyorum onun yanında olmak için eğer böyle birşey gerçekte varsa ... doktor ilk bunu söylediğinde çoık şaşırmöışdık daha önce hiç duymamaşıştım bu hastalığı ailemizdede yoktu. ama zamanla dışında neelr yapılır varaştırıyorum tedavisi zor veya olmabailir ama birçok şey öğreniyorum ilaç tedavisi b. kendimi onun için hazırlıyorum kendimi. fizik tedavi yüzme vb allah herkese şifa versin inş. bu hastalığın çözümü olur ileriki zamanlarda...

Bende kas hastasıyım ama benimki çok daha erken başlamıştı 14 yasımdan sonra yürüyemedim doktorlar o günlerde götürün çaresi yok demişler ve 20 yaşında ölür demiş ve ben bunu geçen sene ögrendim ama 35 ime geldim hala yaşıyorum :)işin uzmanına görünmeden karamsar olmayın umarım korkulan olmaz
söz ettiginiz cpk degerinide ilk kez az önce okudum daha geniş açıklama yaparsanız sevinirim

allah sana uzun ömür versin kardeşim cpk değeride tam olarak bilmiyorum ama bu yüksek oluyormuş kas hastalarında bugün ailem kardeşimi doktora götürdü mersinde ve doktor tekrar kan tahlili yapmış başka tahlillerde yapacakmış kardeşimin eski kantahililindeki cpk nıun yüüksekliği ve oturuşunu felan kontrol etmiş kas hastası olabilirmiş inş. olmaz ama allah tüm hastalara acil şifa versin

Arkadaşlar ck seviyesi ilk yakalanıldıgında olduköça büysek çıkar 24 binler 66 binlerde seyir eder fakat yıalr geçtikçe ck düşer ben 10 yıldır yürüyemedigim için ck bende 300 şuan gittikçede düşecekmiş.ama ck nedir kasın erime miktarımı.ama erime miktarı olsaydı eger şimdi düşkse zaman içinde düşüyorsaa bizleri erimesi duruyormu demek oluyor ben bunu anlıyamadım gitti.duruyor dense ben ilerledigini anlıyorum ama

bugün kardeşim tekrar doktora gitti ck 2000 mi 2000 küsür öle bişeydi. ve doktor sadece kan tahlili yapmışlardı doktor müsküler distrofi demiş bunun hafif bir türü demiş ve buradaki tıp fakültesi ile hiç uğraşmayın demiş anakaraya hacettepe ye gidin demiş ailem de 1-2 güne götürecek kesin tanı orada konacakmış 15 yaşımjda kardeşim acaba md nin hangi hafif türü olabilir sizce deneyimlerinizden yararlanarak cevap yazarsanız sevinirim.

Merhaba Burak öncelikle geçmiş olsun.
Benimde 16 yaşından sonra bacaklarımda oluşan kuvvetsizlik nedeniyle hastaneye başvurdum.CK 6000 çıktı.Doktor EMG yapılmasını istedi EMG de Müsküler Distrofi(Becker) teşhisi kondu ve doktorum tedavisinin olmadığını yavaş ilerleyen ve 16/20 yaşlar arasında kendisini gösterdiğini söyledi.ANKARA HACETTEPE hastanesinde kas biyopsisi yapıldı sonucu INFLAMATUVAR MYOPATİ çıktı.Daha sonra genetik test yapıldı genetik testte hastalık çıkmadı.
Aslında kas biyopsisini ben yaptırmayacaktım ama ailem yapılmasını istedi sonucunda hiç bir değişiklik olmadı.Allah hepimizin yardımcısı olsun Allah acil şifalar versin.

dostum doktor kan tahlili ile kerdeşime becker tipi demiş ve hacettepeye sevk etmiş direk... 2 gün sonra gidecekler ama senin sorununu anlamadım hastamısın değilmisin genetik testte hastalık çıkmadı diyorsun

Evet tabiki hastayım son zamanlarda iyice ilerlemeye başladı kuvvetsizliğim gittikçe artıyor ama teşhis olarak tam birşey söyleyemiyorlar.Hastalığın hangi genden kaynaklandığını bulacaklardı ancak hastalık çıkmadı.Ayrıca annemede bakıldı ve taşıyıcı çıkmadı.Kas hastalığının başka türlerinden olabilir dedi doktor bende öylece kaldım.Hacettepe çok iyi bir hastane kardeşinin bütün tahlilleri güzel bir şekilde yapılır umarım.

sağolasın kardeş yorumların için allah inş. sana ve herkesede sağlık verir.

slm :(

bende kas hastasıyım küçükken cocukluktan bri var becker muskuler dıstrofi merdivenleri yokusları cıkarken zorlanıyorum..

Üst Alt