Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin trafik kazası sonucu C4-C5 omurilik kırığı varmış. İyileşme umudu..?

mkaragol64

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Dün sabah kardeşim ve babam bir trafik kazası geçirdi. Babamın durumu Allah'a şükür iyi. Ama kardeşimin (25 yaşında, uzun ve kilolu) C4 C5 kırığı varmış. (Aynı ilde olmadığımız için ancak telefonla bilgi alabiliyorum, terimleri yanlış yazabilirim.) Göğüslerinden aşağısını hiçbirşekilde hissetmiyor. Dün akşam üzeri acıktığını hissetmiş, ellerini kıpırdatabiliyormuş. Eşinin söylediğine göre hissetmeyen kısımlarda vücut ısısı düşükmüş. Şu anda yoğun bakımda. 2-3 güne kadar ameliyat olacak. Buna benzer bir durumdan iyileşen bildiğiniz var mı arkadaşlar? Veya bundan sonra bizi neler bekliyor bilmek istiyorum. Uzakta olduğum ve işyerinden izin alamadığım için gidemiyorum.

Arkadaşlar konu ile bilgisi olan Allah aşkına bilgi versin!

geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun
C4 C5 omurilik kırığı olduğunu söylediğin kardeşin karnın acıktığını hissetmesi ellerini oynatması hemen kaza günü ertesinde bunları yapabilmek çok güzel haberler.lütfen moralinizi ve kardeşinizin moralini yüksek tutun.hemen panik olup iyişen varmı sorunuza doktorunuz dahil kimse net cevap veremez çünkü aynı hizadan binlerce omurilik kırığını bi araya getirseniz herkesin sorunu ve iyileşme zamanı tek tek farklıdır
tabiki hareketsiz yatınca vücut ısısında düşme olacak ama yukarda yazdığım gibi kaza ertesin de gögüslerin den aşağısını hissetmediğini yazıyorsunuz ama ellerin oynaması ve açlığını bilmesi harikulade haber
acil şifalar temenilerimle

Çok teşekkürler cevap için. Ben de öyle düşünüyorum. Belki kaza şokuyla hareket edemiyordur, hissedemiyordur diyorum. Ama doktorların dediğine göre yürüme şansı çok düşük. Hissetme konusunda bişey dememişler sanırım. Dedilerse de bana bildirmediler.

Bir de şunu sormak istiyorum: Annem, babam ve eşi çok perişan haldeler. Kardeşimle zaten görüştürmüyorlarmış. Onların moralini yüksek tutmaları gerektiğini bile söyleyemiyorum çünkü gerçekten bitmiş durumdalar (özellikle babam). Ben telefonla ne yapabilirim, nasıl bişey söylersem morallerini yüksek tutarlar? Bunu bilemiyorum. Ya da bunun için erken mi onu da bilmiyorum.

yaşananlar çok basit değil ama aile perişan dolaşır ama kardeşinizin perişan aileye değil şimdi daha güçlü desteğe ihtiyaç var bu kötü günler elbet ki geçecek,hayat ilerleyecek bu şekildemi kardeşimiz bunu hissederse onunda hayat azmi kalmayabilir
ona engelini hatırlatmayacak,doktorların dediklerini sizlerin diyeceklerini,kardeşinizin bu ağır travma dönemin atlatmakta,medikal veya eczane ihtiyaçlarını,hastane rapor ve benzeri bürokrasi takibini,hastane dışında evdeki zoraki değişiklikleri,kardeşinizin tekrar toplum uyumunu ve desteğini (unuttuğum varmı bilemiyorum)bunları kimler yapacak tabiki sizler yani aile demi bunun için en kısa zaman da yaşadıkları şoktan çıkıp,silkenip toplanma zamanı...
biliyorum hiç kolay değil Allah yardımcız olsun tekrar acil şifalar

96 yılında boynum kırıldı c4 c5 sadece omzum oynuyodu ve göğsümden aşağısını hissetmiyordum 13 yıl geçti şuan durumum sağ ve sol kolumda harekt var fakat ellerimde hareket yok ve his seviyem aynı.Ne kadar gelişme olacağı kazadan 3-4 ay içinde belli olur ondan sonra fazla bi gelişme olmuyo kanaatımca.Burda önemli olan kırıktaki sinirlerin görmüş olduğu zarar...

merhabalar cok geçmiş olsun.ameliyattan 72 saat sonra bişeyler belirti veriyor. bu belirtilere göre hareket etmeniz gerekecek.doktorunuz yönlendirecektir. gelişen durumu anlatırsanız bende başımdan geçenleri anlatırım.geçmiş olsun. acil şifalar.

Öncelikle geçmiş olsun;

Benimde c4-c5 kırığı 9 yıl bitti hissim tamamen geldi kollarımı haraket ettirebiliyorum en önemlisi yemeğimi kendim yiyebiliyorum bu hastalıkta moral çok önemli moral olduğu sürece gelişmeler oluyor ben buna inanıyorum sizde inanın.

bende c5-c6 seviyesindeyim 7 yıl oldu kollarımı ve sol elimi hemen hemen eskisi gibi kullanabiliyorum sağ elimi tam olarak kullanamıyorum oturma dengem zayıf sol ayağımda hareket var azda olsa basabiliyorum sağ ayağımda hareket yok benim bu kadar iyileşti ama bu hastalık kişiden kişiye değişiyor moralinizi yüksek tutun benimde ameliyatım 8 gün sonra yapıldı hastaneden taburcu olunca bir fizik tedavi merkezine yatırın orada size neler yapılması gerektiği gösterilerek anlatılır...
zor hastalık ama pes etmeyin ilk6 ay-2 yıl çok önemli geri dönebilecek hareketlerin çoğunluğu bu dönemde dönüyor sıkı çalışın fizik tedaviyi ihmal etmeyin...

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

çok geçmiş olsun benim tanıdığım bir arkadaş var doktorlar yaşamasına bile şans vermemişlerdi 3 ay sonra wolkerla yürümeye başladı.ama ilk hafta ayaklarına dokunduklarını hissetmeye başlamış.arkadaşların dediği gibi eğer geri kazanımlar olacaksa 3 -6 ay arası belli oluyo.umudunuzu hiç yitirmeyin.rabbim yardimciniz olsun

Amin arkadaşlar inşallah düzelecek kardeşim. Salı ya da çarşamba günü ameliyat var. Bugün müdürümle konuştum, ameliyattan hemen önce gitmeme izin verdiler 1 haftalığına. Göz görmeyince gönül katlanıyor derler; doğru gerçekten. Ben çok üzülüyorum, ama ailem perişan halde. Ve oraya gittiğimde de şu anki halimden bişey kaybetmeden onları toparlamaya çalışacağım. Dediğiniz gibi moralleri yüksek tutmak lazım.

Şu an için herhangi bir gelişme yokmuş durumunda. Bazen eşini ve oğlunu sayıklıyomuş uyurken. Bir de bugün telefonunun pin kodunu sormuşlar, rahatça hatırlamış. Küçük şeyler bile olsa insanı sevindiriyo bilinçli yaptığı şeyler.

Kardeşim inşallah düzelecek; moralini yüksek tutmayı becerir. Daha kazadan hemen sonra ambulansla hastaneye giderken, bi taraftan boynum acıyo diye sızlanırken bi taraftan da ambulansın sesini taklit ediyomuş :)

Arkadaşlar konuyla ilgili yazdığınız herşeyi dikkatle okuyorum. 2-3 gün daha ailemden uzakta olduğum için de, konuşmak istediklerimi buradan yazıp paylaşmak istiyorum.

Çok geçmiş olsun. Sabırlar diliyorum.

Henüz çok yeni bir olay. Her şeyden önce kardeşinizin yaşıyor olmasından mutlu olun. Hep bu aklınızda olsun... Kardeşiniz ve babanız ya şı yor! Bundan büyük mutluluk olamaz. Bunu hiç bir şey unutturmasın size.

Omurilik yaralanması çok enteresandır. Bin kişi yaralansa bininde de farklı haraket ve his hasarı olur! Kimse kimseye emsal olamaz. Kardeşinizde nasıl bir hasar kalacağını henüz kimse bilemez. Umudunuzu kaybetmeyin. Hep söylerim, C seviyesinden yaralanmalar çok eneresandır. Hasar kalsa da ciddi geri kazanımlar olma ihtimali her zaman var.

Şimdi omurilik yaralanmalarına dair bir şeyleri düşünmeyin.. Bugünler ailecek güçlü olmak ve birbirine sıkı sıkı sarılmak zamanı. Çok zor günler yaşayacaksınız, bunalacaksınız, ama birlikte olup bunları aşacaksınız. Moral, moral, moral...

Tedavi sürecine dair şimdilik şunlar aklınızda olsun:
1- Bu forumda çok önemli bilgiler var, lütfen zman ayırıp hepsini okuyun
2- Yatak yarası olmaması için çok özen gösterin. Bedenini temiz tutmaktan, yatak çarşafının dümdüz olmasına kadar her şeye özen gösterin.
3- Sabit sonda takılıdır... Enfeksiyondan korunmak için bol bol su içsin.

Zaman içinde kendinize geleceksiniz ve sorunlar çıkacak karşınıza. o zaman her her her her ama her şeyi buradan sorun lütfen...

öncelikle çok geçmiş olsun..aynı durum 12 yaşındaki kızımın başında..c5 c6 hafif ama c7 hasarlı. 26 haziranda kaza oldu ve kazayı dedesi yaptı. sizin babanız gibi benim babamı da vicdan azabı kahrediyor.
öncelikle kimseyi suçlamayın ve ima ettirmeyin. ben bunu bir anne içgüdüsüyle yaptım ve babamı iyice kahrettim. şimdi yanlışımı anlıyorum.. yaşadığına şükredin. yine çocuğunun yuvasının başında olacak.

kızım da olaydan 4 gün sonra ameliyat oldu. 2. günden itibaren çorba ile besledik. ilk günden itibaren şuuru yerindeydi. yoğun bakım odasına almıyorlardı. ama kızımın anne ve baba diye sürekli inilemesine hemşireler dayanamıyor ve beni alıyorlardı. o günler çok zordu.
en az 6 ay beklemeniz gerekiyor dediklerinde bu hastalığı tam bilmeyen ben, bu sene okuluna gidemeyecek mi diye hayıflanmıştım. şimdi ise yeter ki iyileşsin 2 sene gitmesin diyorum.
bu durumu kabul etmek ve bu zor süreçte sabırlı olmak şart.bu tedavi uzun sürecek. bu sitede yol gösterecek çok bilgi var. yatak yarasına dikkat edin. moralinizi en azından onun yanında yüksek tutun.
rabbim hastalarımıza şifa versin inşallah...

Arkadaşlar son yazdığımdan sonra hemen izmire geldim. En kısa zamanda tekrar yazmaya çalışacağım.

rabım acıl sıfalar versın ısallaha en kısa zamanda saglıgına kavusur

Allah şifa verir inşallah ...sabırlı ve dirayetli olun

mkaragol 64 ne zamandır yazmıyorsunuz...kardeşinizin son durumu nedir.inşallah olumlu gelişmeler vardır..hayırlı haberler yazarsınız inşallah...

Maalesef arkadaşımızın kardeşi vefaat etmiş.

çok üzüldüm allah rahmet etsin...

Evet kardeşiyle ben de konuştum maalesef vefat etmiş Allah rahmet eylesin.

Üst Alt