Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşime tazminat davası açtım sonrası..? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
ben kardeşime maddi ve manevi tazminat davası açtım beni yaraladığı ve mallarıma zarar verdiği için sonrasını merak ettim yani süreç nasıl işler bizim kardeş madde bağımlısı sorunlu zaman zaman olay çıkartıo geçen senenin şubat ayında yaralamıştı bundan para cezası yemişti bi kaç olaydada mallarıma zarar vermişti ayrıca bunun 7 icra takibi var iki sene önce arabasına haciz konmuştu hiç bişeyi kalmadı bunalımda olduğu içinde çalışmıo borcunu umursamıo kendini haklı görüo falan benim öğrenmek istediğimse şimdi bi ev var rahmetli babamdan ailemize kalan bu evde 7 kardeşde ortak bu borçlu olanda 7 de 1 payı var ayrıca dedemdende kalan hisseli ve tapusu var bu yerin yıkık harebe bi ev var şimdi bunlardan babamdan kalan ev hala rahmetli babamın üstünde vereset ilanı çıkartmıştık ama başka bişi yapılmadı dedemden kalan yerde aynen böyle sayılır şimdi kentsel dönüşüm olcağı söylenio her iki yer içinde eğer böyle bişi olursa icra durumu farkedip eve ipotek koyabilirmi yada sadece borçlu olanın hissesi,nemi el koyar ayrıca bende tazminat alırsam biraderi icraya verceğimden ben daha önce davranıp diğer borçlulardan önce davranıp kardeşin payına şerh koyabilirmiyim ayrıca onunla sorunum var o evdende gitmesini istiom hakkı olduğu için şu an bişi yapamıom ama işte dediğim gibi tazminatla bu olayı diğer borçlulardan önce yapabilirmiyim olursa mahkeme ile onun o eve girmesini engelliyebilirmiyim şu durumda kentsel dönüşüm olmadan yada dönüşüm olduktan sonra

senin Başin şu kardeşinlen Belada.
Vasiligi ne oldu?

birinci derece akraban yani kardeşin olduğu için senden çaldıkları için ceza almaz . Ancak bir başkasına yapsa bunları ceza alır işin zor senin kanunlar zaten tr de boş beleş cinayet olmadan ceza vermiyor.

İron
evet mala zarar vermede olay öyle ama çalmayı pek bilmiom malı olsa bende onun malına zarar vercemde zaten uyuşturucu onu yavaş yavaş bitirio başkalarınada zarar vermişti onlardanda bayağı bi ceza alabilir 10 ceza dosyasının 5 i benle cezaevinden çıktım başıma bela oldu adam cezaevini bilmesem yapacağımı bilirdimde sabrediom bakalım

erdal71
vasiliğini bitirdim artık vasim değil

Simdi kim sana vasi oldu o zaman..
Baska biri sana vasi atanmayinca onun vasiligi iptal edemiyorsun.mahkemeyle bu tabi.
Uyusturucu kullanmak suc degilmi?

hem beni yaralamıştı hemde ona karşı koruma kararı alıdım aile mahkemesinden ondan vasiliğini zorla bitirdim şuan vasisizim mahkeme ileri tarihte yeni vasi atancak ama bulamıom kimseyi uyuşturucu kullanmak tabi suçta pek işlem yapmıolar buna uyuşturucu kullanan vasimi olur ayrıca d

Siz engelli maas alirdiniz demi,bakim degil?
Vasilik neden gerekli?
Iste sen kendine acil vasi bulamazsan o basina bella olur.
Baban yada oteki kardes vasi olmazlarmi sana.

@erdal71

evet engelli maaşı alıom onun vasiliği bitti artık vasi olduğunu iddia edemez babam ve annem rahmetli olmuştu diğer kardeşlerde vasi olmadılar bide başka vasi adayı bulamadım mahkeme sosyal hizmetlerden vasi adayı istedi ama onlardanda sonuç yok muhtemelen bu mahkeme böyle atıcak devamlı

@erdal71

ayıca ekleyim vasiliği kaldırmak için ayrıca hastaneye müracat etmiştim eskisine göre toparladım bunuda söyledim ama hastane mahkemeye vasi tayini gerekir yönünde yine rapor verince bu vasilik olayındanda kurtulamadım ayrıca 5. asliye hukuk mahkemesi o vasimle aramda husumet bulunduğundan onun vasilik görevini sona erdirdi tmk nin 424. maddesi uyarınca yeni bi vasi atanması için dosyayı önceki 3. sulh hukuk mahmekesine gönderdi çünkü 3. sulh hukuk itirazımı ret edip yine hasımlı kardeşimi vasi yapmıştı başka vasi adayı olmayınca bende itiraz ettim yukardada dediğim gibi 5. asliye hukuk sonlandırdı vasiliğini aslında bende kendi işimi yapabiliom ama şu vasilik başıma bela oldu kurtulamıomda bundan

Kendi işini yapabiliyorsan bakıma muhtaç değilsen nasıl olurda Hastane vasi tayini istiyor?
O zaman senin bakım maaşı alman gerekiyor.
yeni bir saglik raporu çıkart.
Sosyal hizmetlere başvur.
En yakın Öteki kardeşinde bakıcı olabiliyor.
vasi şart değil

erdal71

benim hastalığım ruhsal bi hastalık mental retardasyon yani zekada gerilik miş türkçesi bu yüzden vasi kararı ilk 2001 yılında alınmışltı o zaman babam vasimdi sonra rahmetli olmuştu eskisine göre toparşlasamda hastane bu vasilik gerekir olayını iptal etmedi bi türlü bakım maaşı bağlatsamda bakacak kimsem yok hasımlı kardeşimde parayı uyuşturucuya verir bana harcamaz o yüzden şimdilik bu olayda olmuo

Napacaktin parasini devlet verir.eger bakmazsa ceza alir sen karisma bak neler olacak.
Bir bakim maasa basvursun vasin.

o artık vasim değil vasilik işlerinide yapamaz mahkeme kararıyla vasiliği sonlandırılmıştı yeni vaside bulamıom

O zaman git kuruma vakifa yalvar yakar sana bakici bulsun.
O kadar yesil kartli fakir insanlar var sana baktinda iş sahibi bari olurlar.

erdal71

gitmedimmi zannedion arkadaş her yere gittim yok vasi adayı bulamıom koskoca bursada

Kurum sana şoyle dedimi?
Boyle olmaz,seni bakim evine gönderek.
Baska care yoksa sende git orda kal.arkadaslarinda olur.bakimin olur yinede.
Engelli maasini disardan alirsin yine.
Kaybedecegin biseyin olmaz yine git kal.
Begenmezsen cikma hakkin var tabi.

işte arkadaş ben çoklu ortamlarda kalamıom mantar hastalığım var bide bulaşıcı bu zaten kalabalık ortam yaramaz bana

Sen evinde 7 kardes kalmiyonmu?
Bulasicinin caresi yokmu?
Ne is yapan kartonmu toplan,hurdacilikmi?

ne 7 si arkadaş yalnız yaşıodum sonra bu kardeş geldi 1.5 sene önce 2 kişiyiz o altta ben üstte kalıom ev 2 katlı ama geçinemioz işte bide başka müptela arkadaşlarını alt odada toplayıp bonzai içio biri 15 gündür kalıodu gece altta yatıodu şimdi kardeşim aile koruma kararını ihlal etti diye 3 gündür hapiste d yani rahatladım bi kaç gündür çıkması gerekirken bırakmamışlar heralde denetiminide yaktı bu bakalım ilerde ne olacak ama burayada yazıom bu adam beni her an öldürebilir benimde cezam olduğu için her hangi bişey pek yapamıom cezam artmasın die eğer ecel şu günde denirse benim yapabileceğim bişey yok en güçlüler en zenginler mezarda yatıo hiç kimse bu ölümü yenemedi rahmetli babamın dediği gibi bu dünyaya kazık çakmaya gelmedim yüzümü kızartacak bi suç işlemedim ben allaha hesap vermeye hazırım her zaman

Üst Alt