Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin üzerine araç alırsak 2022 ve Evde Bakım aylığı kesilir mi?

mirac44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SLm arkadaşlar benim kardeşim %90 üstü engelli yürüyemiyor hiç ve bizde bir araba almaya karar verdik ve araştırdık vw jetta bulduk bayi fiyatı 42 bin TL indirmle 29 bin TL ye geliyo ama biz sonradan ögrendikki bayi fiyatı 33 bin geçmeyecek miş geçerse bakıcı parası ve özürlü maaşı kesilir diyolar öyle bir şey var mı arkadaşlar yoksa eger o aracı alacagım..

Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.

Araç çok lüks değilse ve araçtan gelir elde etmeyecekse kesilmez diyoruz, ama araba alır almaz maaşı kesilenleri de biliyoruz. Onun için, bence en doğru yol, konuyu 2022 maaşı için yerel sgk birimine Evde Bakım aylığı için il/ilçe sosyal hizmetlere sormaktır. Yazılı olarak oradan alınacak yanıta göre hareket edilmeli...

bize sgk mercedes ve bmw hariçindeki araçlar olur dediler bizde ondan vw jetta yı bulduk ama şimdide o sorunu var

mirac44;

arkadaşlar konuyla ilgili yazı bugün elime geçmiştir aynen akyarıyorum..
TC
İZMİR VALİLİĞİ
Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü
sayı ................
konu BİMER müracaatınız

28.08.2012 tarihinde yapmış olduğunuz mracaat ilgili birmlerimizce incelenmiştir
evde bakım ücreti komisyon tarafından alınacak kararlara güre işlem gürür özürlü adına araç
almak doğrudan ret gerekçesi olamaz mevzuatta bununla ilgili amir hüküm bulunmamasına karşın eve giren gelirin kişi sayısına bülünmesine akabinde asgari ücretin 2/3 üçünü geçmemesi komisyonların ana kriterlerinden biridir
bilgilerinizi rica ederim.

ne kadar güzel ya... hem 2022 maaşı, hemde evde bakım parası al ve hiç utanmadan 29.000 tl'ye ötv indirimli vw jetta otomobil al... hayat sizlere güzel... birde yüzünüz hiç kızarmadan kasıla kasıla o arabayada binersiniz değilmi ??? aferin size...

engelli hakları bu konuda yapılabilecek bir şey yok maddi durumu iyi olduğu halde böyle fırsatları kaçırmıyorsa tabi kendi vicdanıyla alakalı

arkadaşlar şartları oluşan tabiki alabilir bunda utanılacak ne var anlayamadım ben 2022 maaşı ve evde bakım parası alamıyorum şartlarım tutmuyor %96 engelli çocoğum olması rağmen yasa ne zaman alabilirsin derse o zaman hiç utanmadan alırım paraları yüzümde kızarmaz bunun vicdanlada ne alakası var anlayamadım devleti kandırarak mı bu parayı alıyoruz yetimin hakkını mı yiyoruz yasa izin verdikçe sorun yok yasalarda kanun koyucular tarafından yapılır oda meclisten çıkar mecliside sizler ve bizler seçeriz sorun ne

sayın maki 2022 maaşını neden ve hangi şartlar altında verildiğini sizde aldığınıza göre sanırım biliyorsunuz... eğer unuttuysanız ben size tekrar hatırlatayım; "2022 özürlü maaşını özürlülük oranı en az %40 olan ,18 yaşını doldurmuş ve hiçbir geliri olmayan kimseler alabilmektedir.18 yaşını doldurmayan %40 ve üzeri özürlü vatandaşların 2022 özürlü maaşını alabilmeleri için şahıslara bakmakla yükümlü aile reisinin aylık geliri göz önüne alınır ve ailde yaşayan kişilerin kişi başı aylık geliri 115 tl yi geçmiyorsa 18 yaşını doldurmamış bu özürlü vatandaşımızda 2022 özürlü maaşı alabilir."
Şimdi sayın maki bu kanuna göre 29.000 tl parası olan bir şahsın 2022 maaşı alması ne kadar doğru ve adildir ??? bu parayı verebilen bir şahıs demekki yalan beyanda bulunmuş ve devleti dolandırmaktadır...bunun lami cimi yok...hiç kıvırmayada gerek yok...benim ve birçok insanın gözünde bu şahıslar devleti dolandırıyorlar...hakkımızıda helal etmiyoruz...

bende şunu merak ediyorum allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış şimdi makinin parası yoktur abisinin vardır maki 2022 maaşı alıyor diye kardeşine hediye bi araç alıyorsa makinin ağbisi bundan kime ne ve hem abisi almak zorunda veya kardeşinin iaşesini karşılamak zorunda değil bir kere alır 10 kere alır bi ağbilik yapar bunda ne gibi bi hak yemek var o nu anlayamadım siz önce şunu anlayın bu ülkede bakanların takip ettiği maluluen emeklilik müracatındaki raporlar var bırak kardeşine bi araba hediye almışssa ne olmuş bu forumlarda sakat ve engellileri dışlamakla, alınan o paralarla geçinilemediğine dair çok yazı okudum. şimdi ben devletin bana verdiği,3ayda bir 800 tl ile mi geçiniyorum bunu sanki devlet bilmiyormu banada bazan kardeşlerim yardım ediyor bazen etmiyorlar yardım, ediyor diye bu parayı almak niye helal olmuyormuş oda herzaman etmiyorlar bana göre helaldır veya bi ailedki bi ağbi zengindahi olsa kardeşine bakmak zorundamı bu ne dinen mecbur nede medini hukukta mecbur geçen gün karakoldaydım bir kız babasını bana bakmıyor diye şikayet etmiş babasıda karakola gelip ifade verdi aldığım aylık bana yetmiyor ona nasıl vereyim diye

slm arkadaşlar.. bu lafı o kadar çok duyuyorum ki artık ' hayat sizlere güzel' çok şükür ama bizlerin ne zorluklar çektiğini çogu insan bilmez sadece yaşayan ve engelli bi insanla yaşayan insanlar anlar bizi.. kimseden çalmıyoruz kimsenınde hakkını yemiyoruz!! bu hak bize veriliyorsa neden kullanmıyalım. sayın optimus bu hak size sorulupta verilmiyor ve açıkcası helal edip etmemeniz çok önemli degil bence.! çünkü bu işler gizli saklı yapılmıyor mümkün degil adres degişikliği yapınca bile bildiriyorsunuz yani bi araç alırkende aynı şekilde bildiriliyor uygun görülüyorsa alınıyor yani sizin tabirinizle hak ediyorsa heran gibi bi sorun teşkil etmiyorsa alınıyor...

arkadaşlar devletin vermiş olduğu haktır hiç kimseye beyana göre maaş bağlanmaz gerekli evraklar verilir tahkikati yapılır daha sonra maaşa bağlanır ben yukarıda da yazdığım gibi tekrar yazıyorum ben şatrlarım tutmadığı için yani gelirim yüksek olduğu için ne 2022 nede evde bakım parası ALAMIYORUM alsam kızıma 1000tl yakın bir para yapardı ona taksitle daire alırdım devlet verirse sorun ne devlet araç alımına izin verirse alır vermezse alamaz bunun helalle haramla ne alakası var TEKRAR YAZIYORUM BEN BU MAAŞLARI ALAMIYORUM ŞARTLARI UYUPDA MAAŞ VE ARAÇ ALANLARDA AFİYETLE YESİNLER GÜLE GÜLE ARAÇLARINA BİNSİNLER devlet dairesinden örnek akülü sandalye alacaksın gitte bir al bakalım nasıl alacaksın en ince ayrıntısına kadar hem hastane hemde sgk inceliyor bir virgül eksik olsun alamazsın yani arkadaşlar uzun lafın kısası dolandırmakla falan olmaz resmi belge önemli öyle muhtarın falan yakınımdır maaşa bağlayın demesi yemiyor artık bilgisayar sisteminde nerde oturduğun gelirin evin araban ne varsa çıkar ha derseniz evini arabasını başkasının üzerine yapar o dediğiniz maaşı alır başkasına güvenip veriyorsa sorun yok burda önemli, olan kanundur sgk yeni genelge çıkarır kısıtlar kısıtlamazsa sorun yok devlet verir vatandaş alır selamlar

çalışamayan bir engelliye aylık 300-400 tl maaşı çok görüyosan, otobüse dolmuşa binemeyen engelliye arabayı çok görüyosan, evden çıkamayan engelliye maaşın keseriz evin olmasın diyosan bende sana ve senin gibilere hakkımı helal etmiyorum. devlet engelliri işe yerleştirmesin, ulaşımı engellilere uygun hale getirmesin :confused: engelliler senin gözünde devleti dolandırsın vay arkadaş:confused:

sayın walera kardeşine otomobil almaya gücü yeten kardeş aynı kardeşine birde iş açıp onun gelirini arttırabilir ve 2022 maaşını kestirmesini ve hak eden başka bir gariban engelli kardeşimizin almasını sağlayabilir...bu hikayeyi yemezler kusura bakma...

sayın _YaŞaM_ bende tekerlekli sandalyede yaşayan bir engelliyim...bana çekilen zorlukları anlatıp olayı duygusala vurmanıza gerek yok...size verilen hak aynen kanun maddesinde yazıyor... ben size okumanız için tekrar yazayım... "2022 özürlü maaşını özürlülük oranı en az %40 olan ,18 yaşını doldurmuş ve hiçbir geliri olmayan kimseler alabilmektedir.18 yaşını doldurmayan %40 ve üzeri özürlü vatandaşların 2022 özürlü maaşını alabilmeleri için şahıslara bakmakla yükümlü aile reisinin aylık geliri göz önüne alınır ve ailde yaşayan kişilerin kişi başı aylık geliri 115 tl yi geçmiyorsa 18 yaşını doldurmamış bu özürlü vatandaşımızda 2022 özürlü maaşı alabilir." bu kanun maddesine aykırı olan herşey suçtur... bu kanun maddesine göre kusura bakmayın çalıyorsunuz ve kusura bakmayın bundan ötesi sizin hakkınız değil... ben engelli kardeşlerim sıkıntı çeksin demiyorum... asla böyle birşeyde söylemem... keşke bazı avrupa devletlerinde olduğu gibi bizim devletimizde engelli kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecek evi ve arabayıda bedava verebilseydi... ancak devletin koyduğu kanunlar ortada bu kanunlara uymamak ve yanlış beyanda bulunmak suçtur hırsızlıktır...işinize gelip gelmediği beni ilgilendirmez... kafanıza göre kanunu yorumlayamazsınız...

sayın Maki malesef benim söylemek istediklerimi başka şekilde anlamışsınız... ben size kanun maddesini yazdım... lütfen tekrar okuyun... bu kanunda devlet size hiç gelirin yoksa ben sana bu şekilde az da olsa yardım ederim diyor... yani senin gelirin varken bu parayı vereyim sen git ev al demiyor... size küçük bir örnek vereyim... adana yüzlerce kişinin ötv indirimli otomobil almak için haksız yere oranlarını yükselttikleri ortaya çıktı... yani rapor almak o kadar zor değil... tekrar söylüyorum http://www.engelliler.biz/forum/members/30420.htmlkeşke bazı avrupa devletlerinde olduğu gibi bizim devletimizde engelli kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecek evi ve arabayıda bedava verebilseydi...

sayın hizal sizede tekrar söylüyorum keşke bazı avrupa devletlerinde olduğu gibi bizim devletimizde engelli kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecek evi ve arabayıda bedava verebilseydi... size saydığınız şeyleri benmi vermiyorumki bana çemkiriyorsunuz... gidin bakanlığa anlatın derdinizi... müraacat ben değilim kusura bakmayın...

bu son mesajım... yazdıklarımı işinize geldiği gibi anlayıp yorumlamak yerine kanun ne diyorsa iyi okuyun ve anlayın... burada ezik edebiyatı ile bir yere varamazsınız...

Sayın 'optimus' ben ne sahte rapor alıp maaş bagladım nede kanunsuz iş yapıp devletten senın deyımınle hırsızlık yaptım sadece hakkım olanı aldım ve alıyorum.. benim maaşım evimin geliri her neyse kanuna aykırı ise araştırılp kesilsin devlete çıkıp niye kestin demem. ama hergün kanunlar degişiyor bugun yasal olan yarın olmayabiliyor.. ben burda işi duygusala baglamıyorum sadece size tepkim haramdır hırsızlıktır demenize tepki veriyorum! gelirim mi yüksek kessin yaa maaşlarımı devlet o zaman, ama bana iş ve benim yaşamıma engel olmayan bi türkiye kursun... verdiği maaşla hayat bana güzel olmuyor malaesf ulaşımda kaldırımlarda heryerde engel var.. babamın yada bana bakacak kişin mutlaka geliri olacak yoksa bu maaşla geçim çok zor hem herkes bakım aylıgı almıyor.. 2022 maaşı aylık 300 400 tl bunla geliri olmayan bi evin geçimi nasıl olabilir peki? çok zor.. ve burda kımseye işi duygusala baglamak için çaba sarfetmiyorum eziklik kelimeside çok çirkin bence.!! neyse herkes hak hukuktan bahsedıyor neler dönüyor türkiyede biz burda 3 ayda verilen maaşı tartışıyoruz.....

ya optimus arkadaşım şunu anlamamakta niye israr ediyorsun makiye abisinin bırak araba almasını iaşesini bile temim ettirmeye ne devlet böyle bir şey istiyebilir nede islami sistem o yüzden sen bırak bunları yemezler abisi ne bakmak zorunda nede araba almak zorunda hem söylesene allah aşkına29 bin tl ile ne iş yapılır bu ülkede onu bırak, abisi makiye iş açtı bedeni ruhsal hali yerindemiki çalışabilecekmi hani kraldan çok kralcılar varya tanımınız aynen ona uyuyor suyu olmayan yerlere buzdolapları giderken doğalgazlı dairelere kömür giderken hala elektrikteki kayıp kaçak miktarını vatandaş engelli veya engesiz bunları öderken kimse kimsenin hakkını yemiyorda makiye abisi bi araba alacakmış başkasının hakkını yemiş olcak yok öyle saçmalık resmen yorum yazıyımdiye yazmışsın sayın optimus

sayın optimus devlet bana senin gelirin yüksek sana 2022 maaşı ve evde bakım aylığı vermem diyor bende eyvellah diyorum ha diyorumki kanun değişir verirse alırım bunda sahtekarlık nerede ben onu anlayamadım ha ötv indirmli araç alımına gelince 1.aracı yozgatta aldım oradaki dr heyetinin hepsimi sahtekar benim gibi devleti dolandırıyorlar 2 aracı adanada aldım dr heyet raporunu mersinde aldım yıllık izindeyken oradaki dr hepsimi sahtekarlar bana bir gebeliğimi varda bu raporları veriyorlar ben sizin engelli olduğunuza kusura bakmayın ama inanmıyorum sebebi heyet raporu alırken dr seni ve yanındakini doğru dürüst ne konuştururlar nede yüzüne bakarlar rapor alsaydın bunları bilmem gerekirdi madem herkes dolandırıcı ve sahtekar bari yıllardır alamadığım 2022 ve evde bakım maaşını neden ALAMIYORUM siz bana kanun maddesini yazmışsınız sagol bende diyorumki kanun 2022+ev bakım+29000 tl araba alırsın derse ve verirlerse sorun yok yok kardeşim 2022+evde bakım derse aracı vermezse yine sorun yok sgk ya devamlı genelgeler geliyor bir maddesi tutuyorki veriyor sen elindeki sabit kanuna bakma onlar genelgelerle genişletiliyor yoksa alınamaz kimseninde bize acımasına gerek yok acınacak bir durumda yok benim çocuğum allahın bir hediyesi sınavı 12 yaşında ve bez kullanıyor ağır engelli olmasa elleri sağlam olsa akülü sandalye alda bakalım nasıl alınıyor yaşım kırk oldu herkesin dürüstlüğü kendinedir insanları sahtekarlıkla itham edenler dünyaya at gözlüğüyle bakarlar lütfen rica ediyorum dünyaya dar çerçeveden bakmayın ülkemizde çok dürüst insanlar var ben ülkemi ve insanlarımızı çok seviyorum sizde sevmeyi deneyin selamlar

(size saydığınız şeyleri benmi vermiyorumki bana çemkiriyorsunuz...)
ben kimseye çemkirmiyorum burda sen kendin çelişiyorsun sen vermiyosun o yüzden hakkını haram edemezsin!
2022 maaşını geliri olmayan engelli alır diyosun, çalışamayan bir engellinin zaten geliri yok demektir.
18 yaşını geçtikten sonra birinin bakmakla yükümlü olduğu kişi olmuyorsun yani anne baba kardeş sana bakmak zorunda değil onların sağlık güvencesinden bile yararlanamıyorsun
onların aldığı maaş engelli bireyi ilgilendirmez.
18 yaş altındaysan ozaman ailenin gelirene bakılıyo aynı şey bakım parası içinde geçerli 10 tl gelirin fazla olsun zaten bakım parası alamazsın.
engelli kişinin abi ablası neyse evli ve çocuğu olsa 2000-3000 tl maaşı olsa engelli kardeşinemi bakmak zorunlu ailesinemi?
yani engelliler yalan beyanda bulunmuyo merak etme gelir hesaplamasına dayalı haklar için vergi dairesinden, gelir idaresinden vb. kurumlardan yazı alıyosun.
eğer yasalar senin dediğin gibi yorumlansa engellilerin vay haline...
(benim ve birçok insanın gözünde bu şahıslar devleti dolandırıyorlar...hakkımızıda helal etmiyoruz...) bu uslup hoş değil :(

Üst Alt