Yüzde seksen özürlü şizofreni hastası erkek kardeşim için 2022 maaşı, gelir testinde belirtilen sınırı geçtiği için reddedilince yetim maaşı için sgk ya başvuruda bulunduk.Yeniden hastaneye sevk işlemleri başladı.Fakat burada kafama takılan bazı sorular var.Eğer kardeşim bu maaşı almaya hak kazanırsa,
Annemin şuan babamdan dolayı aldığı sgk emekli maaşı oranı düşermi ? Annemle kardeşim aynı evde yaşıyorlar.Şuan annemin aldığı aylık 1200 civarında.
Annem ve kardeşim ayrı ayrı ne kadar alırlar ?
Yetim maaşı bağlandığı zaman annem gibi kardeşimde sağlıktan faydalanabilecekmi ?
İleride Allah gecinden versin annemi kaybettiğimizde kardeşim bu maaşı tam olarak alıp, yeniden prosüdür işlemlerine girmeden de sağlıktan faydalanabilecek mi ?
Bunları yazıyorum çünki bu işlemlerle uğraşmak o kadar zorki...
Yada bana bu konuyla ilgili deneyimli olan arkadaşlar durumumuza göre nelerden faydalanabiliyoruz, hangisi ilerisi içinde avantajlı ise bilgilendirirse çok sevineceğim.
Şimdiden teşekkürler ediyorum.
Annemin şuan babamdan dolayı aldığı sgk emekli maaşı oranı düşermi ? Annemle kardeşim aynı evde yaşıyorlar.Şuan annemin aldığı aylık 1200 civarında.
Annem ve kardeşim ayrı ayrı ne kadar alırlar ?
Yetim maaşı bağlandığı zaman annem gibi kardeşimde sağlıktan faydalanabilecekmi ?
İleride Allah gecinden versin annemi kaybettiğimizde kardeşim bu maaşı tam olarak alıp, yeniden prosüdür işlemlerine girmeden de sağlıktan faydalanabilecek mi ?
Bunları yazıyorum çünki bu işlemlerle uğraşmak o kadar zorki...
Yada bana bu konuyla ilgili deneyimli olan arkadaşlar durumumuza göre nelerden faydalanabiliyoruz, hangisi ilerisi içinde avantajlı ise bilgilendirirse çok sevineceğim.
Şimdiden teşekkürler ediyorum.