Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşime bağlanmayan 2022 maaşı bana bağlanır mı?

egos45

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
erkek kardeşim var maaş bağlatmak için uğraştı bağlamadılar babanın emekli aylığı var diye okuyor 20 yaşında ee bende başvuracam 27 yaşındayım bana bağlarlarmı sizce babam bana bakmıyor parA vermiyor hastalığım şizofrenik banada demezler heralde emekli baban valla yakarım ortalı adalet biraz göstersin kendini sizce??

o hesap söyle yapılıyor ayrı bir eve cıkmadıgın sürece ailenle yaşıyorsan Aileye giren para kisibasına düşen gelir vs hesaplanıyor ona göre verilip verilmeme oluyor eğer sende almak istiyorsan ayrı eve cıkman lazım ve sigortalı bir iste calısmıyor olman lazım eve kadar gelip inceliyorlar sahsen başıma geldi...

peki karargah kardeş ayrı eve diosunda 3 ayda bir 890 tl 2022 maaşı alcan sen bu maaşla nasıl gecinecen peki sölermisin her ay kiraya 350 versen ya bırak abi ne ayrı evi yaa nasıl gecineceksin bir bahset aykız sana gelince neden bana bağlamasınlar kardeşim okuyor babamdan bakılıyor sigortası babamdan onun sadece kolu kırıldı sakat kaldı cocuk babam emekli diye cocuğa bağlamadılar ee ben şizofreniyim hasta bana neden balamasınlar aykız bana babam para vermyor işyerlerinde çalısamıom ayku basmıo yarı akıllı bişiim biraz işim zor ayrı ev dedi birinbizde kafam karıştı zaten nasıl gecinecen kira parasıdır felan

Malesef aynı evde olunduğunda eve giren (anne yada babanın yada her ikisinin) maaşının toplamının aile fertleri sayısına bölündüğünde 243 tl yi geçmemesi başka bir yerden de bağlanmış bir gelirin olmaması ( nafaka aylığı ,ssk aylığı vs.) gerekiyor . Bu maaşa ihtiyacı olan kişileri mağdur bırakacak bir uygulama ama devletin kestiği parmak acımazmış denir tabi adalet söz konusu olduğunda.

iyide bi babamın aylığı var yahu ve kişi basınada 200 civarı düşer bize 243 ü gecmez bizde fakiriz biraz malk mülk yok.

Peki özürlülük oranlarınız nedir? %40 ve üzeri özürlülük olması şartı vardı değiştimi bilmiyorum ama sınır %40 idi

egos sen nce git vakfa başvur. daha ortada raporun bile yok. halen yazıorsun ablam. Baban emekli aylığı alıyorsa onun geliri hesaba katılır, Kanunn böyle. hanede kişi başına düşen aylık gelir de 255,22 liraya eşit ya da üstünde çıkarsa aylık baglanmaz.
onca soru soruyorsun ama gidip başvurmuyorsun. başvur raporunu git al, ondan sonra bunca soruyu sor ablası.

ha gelir şartların uygun değilse raporun da olsa aylık baglanmaz sana.

2022 maaşı almak istiyorum evde kişi başına düşen maaş uyuyor hemen bağlarlarmı

bugün sosyal yardımnlasma vakfına gittim gec kadım yarın gel dediler yarın gidicem sorum 27 yasındayım evde kişi basına düşen uyuyor 255 ev kendimizin sora ben hastaneye sevk edilince doktorlar ımm kımm yapmaz insallah hemen balarlarmı heyet raporu hemen cıkarmı beklemeye tahammülüm yok paraya ihtiyacım var şizofreni hastasıyım doktor nasıl inancak bana sölesemde 6 ay gel 1 yıl gel kontrollere ondan sora tanıu koyalım maas ozaman alabilirsin demez deme ben 6 ay parasız kalamam babam zaten para koklatmıo yardım yarın gideceğim????

Egos, vakıf sana sevk kağıdı verecek ablam o kağıtla gidersin hastaneye. hastaneye giderken de hastalığınla ilgili kullnadığın reçete vs ne varsa yanında götürürsün. Sorun çıkmaz inşallah.

:( yok abla reçete ya sadece 2007 de 5 ay boyunca ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde doktor ilaç yazdı babamada bu şizofren dedi 2 ay önce gittim ona ben tekrar ilaç yazdı receteyle bana senelerce gelip gidecen dio sen devleti nasıl inandıracan aylık balatmak kolaymı dio sinir etti o an beni sosyal medyada baktım adam solcu aşırı ne beklersin ki ona gitmiycem bidaha abla şey yapsam olurmu peki 2077 de içmiş olduğum ilaçlar için bir çıktı alsam yada bu 2 ay önce yazdığı ilacıyla beraber recetesini götürsem nasıl yapayım baska hiç bir recetem kanıtım yok

onları da yanında götür. sevk kağıdını al ve git hastaneye. bu zamana kadar hastaneye gitseydin heyete bile girmiştin. o yüzden ilk işin sevk alıp hastaneye gitmek. heyete girip sonucu görmeden burada sana gunlerce ne yazsak boş.

abla son sorum heyet nasıl anlar benim durumumu yani ben cok hasta olsam bile bunu anlarlarmı yada hasta olan birkişiye es geçip hadi canım sapasağlam düşük puan vermiyorlardır umarım umarım insan sarrafıdırlar anlarlar kişinin ne olduğunu hemen

egos bu doktorların işi. Şimdi her şizofrenim diye gidip rapor isteyene de bu şizofren nasılsa yazayım hemen raporu demeyecekler herhalde.usulü vardır bu işlerin. işlerini bilirler o kadar da. rapor istiyorsan gidersin hastaneye ve heyete girersin sonucu da görürsün. burada ben sana raporu yazarlar desem ne, yazmalar desem ne! Bir şey değişmeyecek.
elinde bir ilaca dayanarak sana şizofren diye rapor vermeyeceklerini de biliyorsun da. bu konuda sana yardımcı burada kimse olamaz. kararı verecek olan hastanedir. ben sana rapor verecekler hemen desem de değiştirmez bunu. hastane verecek kararı. Bu süreç ne kadar sürer, ne oranda rapor alırsın bilemem.
Şizofreniden alınacak oranlar belli ama sana ne teşhis konulacak bunu bilemeyiz.

burada ben 2022 aylıkları için cevap yazıorum. % 40 ve üstü raporun yoksa maaş alamazsın o kadar. Gerisi senin bileceğin iş.

2022 aylığı

arkadaşlar diyelim herşey tamam evdeki baba işçi emeklisi evde 4 kişi var diyelimki erkek kardeşinde biyerde çalısıyor ama sigortasız biyerde bunun haftalığıda 100 tl ayda 400 yapar yok gelir testi yapıldında 2022 için aylık balanırmı kişiye sizce diyelimki ev kendilerinin başka gelirleri yok diyelim ????

arkadaşlar bir sorum olacak lütfen yardımm

ya ben heyete girdim 2022için heyet raporları 10 gün sora cıkacakmıs ayrıca kaç puaqn alıcamda belli değil ve hani eve gelen adamlar varya gelir testi yapan adamlar ya şimdi ben işsizim para lazım arkadas otele carıo çalısmak için ben otele gitsem calısmaya bişe olurmu ya eve gelir testine gelirlerse napmalıyım yaa

sigorta olmazsa bi sıkıntı cıkmaz otele girdiğinde sigortanı yapmazlarsa bişey cıkmaz

Üst Alt