Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin %70 raporu ile ÖTV indirimli araç alabilir miyiz?

mihayum

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı geceler diliyorum

öncelikle benzer konuyu bulamadığımdan yeni konu açmak zorunda kaldım hatalı isem yönetici abilerden özür dilerim

kardeşim 2 yaşındaki iken yüksekten düşme sonucu kafatasında ciddi hasar oluştu çocukluk ve yirmili yaşlarda defalarca ameliyat oldu buna bağlı olarak havale/nöbet, epilepsi gibi durumları sıklıkla yaşamaya başladı elimizde 2009 yılına ait %70 orana sahip engelli raporu var 2009 dan sonra yüksek tansiyon gözde görme kaybı ve piskolojik hastalıklarda oluşmuş durumda

aşağıdaki raporaa binaen acaba ötv indirimi alabilirmiyiz bu konuda bilgisi olan abilerden yardım rica ediyorum

HAFİF MENTAL RETERDASYON IQ : 53
EPİLEPSİ : AYDA 2 DEFADAN FAZLA
AĞIR ÖZÜRLÜ : EVET
ZİHİNSEL VE RUHSAL DAV. BOZUKLUĞU (X) İŞARETLİ
SİNİR SİSTEMİ (X) İŞARETLİ
RAPOR : SÜREKLİ
VÜCUT FONKSİYON KAYBI : %70

Ortopedik bir engeli yok sanırım,

HAFİF MENTAL RETERDASYON
EPİLEPSİ %70

Maalesef ortopedik engelliler dışında, otv indirimi için %90 ve üzeri rapor olması gerekiyor..
mihayum

OğuzHan112

cevabınız için teşekkür ederim

peki hocam ortopedik engel derken araç kullanamayacak durumda kendisi ayak parmakları da havaleden dolayı (sanırım) şekil değiştirmiş bu durumu etkiler mi yoksa uzuv kaybı gibi durumlar mı ötv indiirmini sağlıyor

mihayum

Maalesef alamazsınız ancak %90 üzeri olursa ki 70 de bile ortopedik rahatsızlık olsa da doktorların çok araç kullanmasına onay vereceklerini sanmıyorum araç kullanırken Allah göstermesin nöbet geçirse çok tehlikeli durumlar ortaya çıkar

Mümin Çelik

anladım hocam teşekkür ederim

aslında kendim de engellıyım kardeşimde babamda şuan yatalak :( Allahu telanın imtihanı Elhamdulillah Ondan gelen başımız üzere .. babamı çok uğraştırmayacaklarını bilsem yıpranmayacağını bilsem onun adına işlem başlatırım ama kıyamıyorum babama sizce çok sıkıntı çeker mi babam kendim 4-5 defa da aldım %40 küsür raporu babm felçli yatalak tansiyon alzaymır vs maalesef herşey var

mihayum

Ortapedık mı senın engelın ? oyle ıse kendın ıcın al . KArdesın ıcın zaten alamazsın . Ama şu da var babanın uzerıne alacaksan sende engellı oldugun ıcın nasıl olacak? benım bıldıgım % 90 uzeri raporu olanlar için vasi atanır . o kişinin de engelsız olması gereklıdır

egemmm

hocam benım engelım kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklar ortopedik bir engelım yok o yuzden kendı adıma alamıyorum sanırım bu durm babam için almayı düşündüğüm rapora dediğiniz gibi etki eder mi bilemiyom

Mümin Çelik

hocam babamda Alzheimer , parkinson , tansiyon , şeker gibi daha bir çok rahatsızlık var 2-3 defa felç geçirdi bir kolunu kısmi olarak kullanabiliyor yürüyemiyor yatalak olarak maalesef sürekli istirahat ediyor şimdi sorum şu ben engelli raporu aldığım dönemde 2-3 defa hastaneye gittim dr kontroller vs ben kalpten aldığım için ultrasonu vs rahat oldu hemen sıkıntıyı tesbıt edıldı diğer sorunlarda hemen beelli olduğundan çok uğraştırmadılar ama babamı acaba emara sokarlarmı ne bileyim bir sürü tekkikten geçirirler mi bazan duuyoruz bi bacağı rahatsız olan çocuk felci geçirmiş kişilere dahi bir sürü kontrolden geçiriyorlar

Hoş elbette al belgeyi git demelerini beklemiyorum ama vermemek için canımızdan bezdirmezler umarım bu yukarda saydığım hastalıklara binaen acaba hem sizin hemde gene abilerin fikri nedir

SAYGILAR

mihayum

Elinizdeki babanızın sağlık sorunları ile ilgili evraklar yeni ise pandemi olduğu için istemeye bilirler tamamen doktorların kararı

@Mümin Çelik

Eyw Hocam

Alzheimer , parkinson , hipertansiyon , şeker , felç geçirmiş %90 üzeri sağlık raporu alan yatalak kişiye vasi kesin atamak zorunda mı bilgisi olan var mı acaba Saygılar

Arkadaşlar babam adına ötv siz aldığım araç ( Allah korusun ) babamın vefatıyla hemen varislerden birinin adına geçmesi lazım mı yoksa 5 yıllık süre dolduktan sonra mı varislerden birinin adına geçilebilir diğer mal varlığı gibi buda beklese kardeşlerin zaten bi talebi yok 5 yıllık süre dolana kadar beklenebilir mi

Saygılar

mihayum

Ölüm olursa olduğu andan itibaren birinin adına geçirilir MTV si yıllık olarak alınır

Üst Alt