Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin vasisi olabilir miyim? 2022 maaşı alınabilir mi?

05532396129

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
22 yaşında engeli kardeşim için 3 ayda bir maaşini alabilir miyim
babası emekli ama vasilik için dava açtım ben alabilirmiyim vasiliği.
bide 2015.12.ayda %95 sürekli raporu aslı gibidir yaptım o raporla başvurabilirsiniz maaşı için bilgilendirir şeniz sevinirim teşekürler ederim

Merhaballar engeli kardeşimin vasılığını almak için dava açtim ane baba var ama hastalar vasiliği bana verirlermi.bide kardeşim %95 sürekli raporu var babası emekli 3 ayda bir maaşini alabilir miyim rapor tarihi 2015.12 aslı gibidir yaptım yeni rapor gerekir mi bilgi veren olursa çok memnun olurum sağolun .kardeşimin yaşı 22..

Yani sen kendinemi istiyon maaşı kardeşin zihinselmi maaşı sen alırsın ama alınca kardeşine vermem gerekir bu vasilik kararı tamamen hakimin inisiyatifine buradan bi şey söylemekle olmaz

Ali bey kardeşim zihinsel engeli benimle yaşıyor ona istiyorum benim bişeyim yok

Vasiliği size verirler. Bende kardeşimin yasal vasisiyim. Maaşa gelince: maaş konusunda evdeki hane halkı gelirine bakıyorlar. O yüzden eğer evde çalışan kişi sayısı maaş sayısı asgari ücretten fazla olursa vermiyorlar. Benim kardeşim adına bakım aylığı alıyorduk. Ancak devlet şimdi tasarsını kabul ettiği hane halkı gelirine bakılır maddesiyle artık bundan sonra almak çok daha zor. Bizden eski verdiklerini geri istiyorlar. Siz en iyisi bunun için başvuracağınız kuruma önce bi gidip ne tür belgeler istiyorlar bir danışın derim ben.

05532396129
kardeşinin ister vasisi ol ister olma. 2022 aylıgı alması için bunların önemi yoktur.
kardeşin nerede ikamet ediyor ve yaşıyorsa hanesinin geliri esas alınır. hanesinde ikamet eden herkesin geliri, malı, mülkü gelir hesabına dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 Tl altında olursa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

Üst Alt