Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardiyak MR çekineceğim fakat korkuyorum?

ByHastalik

Yasaklı Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba yaş 25 kardiyak mr çekinecem ama korkuyorum daha önce ilaçlı tomografi çekindim ilaç verilene kadar sıkıntım yoktu ilaç verildikten sonra ilaç bütün damarlarımdan vücuduma yayılarak ısı artışı oldu ve bu sıcaklık nerdeyse dayanılmaz dereceye yükseldi kendimi kaynar kazanda gibi hissettim ve kalbim çarpıntı şeklinde hızlı atmaya başladı ve imdat vs şeklinde söz ile bağırarak tomografiyi çekenden yardım istedim geldi yanıma zaten bitecekti az kalmıştı dedi korkuttun dedi ve kalktım oradan başım döndü hemen hastanenin acil kısmına gittim orda biraz dinlenip öyle eve gitmiştim.

şimdi kardiyoloji de muayne oldum konulan teşhis akciğere giden damarda genişleme ve kalp kapaklarında hafif kaçaklar. doktor kardiyak mr çekinmemi istedi damardan ilaç verilerek oluyormuş ben bana sıkıntısı olmasın dedım alerjin mi var dedi bende bilmiyorum ama bu anlattığımı da doktora anlattım sıkıntı olmayacağını problemin net olarak belirlenmesi için kardiyak mr çekinmemin gerektiğini söyledi.

çarşamba günü çekinicem şimdiden korku başladı aslında olmak istiyorum hastalığımın net belirlenmesi belki iyileşme adına ama o damardan ilaç verildikten sonra ki acıya dayanabilmek işte mesele o ...

konum hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.

güncel +++ bilgisi olan yokmu tecrübesi olan? yok mu kontrast madde etkisini acı çekerek ödeyen

fazla korkma bişe olmaz buna benzer deneyimlerim oldu ama gelip geçici

sarasota

inşAllah ama o ilaç kanıma karışınca vücudumda ısı artınca o sıcaklığa ve kalp atışım artıyor ve nefes almam zorlaşıyor ölüm korkusu başlıyor.

aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum o bakımdan evet ilk başlarda gayet güzel gidiyor ama ne zamanki maddeyi veriyorlar o zaman işin rengi değişiyor ama sabırla atlatılacak bir zaman okadar uzun sürmez@ByHastalik

geçtiğimz ayda haydarpaşa gatada ben kardiak mr çekildim.ondan önce bilgisayarlı tomografide çekilmiştim.mrın ilacının etkisi tomografiden daha az.mrın tek sıkıcı yanı uzun süre bekliyorsun.mrın çekimi 1 saati buluyor ve sıkılıyorsun.

sarasota
sağol abi inşAllah kolay birşekilde mr ı çekinirim.

ayrıca seni forumda çok sık görüyorum yani insanlara bilgin doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyorsun bu çok iyi bir özellik bunun içinde teşekkür ederim :)

rigobert36
inşAllah ama 1saat gerçekten çokmuş bana 10 15 dk dediler ama :D

bir de kardiak mra hemen sıra verilmiyor diye biliyorum.sen ne zamana randevu aldın?

rigobert36

1 hafta önce bu çarşamba için randevu almıştım yarın Allahın izni ile çekinicem mr ı umarım hayırlısıyla hersey daha güzel olur :)

kardeşim o kadar sıkıntılı değil bende senin gibi başta sıkıntı yapmıştım ama o kadar problem yapılcak bir şey değil,ama anladığım kadara ile tecrübelerime dayanarak sizde panik atak var.bundan kynaklı sıkıntı ve acılarınız.çekim anında ve ilaç veriminde panik atak tetikliyor sizi oda bu hastalığı çekene allah kolaylık versin başta bana (artık ben hiç bir makina ciğaza ve bunun gibi şeylere 1 dakika dahil girememekteyim.)

sarasota erkan4161 rigobert36

ilginiz düşünceniz için teşekkür ederim. mr ı çekindim kontrast madde nin yani ilacın etkisi tomografiden çok daha az o yüzden verdiği etkiye çok rahat dayandım. 40-50 dk veya daha fazla sürdü süre tutmadım ama cihazın içinde baya bekledim sesler gürültüler bunlar korkutmadı çünkü bunlar sadece bi ses nefes al ver tut mevzusunu da iyi yaptım ilaç enjekte edilincede çok sıkıntı vermedi ve Allah ın izni ile tamamladım.
umarım sonucunu yarın alıcam ve iyi bir sonuç olur inşAllah.:)

geçmiş olsun kardeş.daha erken cevap yazmayı umuyordum ama rahatsızlandım.şimdi de ritim bozukluğu başladı bende.elektro kardiyoversiyonla zor döndüm normale.allah hepimize yardım etsin,şifa versin.

Üst Alt