Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin adına alınan aracı o olmadan da kullanabilir miyim?

hlkcan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. ben %100 engelli kardeşim adına araba aldım. Ben 7/24 kardeşımın bakımıyla ılgılenıyorum.ay rıca yasal vasisi de benim bu aracı kardesım arabanın içinde olmadanda kullanabılıyormuyum. yanı çarşıya pazara vs yerlere veya ıl dışına çıkabılıyormuyum bu araçla.. TEŞEKKURLER şimdiden..

Tabi ki. o arabayı sen kullanmayacaksın da başka kim kullanacak kardeş. madem yasal vasisi sensin. sen kullanabilirsin.

Kardeşinin 3. dereceye kadar olan yakınları araçlarını kanunen kullanabiliyor. Sıkıntı etmeden gönül rahatlığı ile kullanabilirsin..

çok teşekkür ederim.
fakat dün arabaya engelli araç park kartı çıkartmak için gittim. görevli polis memuru kardeşim. bu arabayı sadece kardeşin arabada iken kullanabilirsin dedi. bende bayagı şaşırdım. ben şimdi medikale kardeşime hasta bezi almaya gitcem veya başka bişey..kardeşimi niye yollarda yorayım ki dediğimde ozaman sende arabayla degil baska bır vasıta ıle gıdeceksın. kanun boyle dedı..

onu diyen memur önce bu hakkı suistimal edenleri bulsun siz gönül rahatlığı ile aracı kullanbilirsiniz ..

onu diyen polis hiç bir şey bilmiyor merak etme binebilirsin..

hlkcan

o polis yeni kanun çıkarmış devletin haberi yok o zman :)
sen onu boşver o polis yasayı öğrensin önce !!

Özel tertibatı olmayıp, sakatlık derecesi %90 ve üzeri olan engelliler adına tescilli olup, araç sahibi malul ve sakat kişinin kanuni mümessili, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya sakat kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılan araçlara park etmelerinde yardımcı olunacaktır.
Zamanın iç işleri bakanı Abdülkadir Aksu imzasıyla çıkmış yazı bu. O polis arkadaşa gösterirsin bunu kardeşim :)

Üst Alt