Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardiyoloji ve hipertansiyon ile alınan %44 rapor ile malülen emekli olabilir miyim?

turakine

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar Kardiyolojik olarak rahatsızım ayrıca yüksek tansiyonum var.
İlk Hastane %30 verdi itiraz ettim sonra ki iki hastaneden %44 (%30 Kardiyoloji + %20 Hipertansiyon toplamda %44) verdi. Raporum daimi...
30 yıllık devlet memuruyum ve normal şartlarda mayıs 2020 emeklilik zamanım ama ben malulen emekli olmak istiyorum. Sizce durum ne olur? Emekli olabilir miyim?

hiper tansiyondan %20 almanız sıkıntı olabilir %10 tansiyon %10 da başka rahatsızlığınızdan alabilirseniz sıkıntı olmaz bence

hipertansiyon %10, hipertansiyonun sonucu olan kalp büyümesi varsa %10 daha alınabiliyor. Yani aslında hiper tansiyon yan etkisi ile %20 diyebiliriz..

turakine

Malulen emekli olamazsınız ama erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Sonradan sakatlanan ve bundan dolayı % 40 ilâ % 49 arasında rapor alabilen memurlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre 6480 hizmet günü ile emekli olurlar.

Raporunuzla birlikte 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emekli olmak için kurumunuza başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt