Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşim psikolojik olarak tuhaflaştı. Tedavi için hastaneye yatırdık ama..?

Karamelasepeti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 30yaşında erkek kardeşim son bir senedir tuhaf davranışlar sergiliyordu. Son bir aydır daha şiddetli hale gelmiş. Kendi kendine bağırma. Küfür etme.Vücuduna vurma. Masalara ya da eşyalara vurma. Halisünasyon görüyor ama ne gördüğünü söylemiyor. Daha bünün gibi bir sürü olay. Velhasıl Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatış yapıldı. Durumu kabul etmiyor. Benim bir şeyim YÖK diyor. Sizin bilmedikleriniz var diyor. Arkadaşlarına kızdığını söylüyor.
Maalesef sosyal bir yaşamı YÖK. İşi gücü YÖK. Annem ve babamın hastalığından sonra bu hale geldi. Doktoru uzun bir süre kalması gerektiğini söylemiş ama zaman vermemiş. Teşhis konusunda da bir şey dememiş. Kardeşimle dün telefonla konuştuğumuzda çıkmak istediğini daha kötü olacağını, bir şeyi olmadığını,bilmediğimiz şeyleri çıkınca anlatacağını söyledi.

Ne yapacağımızı bilemiyorum. Ailem çıkmasını istemiyor çünkü onun o hallerini onlar gördü.
Çok üzülüyoruz. Sizce tedavi ne kadar sürer ve orada kalması ona iyi gelir mi?
Özel psikiyatri doktoruna göndermek daha nı doğru olur?
Not: ilaç yaZıldı faka kullanmaktan kaçtı.

Zor bir durum ama kardeşiniz muhtemelen psikoz hastası. Ömür boyu psikiyatrik ilaçlarla tedavi gerektirir.İlaçlarını düzenli kullanmasa sonu iyi olmaz.Tabii istediğiniz doktorlara da gösterebilirsiniz ama önce teşhisi koysunlar.

Karamelasepeti

Düzenli ilaç kullanımı ve terapi çok önemli. Bu düzeni sağlamak için hepinize çok iş düşecek. Sabırlı olmanız lazım ki kardeşiniz de ikna olsun ve tedaviyi kabullensin.
Bu arafa tedavi sürerken "ben iyi oldum tamam" safhası da olacaktır. Aman buna kanmayın. İlaçlar iyi geldiğinde her şey yolunda görünür ama ilaçları bırakırsa her şey çok daha sert bir şekilde başa döner...
Bir ömür düzenli şekilde tedavisini sürdürüp güzel bir hayat yaşayacak...

umarım doğru ilacı hemen bulursunuz ben 12 sene sonra bulabildim

psikoz değilim bipolarım ama atakta psikotik şeyler oluyo çok zor

Dün akşam görüştüğümüzde teşhisten haberi vardı. Ama kabul etmiyordu. Söylediğine göre halüsinasyon görme ve sesler duyma yokmuş. Ama sadece kafada kurup sinirleniyor ve patlama oluyormuş. Doktor şüpheci olduğunu onları toparlamak.gerektiğini söylemiş ama işin kötü tarafı şu an için hastalığını kabul etmiyor. Rabbim herkese yardım etsin. İnşallah normal hayatına devam edebilir.

Çok geçmiş olsun. İnsanlar psikolojik sorunlar yaşayabilir. Kızmak, bağırmak, sinirlenmek insanlara özgü davranışlardır. Gülünce, mutlu olunca normal karşılaşılan davranışlar, diğer duygular içinde geçerlidir. hastalık teşhisini daha DOKTORU bile koymamışken birine hastalık teşhisi koymak yanlış olur. kardeşinizi dinlediniz mi , hastaneye gitmeden önce? birine sinirlenmiş olabilir doğrudur. ya da psikolojisini etkileyen olaylar vardır gerçekten. Doktoruyla konuşursa, yaşadıklarını anlatabilirse bu durumu aşacaktır, terapi ya da sakinleştirici ilaçlar yardımıyla düzelecektir.

Şizofreni teşhisini doktoru koymuş bu davranışlar kısa süreli olan şeyler değil maalesef uzun vadede olan hareketleri vardı. Hastanede doktorlar konuşuyormuş ama onlara ne kadar açık anlatıyor bilemiyorum, bizimle de paylaşmıyor ki zaten. İlaçlarını kullanırsa iyi olacağına inanıyorum ama ilaç kullanımı için hastalığı kabul etmek lazım.

Ailenizle ruhsal hastalığı olan varmı?varsa hasta olma ihtimali yüksek. Benim kız kardeşim de aynı durumda ne yapacağımızı bilemiyoruz Allaha dua ediyoruz .zorla hastaneye yatırmak da istemiyoruZ. Halüsinasyon goruyormu bilmiyorum söylemiyor fakat asiri şüpheci . Her yaptığına bi kılıf buluyor kendine göre haklı sebepleri olduğunu söylüyor.

Başak hanım;
Benim bildiğim ruhsal rahatsızlığı olan yok fakat üç dört kuşak öncesini tabi ki bilmiyoruz. Benim kardeşim de öyle kimseye güvenmiyor. Her şeyde bir art niyet arıyor. Doktorun dediği gibi her şeye şüphe ile yaklaşır. Aklından ne geçiyor bilmiyorum çünkü söylemiyor fakat evdeki davranışları kaldırılabilecek değildi. Düşünün ki komşular iki kere polis çağırmışlar annesini dövüyor diye( öyle bir şey yok tabi ki) öyle bir kıyamet kopuyormuş ki evde polis çağırma gereği duyulmuş. Biz de istemezdik hastaneye yatırmayı ama yapabileceğimiz bir şey kalmamıştı. Polis eşliğinde yatırdılar bizimkiler. İlk günler çıkmak istiyordu. Yalvardı çıkaralım diye ama şu an durumu daha stabil. Sanki kabullenmiş gibi. Yine de ona sorsanız hiç bir şeyi yok

Hangi ilaçları veriyorlar acaba bilginiz varmı. Kaç gün oldu hastanede kalali ?

Şu an doktorların hangi ilaçları verdiğini bilmiyorum fakat ilk psikiyatriye gittiğinde rexapin ve cipralex vermiş fakat kardeşim düzenli kullanmadığı için hastaneye yatırma gereği duydular. Bir hafta oldu hastaneye yatalı.

Rexapin 20 mg vermiştir. Biz doktora anlattık oda önerdi rexapini

Halüsinasyon gordugune eminmisiniz belki görmüyordur.psikoz hastalarınin hepsi halüsinasyon gormeyebilir

Şimdi baktım da cipralex antidepresanmis. Ama rexapin antipsikotik ilaç . Peki ilk psikiyatri ye goturdugunuzde doktorun teşhisi neydi

Halüsinasyon görme ya da ses duymuyormuş. Görsem ödüm kopar diyor ki haklıdır. Ama değişik davranışları var ifade etmesi güç. İlk teşhişe dair bilgim yok. Ben kardeşimden ayrı şehirdeyim. İlk psikiyatriye bizim ısrarlarımızla kendisi gitti. İlk etapta teşhiş koyduysa bile söylememiştir diye düşünüyorum.

hastane iyi gelir ona orası sıkıntılı yer değil eğer rahat olmayı başarırsa

Şu ara iyi; olumsuz konuşmuyor. Tabi çıkmak istiyor ama kalmaya da itiraz etmiyor. Bir haftada böyle beklemiyordum doğrusu. İnşallah devamlı iyi olur.

Üzülmeye gerek yok üzülecek bişey de yok. Hastaysa kardeşiniz tedavi olması iyileşmesi için hastaneyede yatırılmalı ilaçlarınıda içmesi için ısrarlı davranılmalıdır. Hastalık bu sonuçta kendikendine geçermi mümkün mü???

İyileşmesi için ne gerekiyorsa yapın. Hastanede yatıyorsa üzülmeyin.. hastalığı ilerlese dahamı iyi olacak?? İlerlemiş hastalığın dönüşü olmaz dost acı söyler..

Kardeşiniz hastaysa gerçekten İlaç kullanmak zorunda bunun 1. kuralı bu. 2.si de terapi alması ve bir meşgalesinin olması sosyalleşmesi. Hastanede ne kadar kalması gerekiyorsa kalsın ilaç ve hastalığı tanısın hastaları görsün..

size düşen görev onu alttan almak ne derse desin alttan alın pozitife çevirin olumsuzu

SAKIN ama sakın zıtlaşmaya kalkmayın hiç bir zaman.. artık o hasta

asla tepesinde vırvır etmeyin gelenekler bilmem neler geçersiz artık

Merhabalar kardeşinizin son durumu nasıl oldu. Hastalığını kabul ettimi.

Başak diba hanım; hastalığı kabul etme durumu ilk etapta beklediğimiz bir durum değil. Zaten sen hastasın deyişte üstüne de gitmek istemiyoruz. Hastaneden çıkışı yapıldı bir kaç gündür evde ilaçlarına şu anlık devam ediyor. Bakalım kalan süreci gözlemleyeceğiz.

Karamelasepeti bizim doktor da tek ilac yazmıştı 10 -15 gün sonra hastalığını kabul eder demişti.ama öyle olmadı hala kabul etmiyor.

Çoğu psikatri hastalığı olan kişiler rahatsızlıklarını kabul etmezler.cevreden milletten tepki görmelerinden çekinirler.ama şu bilinmelidir ki.nasil ki karnımız ağrıdığında doktora gidiyorsak nasıl ki disimiz ağrıdığında doktora gidiyorsak.yada elimiz ayağımız açığında gidiyorsak pisikatride normal olmalı.lutfen bunu bilmelidirler.

Karamelasepeti

Psikozun ağır vakalarında zaten hastalığı inkar etme durumu vardır. Ben de 19 senedir bir sürü ilaç kullanıyorum Bakırköy'deki hastaneye de 6-7 defa yatışım oldu. Kardeşinizin saldırganlığı orada tırpanlanır. Önemli olan taburculuktan sonra da ilaçlarına devam etmesi. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi... Allah yardımcınız olsun...

Üst Alt