Selamlar.Bende geçenlerde hafif bir kalp krizi geçirdim.Kardiyolojide şuan muayene olmaktayım.Doktor anjio planladı.Haftaya anjio olacağım.Benim eko sonuçlarımda EF 50.5 Çıktı.Hem sol ventrikül sistolik hemde diastolik disfonksiyon ayrıca sol ventrikül hipertrofisi çıktı.4 senedir de ayrıca hipertansiyon hastasıyım.Ayrıca gençliğimden beri süre gelen taşikardim var(kalp atışı 115-130 sürekli).Daha önceden malulen emeklilik için müracaat etmiştim.Dosyam hala sonuçlanmadı.Bölge sağlık kurulu sürekli ara karar isteyip süreyi uzatıyor.Bu kalp sorunum malulen emeklilik işlemlerimde yoktu.Yeni gelişen bir rahatsızlık olarak ortaya çıktı.Malulen emeklilik talebim uyku apnesi,koah,diyabet,tansiyon,obezite ve bel fıtığı içindi.Bölge sağlık kurulu uyku apnesi için geçen hafta ara karar istedi tekrardan.Uyku apnesinin malulen emeklilikteki kriterleri olan nokturnal desaturasyon ve buna bağlı olarak gelişen pulmoner hipertansiyon ve kor pulmonore gelişip gelişmediğinin ayrıca tekrar polisomnografi yaptırıp ahi yüzde 30 dan büyükmüdür ki benim Ahi 38.4 ve Cpap cihazının kullanımını tolore edip edemediğim husularını tekrar ara kararla istediler.
Sayın arkadaşlarıma şunu sormak istedim.Bu sonradan gelişme gösteren kalp rahatsızlığım için ki, ayrıca sonradan yine muayenelerimde kalp damar venöz yetmezlik ve romatoid artrit hastalığı da bende çıktı.Şuan bu hastalıkların ilaçlarınıda kullanmaktayım.Bu rahatsızlıklarıda ara kararda belirtmelimiyim?Ve diğer bir sorum kalbimdeki oluşan bu rahatsızlıklardan dolayı yüzde kaç oran alabilirim,ayrıca sol ventrikül hipertrofisive taşikardi, kalp rahatsızlıklarına eklenip orana dahil olur mu?
Yukarda saydığım gibi 10 dan fazla kronik hastalıkla mücadele etmekteyim.İçtiğim ilaçların haddi hesabı yok artık ne içip ne içmeyeceğimi bile şaşırmış durumdayım.Bırakın çalışmayı kolum kanadım kalkmıyor.Bu durumda dahi 1 senedir ara kararlarla emekli edilmemekteyim.Sayın arkadaşlarım sorularım için cevap yazarlarsa memnun olurum.Saygılarımla.