Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin askerde psikolojisi bozuldu. Ne yapacağımızı şaşırdık!?

Smsn55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkesten yardımlarını tecrübelerini bekliyorum. Kardeşim 98/3 olarak 29 temmuzda teslim oldu. 1 hafta 10 gün geçtikten sonra her şey kötü gitmeye başladı. Bizimle her konuşmasında ağlıyor yemeden içmeden kesilmiş 15 günde 3-4 kere acile çıkmış 7-8 kilo vermiş 182 boyunda 68 kiloydu Askere giderken birde zatürreye yakalanmış dün, en önemlisi psikolojik olarak tamamen bitmiş durumunda.

El Bebek gül bebek büyüyen ana kuzusu çocukta değildi. Hatta Askere gitmeden önce uzman çavuş olarak kalmak bile istiyordu. Yani askerlikten kaçacak birisi değil. Annemle babamla benimle kimle konuşsa ağlayarak konuşuyor bu yaşına kadar ağladığını görmedim. İçinde bir sıkıntı olduğunu Duvarların üstüne üstüne geldiğini artık dayanamadığını kendini öldürmeyi bile düşündüğünü söylüyor sürekli.
Artık bizde korkmaya başladık kendine bir şey yapacak ailede herkesin üzerinde bir stres bi hüzün var herkesi aklı kardeşimde ben burada daha fazla kalmaya devam edersem ya kendimi öldürürüm yada aklımı yitiririm diyor.

çürük alma durumu olur mu nasıl yapar yardımlarını bekliyorum

Öncelikle Geçmiş olsun..kardeşin Ailesinden ve alışık olduğu Ortamından tamamanen farklı bir ortama girdiği için Kaygı bozukluğu gelişmiş bu durum hassas kişilerde daha çok görünür , Özellikle aile tarafından gösterilen ilgi abartılırsa bu şikayetler Daha da çok artar Kişi ailesini tutunacak bir dal olarak görür ve yakınmalarını abartır..öte yandan Zatürre dediniz bilindik üzere zatürre ağır bir tablo ile seyreder gec kalınmaması gerekir eğer akciğerde pnömoni var sa bu acilen tedavi edilmesi gerekir ..

Geçmiş olsun. Muhtemelen askerlikten önce de dile getirmediği bazı sorunları vardı ve askerlik esnasında bunlar gün yüzüne çıktı. Üstleriyle görüşüp durumu anlatmasında fayda var. Prosedürü tam bilmiyorum ama yetkili bir hastaneye sevk edilip, uzmana görünmesi gerekiyor. Belki hava değişimi falan verilebilir.

Oğuzhan bey yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. dün gece acile kaldırmışlar doktor zatürre teşhisi koymuş içeriğini tam olarak bilmiyorum. ama beni endişelendiren konu psikolojik olarak kendini çok kötü hissetmesi ailemizde halam ve 2 kuzenim ve eniştemde psikolojik olarak yıllardır tedavi görüyor. kardeşimi ilk kez böyle gördüm. korkum süreç ilerledikçe psikolojik rahatsızlığı da ilerleyecek kardeşimi kaybetmekten çok korkar duruma geldik. bilginiz varsa eğer bu durumda ki kişi hava değişikliği alabilir mi öncelikle belki hava değişimi alırsa durumu düzelebilir hava değişiminden sonra tekrar askerliğine devam edebilir.

Teşekkür ederim fatih bey, aklımız hep kardeşimde bizde de bir huzursuzluk başladı evde cenaze evinden farkımız yok Allah geçinden versin ama bizi çok etkiledi kendine bir şey yapacak diye korkuyoruz artık.

Psikolojik Rahtsızlıklar genetik yatkınlığa sahiptir özellikle anne de var ise bu biraz daha sık görünür Tablo tam olarak nedir bilmediğim için buradan Hava değişimi alır yada almaz diye yorum yapmam sağlıklı olmaz Buna takibini yapan yetkili sağlık kuruluşları ve hekim arkadaşlar karar verecektir..Ayrıca siz zatürre hangi durumda onu öğrenin Zatürreyi Hafife almayalım..geçmiş olsun..

İnsan kolay kolay intihar düşüncelerini dile getirmez, yaşadığı şeyler çok ağır olmalı. Ben de üniversite için başka bir şehire gittiğimde benzer şeyler hissettim ancak kendimi öldürmek falan hiç aklıma gelmedi. Eğer ortada psikolojik açıdan bir sorun varsa vakit kaybetmeden tedaviye başlanmalı. Geciktikçe tedavi süreci daha uzun ve zorlu oluyor.

Gecmis olsun insallah daha kotuye gitmeden bir cozum bulurlar kardesiniz icin psikolojik rahatsizlarda egerki askeriye doktoru onay verirse hastaneye sevk ediyor egerki hastanedeki doktorda psikolojik bozuklugu gorur ve inanirsa hava degisimi veya curuk alma mevcut ama ciddi psikolojik durumlarda gerceklesiyo yazdiklarimda en son secenek olarak goruyolar cunku askeriyede cok insanin psikolojisi bozuluyor ozellikle ilk zamanlarda umarim o yeni gittigi icin olusuyodur ve zamanlar duzelir ve toparlar kendini kolay degil cunku hemen hava degisimi ve curuk almasi Allah yardimciniz olsun en azindan yemin torenine kadar sabretse izine gelince yuz yuze konusup daha yardimci olabilirsiniz

herkesin yorumları icin teşekkür ederim. oguzhan bey dün gece gittiği hastanede ki raporu duruyors raporda yazan teşhisi tekrar burada paylaşacağım. herkesin yardımlarıı bekliyorum. annem gerçekten perişan durum da

Kardeşim ne yap ne et onu askerden kurtar ve acilen bir psikiyatrinin görmesi lazım.
Benimde bu yüzden Abim askerde intihar etti. aynı durum.
10 yıl önceydi. Şimdi olsa inan o askerlik denilen dandik mafya yerinden kurtarmak için elimden geleni yapardım.

Sercanboy97

elimden gelini yapmaya calısıyorum. imkanım olsa acemi birliğinin önüne cekip arabayı hergün arabada yatıp kardeşimi ziyaret etmek isterim akşama kadar. inşallah ptesi günü psikoloğa gidecek hava değişimi verirler vermezlerse eğer psikolojik olarak bitirir kendini cuma günü gidecekti sıra gelmemis psikolog için inş. ptesi gittiğinde psikolog halinden anlar biraz askeri psikolojiden uzaklaşır kendini toparlar tek temennimiz bu

Kardeşimin askerde psikolojisi bozuldu ne olur yardım edin ??

Daha önceden bu yazıyı paylaşmıştım. bugunde hastaneye sevk etmişlerdi alaşehir de şimdi manisaya sevk yazmışlar.
doktor belirtiye
1- F32.3 psikotik belirti ağır depresif nöbet
2-F91.9 DAVRANIŞ BOZUKLUGU DİYE BELİRTİ YAZMIŞ HAVA DEĞİŞİMİ ALMA ŞANSI NEDİR AİLECEK HEPİMİZ PERİŞAN OLDUK

Herkesten yardımlarını tecrübelerini bekliyorum. Kardeşim 98/3 olarak 29 temmuzda teslim oldu. 1 hafta 10 gün geçtikten sonra her şey kötü gitmeye başladı. Bizimle her konuşmasında ağlıyor yemeden içmeden kesilmiş 15 günde 3-4 kere acile çıkmış 7-8 kilo vermiş 182 boyunda 68 kiloydu Askere giderken birde zatürreye yakalanmış dün, en önemlisi psikolojik olarak tamamen bitmiş durumunda.

El Bebek gül bebek büyüyen ana kuzusu çocukta değildi. Hatta Askere gitmeden önce uzman çavuş olarak kalmak bile istiyordu. Yani askerlikten kaçacak birisi değil. Annemle babamla benimle kimle konuşsa ağlayarak konuşuyor bu yaşına kadar ağladığını görmedim. İçinde bir sıkıntı olduğunu Duvarların üstüne üstüne geldiğini artık dayanamadığını kendini öldürmeyi bile düşündüğünü söylüyor sürekli.
Artık bizde korkmaya başladık kendine bir şey yapacak ailede herkesin üzerinde bir stres bi hüzün var herkesi aklı kardeşimde ben burada daha fazla kalmaya devam edersem ya kendimi öldürürüm yada aklımı yitiririm diyor.

çürük alma durumu olur mu nasıl yapar yardımlarını bekliyorum

Üzüldüm ya. Allah şifalar versin. Ne olmuş ki askerde, yani psikolojik rahatsızlık yaşayacak ne olmuş?

genelinsan

asker uğurlaması için otobüse bindiği zamandan beri içinde bir sıkıntı olduğunu ve sıkıntının geçmediğini git gide daha kötü olmuş bu durum deprosyona kadar ilerlemiş uyku uyumuyormuş yemek yemiyormuş 15 günde 2 kere tuvalete çıkabilmiş sadece bizle her konuşmasında ağlıyor yalvarıyor resmen beni buradan kurtarın kafayı yemek üzereyim diye.

Allah uzun ömür versin şehit olmasına razıyım vatan için derim ama kardeşimin psikolojisi bozulduğu zaman ölene kadar öyle giderse ne yaparız bilmiyorum.
Tanı kodları hakkında bilgisi olan bilgi verecek birisi olan varsa çok sevinirim

@Smsn55 kardeşim şimdi durum anlaşıldı.alaşehirde dedin.oranın şartları çok çok kötü.oraya giden çoğu asker enfeksiyon kapıyor.ilgilenilmiyor.ne tuvalete gidebiliyorlar ne de banyo.yemek sırası bile gelmez.aşırı kalabalik.saatlerce çömelirler.komutanları kalabalık oldukları için o pozisyonda bekletiyor ve tuvalete de giremedikleri için ayrı zorluk.zaten en zoru ilk on gün.oradan oraya kosturmustur.bünye kaldiramamistir.

en olgun ve sabırlı insan bile orada ağlamaklı oluyor.sizinle öyle konuşması çok normal.Birbirlerinin moral bozuklugundan da etkilenirler.zamanla komutanları rahat bırakacak.

hep aynı gitmeyecek.fakat zatürre olması kötü olmuş.doğru düzgün muayene edip ilaç vermiyorlar orada.yanlış ilaç bile yazıp gönderiyor.bizzat şahidim.Evinize askeriyeden mektup gelmedi mi?öyle bir kağıt gelmesi lazım.orada kardesinizin komutanlarına dile getiremediği bir psikolojik veya fizyolojik sıkıntısı varsa,veya üstlerinden gördüğü olumsuz muamele varsa bizlere bildirebilirsiniz diye ailelere iletişim adresleri falan yazıyor.Daha önce var olan bir kaygı bozukluğu nüksetmiş veya orada da başlamış olabilir.

Burada yazarak zaman kaybetmeyin.kardeşinizden de beklemeyin.siz harekete geçin derim

Kardeş oraya gidip durumu yetkili kişi ile görüşün. Siz de çok kafanıza takıp kendinizi psikolojik olarak rahatsız etmeyin. Kardeşini alıp gerekli yerlere götürüp tedavi ettireceğini belirt. Kardeşini alıp doktora götür gerekli raporun alınmasını sağlamaya çalış. Ölümlü dünya, uğraşın biraz. Sizin canınız, kanınız. Psikolojik Rahatsızlığın bir an önce tedavi edilmesi gerek. Gerekli mercilere başvur. Aslında buradan tecrübe sahibi birinin çıkıp şöyle böyle demesi gerek. Hele ki ağlıyorsa, gerçekten yardıma ihtiyacı var demektir. Gerçekten üzüldüm. Herkesin bünyesi bir olmaz, herkes aynı şeyi kaldıramaz, herkes aynı düşünemez, herkesin düşüncesi aynı olmaz. İnsanlık hali, olur böyle şeyler. Kafanıza takıp kendinizi hasta etmeyin.

Son düzenleme:
Oguzhan55 hocamı dinleyin cok iyi biliyor o aynısı benim kardesımınde basına geldı

aynen bu işlerde bilgi verecek tecrübeli kişilere ulaşmaya çalışırım herkesin aklı kardeşimde başına bir iş gelecek diye diken üstünde duruyoruz resmen inşallah yarın hava değişimini alır hepimiz rahatlar süreç hakkında bundan sonra ki kişilere yardımcı olabilmek adına her şeyi yapacam

@adanalı01
kardeş tam olarak yaşıdığı sıkıntı neydi kardeşinin sonuş olarak ne oldu hava değişimi veya askerliğe elverişli değildir raporu aldı mı

@OğuzHan55 hocam dün kardeşime 1) F32.3 PSİKOTİK BELİRTİLİ AĞIR DEPRESİF NÖBET VE 2)F91.9 DAVRANIŞ BOZUKLUĞU, TANIMLANMAMIŞ şeklinde 2 tane tanı koymuş psikilog ve manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk etmiş. yarında manisaya gidecekmiş hava değişimi alabilir mi bu konulmuş olan tanılarla ?

Kardeşimi ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatımışlar doktor ile konuşsak tüm sorumluluğu biz kabul etsek çıkartabilir miyiz OğuzHan55

Peki Neden çımartmak isyorsunuz ki? Yatarak takip edilmesi Onun için fayadalı olacaktır Hem yakından takip edilmesi şikayetleri ve neler yaşadığı yakından gözlemleneceği için tedavi ve tanı süreci daha sağlıklı olacaktır..

Smsn55 çıkartmayın. Bulunabildiğiniz kadar yanında bulunup tedavi süreci için destek olun.

Hava değişimi Alır hatta hastane yatışında Onu yakından takip edecekler durumuna göre elverişli yada elverişsiz raporu dahi verebilirler Ancak siz zorla çıkartırsanız tedaviyi red etme söz konusu oluyor Direkt birliğine yollama durumları olabilir..sizin yapacağınız Biraz sabır..

Çıkartıp Samsun’da tevavi ettirmek istiyoruz OğuzHan55 bey böyle birşey mümkün mü ? Kendisinin yanında olarak moral vermek istiyoruz

Kardeşin manisadamı asker..Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesine Yatırmışlar doğru mu?Kardeşin Asker olduğu için Bu mümkün olmayabilir Ama siz yinede Hastane yönetimiyle bir görüşün Samsun ruh ve sinir Hastalıkları hastanesine sevkini isteyin Ama dediğim gibi asker olduğu için ve manisadaki hastaneye sevk ettikleri için bu münkün olmayabilir..tadavi süreci bittiği zaman zaten hava değişimi verecekler büyük ihtimal..samsuna geldiğinde samsunda tekrar değerlenrme yaparsınız

Çıkartıp Samsun’da tevavi ettirmek istiyoruz OğuzHan55 bey böyle birşey mümkün mü ? Kendisinin yanında olarak moral vermek istiyoruz

Şansımızı denemek için yoldayız şuan gidiyoruz. Cuma gününe kadar çıkartmazsak 10 gün yatıracaklar en az araya kurban bayramı giriyor
Bayram’ı bizimle geçirmesini istiyoruz hiç birşey yaşamazsak hastane bahçesinde arabada yatmayı düşünüyoruz

Üst Alt