Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin %90 raporu var, bakım maaşı alıyor. Araç alırsak maaşı kesilir mi?

capta41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kardeşimin %90 raporu var bakım maaşı alıyor araç alırsak maaşı kesilirmi?

capta41 araç aldıktan sonra evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmelisiniz. bakıcıya imzalattıraln taahhütnamede de boyle yazıyor zaten biliyorsunuz. bakıcı imzaladığı taahhütnameyi okumuş olmalı.

hane geliriyle alınabilecek bir araçsa ve her ne ad altında olursa olsun her türlü geliri bildirmişseniz; hanede kişi başına düşen aylık gelir 847'16 TL'yi geçmiyorsa araç almanız sorun olmaz. aksi takdirde aylık kesilir.
il müdürlüğü araç fiyatına bakar, hanenin gelirlerine bakar, beyan edilmeyen bir gelir kuşkusu yoksa ve gelir sınırını geçmiyorsanız aylıgı kesmez. aksi takdirde keser.

Binek arabaysa kardesini gezdirmek namina alindiysa ve ticari arac degilse gelir elde etmezse asla kesilmez maas.

çok teşekkür ederim kalem hanım bizim hanede 3 kişi yaşıyor babamın 14000 emekli maaşı var ötv siz 60000 tl olan bir araç alırsak kesilme ihtimali birde söylediğiniz 847 tl 14000+1000 bakım parasının 3 e bölümü mü yani 847 tl yi geçmiyoruz bu hesaplama nasıl oluyor yani 847 taksitle bir araç mı almamız gerekiyor aydınlatırsanız çok sevinirim

capta41 babanızın emekli maaşı 1400 TL olsa gerek. 14 bin yazmışsınız:)
başka gelir var mı hanede evde bakım aylığı hariç. evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilmiyor.
o 1000 TL ne geliri?

60 bin araç alacak bir hane geliri yok verdiğiniz bilgilere göre. 60 binlik aracı hangi parayla nasıl alacaksınız ki? başka geliriniz mi var?
bu kurduğum mantıgı evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğü de kuracak ve hane gelirlerini tekrar inceleyecek. işleyiş boyle. beyan ve tespit edilen gelirle varolan yaşam koşulları arasında fark görülürse ve beyan edilmeyen/tespit edilmeyen bir gelir ortaya çıkarsa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 847'16 TL'yi geçerse evde bakım aylıgı kesilir. aksi durumda yani sınırı geçmezse kesilmez.

babamın aylığı 1400 yanlış oldu:) 1000 tl de bakım aylıgı yani o da gelmire katılmıyormuş sorun yok o zaman başka gelirleri yok yani egelli kardeşim, babam, annem bir evde oturuyorlar 1400 tl den başka gelirleri yok ben de kardeşim le aynı binada oturuyorum kardeşim ruhsal ve zihinsel engelli olduğu için onu hastaneye götürmek ve gezdirmek için onun üzerinde araç almak istiyorum şimdi yardımcı olabilirmisiniz

capta41 engelli kardeşin babası ve annesi ile ir hanede oturuyorlar ve evde toplam 3 kişiler. sen de aynı binada başka hanede oturuyorsun. buraya kadar galiba anladım:)
ama ben de dedim ki engelli kardeşin üzerine araç alacaksınız ya hangi parayla? hanede 3 kişiler. evde bakım aylıgı + 1400 TL gelirleri var sadece. bu gelirle 60 binlik araç alınamaz ki? aracı hangi parayla alacagınızı soruyorum ki bu sordugum soruyu araç fiyatını görünce il müdürlüğü de soracaktır ve bu paranın nereden geldiğini benim gibi merak edecektir.
sonuçta araç kardeşinizin üzerinde olacak ve sistem üzerinden araç fiyatına ulaşılacak. hane geliri de belli.

ben de diyorum ki 1100 tl ödemeli kredi çekerrse 1400+1100=2500 bölersek 3 e 847 yi geçmiyor bu şartlarda almayı düşünüyoruz

yani siz ödeme yapmayacaksınız. babanız ödeme yapacak. her neyse bu durum biraz da il müdürlüklerinin uygulamasına baglı zaten. yalnız bakıcıya bir taahhütname imzalattırıldı biliyorsunuz. o taahütnameye göre evde bakım aylıgı baglandıktan sonra mal (araç, ev vs) edinildiğinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmek durumundasınız.
il müdürlüğü araç bilgilerine bakar, hanenin gelirini tekrar inceler ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olduguna hükmederse evde bakım aylıgı devam eder. aksi durumda kesilir.
haneye siz ya da başkası tarafından toplu para girse bile sonuçta hanedekikişi sayısına bölecekler. sonuç sınırın altındaysa sorun olmaz aksi durumda sorun olur. artık gerisi il müdürlüğünün uygulamasına baglı. gelirinizi araştıracak olan onlar. benden bu kadar:)
araç aldıktan sonra aracı bildirin kafi.

tamam çok şağolun verdiğiniz bilgiler için hakkımızda hayırlısı...

Üst Alt