Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardiyolojiden aldığım eko değerlerini değiştirtebilir miyim?

parola

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bende aort kapağı hastasıyım dr.lütfü kırdar eğitim ve araştırma hastanesinde heyete girdim ve % 30 rapor aldım şimdilik oran verilirken dikkat ettikleri tek şey eko sonucu eko oranı ne kadar yüksek olursa (ef %55 olan görüntüleme modu ef % 50 ya da % 45 olsa direkmen) % 50 oran alıp vergi indiriminden faydalanabiliyorsunuz acaba doktorla konuşsak bu oranı düzeltebilir mi yani mode % 55 olan değeri yeni bir eko çekilsek mode % 50 olarak verebilir mi çünki kardiyoloji nin baz aldığı tek nokta ekodaki değer çok fazla incelemiyorlar eko bakıp % oranını yazıyorlar bu kadar basit bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Benim ef 55 olsa 30a razı olurdum şahsen ;) . Ef hesaplaması ekonun mousunun doktor tarafından ne kadar hassas kullanıldığıyla orantılı olarak birkaç puan farkeder. Ama bu hesaplamayı hassas olarak yapmayı bilmeyeni de kardiyolog yapmazlar sonuçta. Bilerek yapar mı derseniz şahsi fikrim kimse yapmaz bunu. 50 altı genelde kalp krizi geçirip hasar bırakmış olanlarda veya kalp kası hastalıklarında oluyor. Yani sağlam ayağınıza diz altı ampüte raporu almaya çalışmak gibi olur...

Sizin raporda yazan ef oranınız kaç.55 ise itiraz edin zira klas 2 sayılmanız için 55 den büyük değer olmalı.Yani 56 ve üstü.55 ise klas 3 sayılıp % 50 oran almalısınız. Kerametinden sual olmaz bürokratlarımız bu yönetmeliği o kadar ciddiye alıp yazmışlar ki eşittir ifadesi hiç yok. Büyüktür veya küçüktür işaretleri var sadece. Sizin durumunuzda ise iş yoruma kalıyor zira 55 hem klas 2 de hem klas 3 te görünüyor. Fakat klas ikideki 55 in yanında büyüktür işareti var. Buradan tutturabilirsiniz.Maddenin ilgili yeri şöyle:
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Klas2 hastalar 30[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre ortadüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedaviedilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar vekalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuşdilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60, aort yetersizliğinde >% 55, diğerdurumlarda >% 50).[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Klas3 hastalar 50[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeydekapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ilegirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ileortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitralyetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğerdurumlarda %30-%50).[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

ef 65 se birşey alabiliyor muyuz ? ne ifade ediyor ?

EF %65 ise bu sınıftan birşey alamazsınız bence.

parola

sana ef 55 diyerek sorumluluk almak istememiş dr. çünkü burakamdan bir iki derece aşağı söylese rapor oranın 50 olacak sende sınırda bir hasta olduğun için risk almamış anlicağın ancak senin durumun nedir tam bilemeyiz belki 55 belki daha fazla belkide daha az ama tam o değerlerde bişeydir

dr ları bu durumda net cvp vermeleri için ef nin istenilen sınırdan bariz aşağıda olması gerekir ki dr buna rahatça değer verebilsin tam sınırda olan hastalara genelde sınırdaki oranı veriyorlar ve hasta zorda kalıyor

EF=%60
LVH=SINIRDA
HT= İLAÇ RAPORUM VAR.
MİTRAL YETMEZLİK= MİN.
acaba hipertansiyondan klas-2 ye girer mi acaba. ve mitral yetmezlikten de %10 alabilir miyim. toplam oran ne olur?

hakanoncul Hiper Tansiyon için Klas-2 ye girer mi diye soruyorum. yani %20 oran alabilir miyim diyorum. Ayrıca Minimal Mitral yetmezlikten de %10 alabilir miyim diye soruyorum. toplam da %40 etmiyor biliyorum. Ama başka sorunlar da var. 1-2 hafta için de başvuru yapacağım hastaneye.

HİPERTANSİYON
Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
1. Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
2. Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50
1. Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
2. Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
4. Sol ventrikül hipertrofisi
5. Hipertansif retinopati (evre 3-4)

arkadaşım ht den oranı dahiliye yada endokrin dr ları vermektedir sana lvh den oran verebilmeleri için kardiologun bunu rapor üzerinde belirtmesi gerekir burda sana başlangıç demişler yani tam net bişe söylememiş dr un bu bakımdan oranı verecek dr seni tekrar kardioloğa gönderebilir yada direk % 10 da verebilir ayrıca my den eğer ef 60 denmişse oda biraz zor diye düşünüyorum ama genede dr a bağlı ordan vermezde başka bişeyden verir yeterki istesin yani tanerbudak

cetveli hazırlayanlar anlaşamamış biz anlaşamamışız çokmu :)

yerden göğe kadar haklısın vallahi :) adamlar = ibaresi kullanmamış o yüzden ortalık karışıyor. :)

Selamlar.Bende geçenlerde hafif bir kalp krizi geçirdim.Kardiyolojide şuan muayene olmaktayım.Doktor anjio planladı.Haftaya anjio olacağım.Benim eko sonuçlarımda EF 50.5 Çıktı.Hem sol ventrikül sistolik hemde diastolik disfonksiyon ayrıca sol ventrikül hipertrofisi çıktı.4 senedir de ayrıca hipertansiyon hastasıyım.Ayrıca gençliğimden beri süre gelen taşikardim var(kalp atışı 115-130 sürekli).Daha önceden malulen emeklilik için müracaat etmiştim.Dosyam hala sonuçlanmadı.Bölge sağlık kurulu sürekli ara karar isteyip süreyi uzatıyor.Bu kalp sorunum malulen emeklilik işlemlerimde yoktu.Yeni gelişen bir rahatsızlık olarak ortaya çıktı.Malulen emeklilik talebim uyku apnesi,koah,diyabet,tansiyon,obezite ve bel fıtığı içindi.Bölge sağlık kurulu uyku apnesi için geçen hafta ara karar istedi tekrardan.Uyku apnesinin malulen emeklilikteki kriterleri olan nokturnal desaturasyon ve buna bağlı olarak gelişen pulmoner hipertansiyon ve kor pulmonore gelişip gelişmediğinin ayrıca tekrar polisomnografi yaptırıp ahi yüzde 30 dan büyükmüdür ki benim Ahi 38.4 ve Cpap cihazının kullanımını tolore edip edemediğim husularını tekrar ara kararla istediler.
Sayın arkadaşlarıma şunu sormak istedim.Bu sonradan gelişme gösteren kalp rahatsızlığım için ki, ayrıca sonradan yine muayenelerimde kalp damar venöz yetmezlik ve romatoid artrit hastalığı da bende çıktı.Şuan bu hastalıkların ilaçlarınıda kullanmaktayım.Bu rahatsızlıklarıda ara kararda belirtmelimiyim?Ve diğer bir sorum kalbimdeki oluşan bu rahatsızlıklardan dolayı yüzde kaç oran alabilirim,ayrıca sol ventrikül hipertrofisive taşikardi, kalp rahatsızlıklarına eklenip orana dahil olur mu?
Yukarda saydığım gibi 10 dan fazla kronik hastalıkla mücadele etmekteyim.İçtiğim ilaçların haddi hesabı yok artık ne içip ne içmeyeceğimi bile şaşırmış durumdayım.Bırakın çalışmayı kolum kanadım kalkmıyor.Bu durumda dahi 1 senedir ara kararlarla emekli edilmemekteyim.Sayın arkadaşlarım sorularım için cevap yazarlarsa memnun olurum.Saygılarımla.

Son düzenleme:
Şikayet: GöğüsAğrısı
Fizik Muayene : Genel durum iyi, şuur açık, koopore, oryante.
TA:120/80mmHg, Nb:84/dk, KVS:S1-S2 N, S3-S4 saptanmadı.
Apikal 1/6 sistolik sülf,Periferik nabızlar bilateral açık ve eşit. Pretibal ödem yok.
EKG:NSR TELE: Normal EKO8868
*M-ModEKO bulguları: AORT kökü(mm):30 - SolAtriyum(mm):30
LVEDD x LVESD (mm) : 47x30 - IVS/PW (mm) : 10/10 LV-EF: %65
*RenkliDolperEKObulguları :MitralYetmezlikBirDerece
Aort yetmezlık: yok - Pulmoner yetmezlik: yok - Trikispid yetmezliği: yok
Tahmini PAB : *2D EKO
İAS ve İVS intakt ***sonuç ve yorum*** BirDereceMitralYetmezlik

BU RAPORDAN BİRŞEY ÇIKARMI ?

Sizin Ef değeri işiniz yok. HT %10 eğer LHV varsa %20 olur. Mitral Yetmezlik 1. Olsa belki %10 olurdu ama sizinki minimum. Her şeyden oran alsanız bile %28 olur.

Çıkmaz

Üst Alt