sayın walera kardeşine otomobil almaya gücü yeten kardeş aynı kardeşine birde iş açıp onun gelirini arttırabilir ve 2022 maaşını kestirmesini ve hak eden başka bir gariban engelli kardeşimizin almasını sağlayabilir...bu hikayeyi yemezler kusura bakma...
sayın _YaŞaM_ bende tekerlekli sandalyede yaşayan bir engelliyim...bana çekilen zorlukları anlatıp olayı duygusala vurmanıza gerek yok...size verilen hak aynen kanun maddesinde yazıyor... ben size okumanız için tekrar yazayım... "
2022 özürlü maaşını özürlülük oranı en az %40 olan ,18 yaşını doldurmuş ve hiçbir geliri olmayan kimseler alabilmektedir.18 yaşını doldurmayan %40 ve üzeri özürlü vatandaşların
2022 özürlü maaşını alabilmeleri için şahıslara bakmakla yükümlü aile reisinin aylık geliri göz önüne alınır ve ailde yaşayan kişilerin kişi başı aylık geliri 115 tl yi geçmiyorsa 18 yaşını doldurmamış bu özürlü vatandaşımızda 2022
özürlü maaşı alabilir." bu kanun maddesine aykırı olan herşey suçtur... bu kanun maddesine göre kusura bakmayın çalıyorsunuz ve kusura bakmayın bundan ötesi sizin hakkınız değil... ben engelli kardeşlerim sıkıntı çeksin demiyorum... asla böyle birşeyde söylemem... keşke bazı avrupa devletlerinde olduğu gibi bizim devletimizde engelli kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecek evi ve arabayıda bedava verebilseydi... ancak devletin koyduğu kanunlar ortada bu kanunlara uymamak ve yanlış beyanda bulunmak suçtur hırsızlıktır...işinize gelip gelmediği beni ilgilendirmez... kafanıza göre kanunu yorumlayamazsınız...
sayın Maki malesef benim söylemek istediklerimi başka şekilde anlamışsınız... ben size kanun maddesini yazdım... lütfen tekrar okuyun... bu kanunda devlet size hiç gelirin yoksa ben sana bu şekilde az da olsa yardım ederim diyor... yani senin gelirin varken bu parayı vereyim sen git ev al demiyor... size küçük bir örnek vereyim... adana yüzlerce kişinin ötv indirimli otomobil almak için haksız yere oranlarını yükselttikleri ortaya çıktı... yani rapor almak o kadar zor değil... tekrar söylüyorum
http://www.engelliler.biz/forum/members/30420.htmlkeşke bazı avrupa devletlerinde olduğu gibi bizim devletimizde engelli kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecek evi ve arabayıda bedava verebilseydi...
sayın hizal sizede tekrar söylüyorum keşke bazı avrupa devletlerinde olduğu gibi bizim devletimizde engelli kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecek evi ve arabayıda bedava verebilseydi... size saydığınız şeyleri benmi vermiyorumki bana çemkiriyorsunuz... gidin bakanlığa anlatın derdinizi... müraacat ben değilim kusura bakmayın...
bu son mesajım... yazdıklarımı işinize geldiği gibi anlayıp yorumlamak yerine kanun ne diyorsa iyi okuyun ve anlayın... burada ezik edebiyatı ile bir yere varamazsınız...