Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin yanına taşındım. Yeniden 2022 maaşına başvurabilir miyim?

Akr3pKraL

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Annemle babam ayrı babam yurt dışında ennemde yaşlandı artık bana bakacak durumda değil. kardeşim bana bakıyor. ben bundan 8 sene önce 2022 aylığı için başvuruda bulunmuştum ret edilmişti. ret edilme sebebi ise cevap olarak.

1-H**** O*****'ın oturduğuevin kendisine ait olduğu, tapu kaydının K**** Mahallesi 3**** nolu parselde bulunduğu,
2-Babasının SGK emeklisi olduğu,
3-Annesinin K***** Vergi Dairesinin 7****** sicil numarasında kendisinin faal gayrimenkul kiralaması nedeniyle vergi mükellefi olduğu,
4-Annesi adına yapılan SOYBİS araştırması sonucu adına müstakil evi olduğu

İlçe İdare Kurulunun 5841 sayılı kararı ile dosyadaki bilgiler doğrultusunda talebinin REDDİNE oy birliği ile karar verildiği bildirilmiştir.​

Bu cevaptan sonra bir daha başvuruda BULUNMAMIŞTIK. O zamandan beri burada değişen tek şey benim kardeşim yanına yerleşmemdir. babam zaten ilgilenmiyor ve bize maddi manevi hiç bir faydası yok. Tekrar başvursan alma ihtimalimiz varmıdır.

*Orada yazılan tapu kaydının olduğu dediği 1/6 hissem var o sadece. bir daire bile düşmüyor.

Annen yaşlandı bakmıyor derken
Bakım maaşı için mi

2022 engelli aylığı için başvuruda bulunabilirsiniz tabii kardeşin yanında

2022 maaşı için
Annem yaşlandı derken annemin velayetinde idi yani vasisi annemdeydi. lankin annem artık ilgilenemez durumda oldugundan vasisi kardeşi olarak ben oldum. yani şunu diyorum annemin emekliliği yok iki dairesi var oradan kira alıyor ve haliyle kira gelir vergisi ödüyor. onları bahane ediyorlar. birde bizimle beraber olmayan babası sgk emeklisi diyor babam yurt dışında.

@Akr3pKraL

8 senenin üzerinden çok sular aktı. bir sürü mevzuat değişikliği oldu.
şu an kardeşinin yanındaymış ikametin. orada yaşıyorsan eger, hane gelirine bakılır.

sigortalı değilsen, hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

hane gelirine resmi ya da gayriresmi her türlü gelir, mal mülk dahil edilir. kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür. emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider gelirden düşülmez.

oturdugunuz ev hane bireylerine aitse gelir hesabına dahil edilmez.

2022 kriterleri

Baktı ama istediğim cevapları bulamadım.
2022 ye başvurmak istiyorum. kişi başına düşen gelir 483 liraymış.
sorum şu;bu kişi başına düşecek olan gelire evde bakım maaşını ekliyorlarmı?
ve oturduğumuz evde 1/6 hissem var bu mani olurmu?

Akr3pKraL

bakım maaşı 2022 hesaplaamsına dahil ediliyor.hisseli evde oturuyosanız o ev gelir hesabına dahil edilmez.

Üst Alt