Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kargo ücreti Garanti belgesi kapsamına girer mi? [Hukuk]

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
29
Geçen hafta bir firmadan almış olduğum makine arıczalı çıktı.Teknik servisi aradığım zaman makineyi kargoyla göndermemi ancak kargo ücretini benim ödemem gerektiğini söylediler.
Bozuk bir makinanın masrafını benim ödemem bana pek etik gelmedi. Bu durumu tiketici haklarına mail olarak sordum ancak henüz yanıt gelmedi. İnternetten araştırmalarımda kargo ücretinden hiç bahsedilmiyor. Bu durumda bozuk bir makinenin kargo ücretini benim ödemem kanuni midir ? Kargo ücreti garanti kapsamına giriyor mu girmiyor mu?

Bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.

Aynı olay akülü arabam konusunda da başıma gelmişti. Akülerin ve kargo bedelinin garanti kapsamında olmadığını söylemişlerdi .

eğer onlar sana gönderdiği vakit kargonun ödemesini sen yaptıysan, aynı şekilde senin de "ücret alıcı" gönderme hakkın var. ama onlar kargoyu kendi ceplerinden verdiyseler çok üzgünüm gönderirken sende kendi cebincen vermelisin kargo ücretini ki onlar sana tekrar gönderince kargo parasını kendileri verir.

Kargo ücretini ben ödedim celik .Ne yapmam gerekiyor bu durumda ?

Hangi firmadan aldınız bilmiyorum ama kargo giderleri de firmalara göre değişiyor.Mesela hepsiburada.com sitesinden alışveriş yapmışsanız aldığınız ürünün yetkili servisi bulunduğunuz ilde yoksa garanti süresi boyunca kargo giderleride dahil sorumluluğu üzerine alıyor ve müşterisini mağdur etmiyor.
Alışveriş yaptığınız firmayla iletişime geçip kargo giderinin firmanın üstlenmesini talep edin itirazları halinde anlaşmalı kargo firması aracılığıyla yarı yarıya karşılanmasını talep edin ve sorununuz giderildikten sonra o firmadan alışveriş yapmayı kesin, şikayetinizi gidermek müşterisini memnun etmek yerine müşterisine sorun çıkartan bir firmanın bundan sonra da size ne faydası olabilir ki :)

seker kiz;

o zaman ÜA (ücret alıcı) göndereceksin..

Bugün makinayı aldığım firma aradı ve ürünü yenisiyle değiştireceklerini ve hiçbir ücret ödemem gerekmediğini söyledi :) Yalnız arkadaşlarım böyle durumlarda değiştirilen malın pek sağlam çıkmadığını söylediler.Bakalım yeni gelen ürün nasıl olacak.
Bu arada ürünü her eve lazım programının web sitesinden almıştım.Portatif çamaşır makinası.

Üst Alt