Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karı-koca evde bakım hizmeti alabilir mi? Kimler bakıcı olabilir?

ercan %50

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar benim bir sorum olacak ? değerlendirip cevaplarsanır çok minnettar kalırım hepinize..

Ben bir hastasıyım ve yakında benim gibi kas hastası olan biriyle evlenmeyi düşünüyoruz.Evlendikten sonra benimde bakım paramı eşimin annesi alabilirmi ikimizede bakım aylığı alabilirmi ? lütfen yarımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederm.

Çok teşekkür ederim cevabınız için çok sağolun...

2 engelli evlenince karı koca bakım maaşımız kesilirmi ...

Biz şimdilik Nışanlıyız, Evlenince Bakım Maaşlarımız kesilir mi.
Ayrıca Bakıcımı ve adresimi değiştirdim bunu da bildirdim Ablam maaş alamaz oldu 2 aydır. Yengeme devrettik .2 kere geldiler evde göremediler beni.
Bekleyin diyorlar hala. Ne yapmalıyız.

mutlaka evde bulunmanız lazım yoksa işlemleri siz yoksunuz diye tamamlamıyolar

Arkadaşın dediği gibi bekleyceksiniz biraz. O şehirdeki yogunluga göre heyet gelir. Evde bulunmaya bakın.
...
Evlndikten sonra nişanlınızın ve sizin ikametgah adresiniz değişirse yeni adresinizi 15 gün içinde sosyal hizmetlere bildirmekle yükümlüsünüz.
Ayrıca evlendiktne sonra hanedeki kişi sayısı değişeceginden hanedeki kişi sayısı değişikliğini bir ay içinde sosyal hizmetlre bildirmekle yukumlusunuz.
Evlendikten sonra evde bakım aylıgı alan sizler, hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 363 TL'yi geçmiyorsa (Birinizin gelir hesabı yapılırken diğerinin aldıgı evde bakım aylıgı hsaplanmaz) aylıklarınız ksilmez ama kişi sayısı değişikliği, gelir sorgulaması gibi prosedurler yuzunden aylıgınız durdurulur ve grekli inceleme yapıldıktan sonra aylıgınız tekrardan devam eder.
Kısacası evlendikten sonra gelir durumunuz uygun olursa ve yasal sorumluluklarınızı vaktinde yerine gtirirseniz ( adrs değişikliği ve kişi sayısı değişikliği gibi hususları vaktinde bildirmek) evlenmeniz yuzunden bakım aylıgınız kesilmez.
Ayrıca şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Kalem hanım verdiğiniz ayrıntılı cebınızdan dolayı teşekkür ederim.Ama kafam çok karışık.Ben Annem ve babam vede Ablam ile yaşıyordum.Bakım maaşımı ablam alıyordu.Ablam evlendi.Yengemin Adına devir ettirelim dedik bakım maaşını.Bende yengemin alt katına taşındım.Ablamaın maaşı kesildi.Yengeme de 2 kere geldiler Birinde Yengemi ve beni bulamadılar diğerinde de Sadece yengem vardı, ben yine dışardaydım.2 aydır maaş alamıyoruz ne olacak halimiz.Birde ben yakında bu yeni adresimde evleneceğim inşallah.Nışanlımda adres değişikliğinde bulunacak galiba dediğiniz gibi.Onunda durdururlar maaşını o zaman.Özürlü maaşımız etkilenirmi aceba.

2022 maaşları etkilenmez ama adres değişikliği ile evlilik belgesini sgk'ya iletmek zorundasınız.

Evde bakım heyeti iki kere eve gelip bulamamaşsa bu durumda işlemler devam etmez. Bence sosyal hizmetlere gidip konuya açıklık getirmelisiniz. Geçen her dakka size zarar...

OturanBoğa;

Size bundan sonra başka bir heyet gelecek dediler ve tavırlı bir şekilde konuştular gittiler....

2022 maaşım bakım heyeti geldiğinde gelir olarak hesaba katılacakmı aklıma takıldı.Daha önce babamın evinde kalıyorken ablamı bakıcı olarak göstemiştik.Babam emekli memurdu.4 kişi varık evde.Annem Babam ben Ve bakıcım Ablam.Şimdi Yengemi bakıcı gösterdik ve adresimi değiştirdim Kardeşimin alt katında oturuyorum.Gelir hesap ederken Kardeşimin memur maaşı nı mı dikkate alacaklar artık,Yoksa Babamın maaşımı geçerli olacak yine....Kafam karıştı.Lütfen yardımcı olurmusunuz....

Gelir olarak eşimin Bakım aylığı hesaplanmadığını söylediniz.Ama özürlü maaşı hesaba katılırmı onu merak ettim hem benim hem eşimin..

Sizin aylık talebiniz mi reddedilmişti ve sonra da itiraz mı etmiştiniz? Niçin başka hyet gelecek dediler size? Yoksa farklı bişi mi oldu?
...
2022 aylığı, evde bakım aylıgında gelir hesabına dahil edilmior.
Eğer ikametgahınızı başka bir eve aldırdıysanız babanız ayrı evde oldugu için ve velayet durumu olmaıdgı için gelir hesabına dahil olmaz. Ama haneniz dışında evli olmayan ve eğitimini devam ettiren 25 yaşını tamamlamamış kardeşleriniz varsa ya da aynı durumda eşinizin kardeşlri varsa ayrı hanede olsalar bile gelir hesabına dahil edilir.
Kaldıgınız evde; eşiniz ve siz, varsa çocuklarınız ve gelirinizin yüksek çıkması durumunda bakıcı olması sebebiyle yengniz ve hanesindeki kişiler de gelir hesabına dahil edilir.
Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Nişanlım ve benim bakımımı evlenince yengem üstlenebilir mi?

Bizde nışanlımla ayrı ayrı bakım maaşı alınan kişileriz.
Evlendiğimiz taktirde Erkek kardeşimin alt katında oturacağız ve yengem her ikimized e bakım maaşı alabilir mi.

Erkek kardeşim memur ve bir yiğenimiz var. Yengem ev hanımı. Aynı zamanda 3 ayda bir Özürlü maaşı da alıyorduk. Kardeşim in ailesi ile 5 kişi olacağız.
Evli kardeşimin memur maaşını gelir olarak 5 emi böleceğiz şimdi.Diğer özürlü maaşlarımız gelir olarak dahil edilecekmi....

Evet, yengeniz her ikinize de bakıcı olabilir.
Evde bakım aylıgı için gelir hesabı yapılırken her ikinizin de aldıgı 2022 aylıkları hesaba dahil edilmez.
Evet, evli kardeşinizin maaşıyla birlikte 2022 aylıklarınız hariç tüm gelirleri beşe bölecksiniz (yengeniz bakıcınız oldugunda ve glir durumunuz yuksek çıkarsa.Gelir durumunuz uygunsa zaten hesaba dahil etmezler bile). Eğer hanede kişi başına düşen glir 363 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylıgınız tekrardan devam eder.
Ama yukarıda yazdıgım uyarıları unutmayın... Adres değişikliği, kişi sayısı değişikliği, gleir durumu değişikliği gibi tüm dğişiklikleri vaktinde sosyal hizmetlere bildirin lütfen. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapılır.
Ayrıca şurayı da inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Değerli arkadaşlar bende bakım maaşına yeni baş vurdum ayrıca birkaç ay sonra evleneceğim nişanlımda bende kas hastasıyız ve nişanlım şuan evde bakım aylığı alıyor bende alacağım nasip olursa
fakat nişanlım babasından yetim aylığı alıyor bu aylık evlendikten sonra kesilecek...
Nişanlımın bu aylığını 2022 maaşına çevirebilir miyiz bunun bir yolu var mı çünki ilk önce bakım aylığı alanlara 2022 maaşı bağlanmıyormuş
yardımcı olursanız sevinirim

şimdiden çok teşekkür ederim...

Nişanlınızın aldığı yetim aylığı eğer özür durumuna göre alacagı 2022 aylığından aylık olarak düşükse 2022 aylığına yüksltilebilir. Ama bir süre sonra evlnckmişsiniz ve nişanlınızın yetim aylığının bu sebeple kesilme durumu var. Eğer nişanlınızın yetim aylığı kesilirse 2022 aylığı seviysine yükselttiğiniz aylık farkları da kesilir. Sizin anladığınız gibi yetim aylığı direkt 2022 aylığına çevrilmez yani. Ancak 2022 aylığı seviyesine yüksltilebilir ve bu aylık farkları da yetim aylığı kesilince ödenmez,kesilir. Bu kadar kısa süre için bununla uğraşmak yerine nişanlınız, evlendikten sonra ve yetim aylığı kesildikten sonra 2022 aylığı için kaymakamlığa muracaat etsin şansını denesin.

Değerli ablacığım eger evlendikten sonra yaparsak nişanlım şuan bakım aylığı aldığı için aslında hakkı olan 2022 maaşını alamabilirmiş bunun için sormuştum bu soruyu daha önceden 2022 maaşı almış olsaydı bakım aylığında sorun çıkmayacağını söylediler ama bu şekilde sorun çıkıyormuş bunun bir kolayı olmalı diye düşünmüştüm cevabınız için çok teşekkür ederim...

Ablam şimdi başvurursa ytim aylığı aldığı için ve bu ytim aylıgı alabileceği 2022 aylıgından düşük ise 2022 aylıgı seviyesine yükseltebileceklrini söylerler size. Yukarıda ddiğim gibi evlendiktn sonra ytim aylığı kesilirse bu aylık farkı da ksilir. Ama bir kaç ay için bile olsa siz istiyorsanız -eğer yetim aylıgı, özür oranına göre alabileceği 2022 aylıgından düşükse- ytim aylıgını 2022 aylıgı seviysin yuksltm talbinde bulunabilirsiniz. fakat bu da tkrar diyorum ytim aylıgı kesilince ksilir.
Evlndiktn sonra eşin 2022 aylıgına muhakkak başvursun. Çünkü ikiniz için de evde bakım aylıgını bir akrabanız alacak. Başka gliriniz yok. Bence buyuk ihtimalle nişanlınızın başvurusu kabul edilir. Bakıcınız olan akrabanızın aldıgı aylık farklı onun aldıgı aylık farklı çünkü. Hele hayırlısıyla evlnin siz:) Gerisi kolay. Tekrar şimdidn mutluluklar diliyorum hr ikinize de. Şimdi bunların kaygısını çekme sen. Evlenir evlnmez eşin başvursun 2022 aylıgına da. Bence baglanır:)
Ama unutma evde bakım aylıgı için olan tüm dğişiklikleri zamanında bildiirn olur mu?

çok teşekkür ederim ablacığım Allah(cc)razı olsun tavsiyelerinize uyacağım kesinlikle.Allah'a(cc) emanet olun inş.

E ablam bakım aylıkları gelir hesabında dikkate alınmayacak 1.12.2010 tarihindn itibaren:) Yani evde bakım aylıgı alınıyor diye endişelenmenize gerek yok artık:)

melek abla nasıl yani 1,12,2010 tarihinde ne olacak sınır mı kalkacak açıklık getireseniz sevinirm:D

2022 aylıkları için dedim ablam:) Evde bakım aylığı alanlara sonradan 2022 aylıgı baglamada sorun çıkarıyorlardı ya. Artık bu yeni Yönetmelikl birlikt bakım ücrtleri 2022 aylıgı için gelir hesabına dahil edilmeyecek o tarihten sonra.

Selam değerli arkadaşlar

Bir sorum daha olacak nasip olursa kısa zamanda düğünüm olacak eşimin bakım maaşı için evlendikten sonra adres ve bakıcı değişikliği dilekçesini eşim kendi memleketinki SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ne mi bildirecek yoksa yeni adresindeki SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE ne mi verecek bu konuda bilgisi olan varmı ? cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar...

arkadaşlar ben nişanlım ikimizde bakım parası alıyoruz nişanlım izmirde yaşıyor ben istanbulda. 1 ay içinde istanbulda düğünümüz olacak ve adres değişikliği bakıcı değişikliği dilekçesi vermemiz gerekiyormuş.bu durumda evlendikten sonra benim ailemin yanında kalacağız ama ikimizde adres değişikliği ve bakıcı değişikliği dilekçesi vermemiz gerekiyormu sadece nişanlım verecekse izmirdemi verecek istanbuldamı verecek ve evlendikten sonra dilekçenin ardından ikimizin maaşını bir mi kesecekler nasıl olacak acaba ve bu adres ve bakıcı değişikliği dilekçesinin bir örneği varmı buradan bir örnek verirseniz çok minnettar kalırım...

Anlayamadığım bir konu var arkadaşlar ve sevgili Oturanboğa. iki kişi evli ve bu iki kişi de 2022 maaşı alıyor ve birisi de bakım maaşı için müracaat etmek istiyor. Şimdi bu muhtaç maaşları ve bakım maaşı gelir olarak kabul ediliyor mu yoksa bunlardan hariç eve giren herhangi bir gelir mi aranıyor ? ve bu kişiler hem 2022 maaşı hem de bir eş bakım maaşı alabilir mi ?

merhabalar arkadaşlar bu konu eve gelenlerin vicdanına birde kuvvetli torpile bağlı.bizde karı koca müracat ettik anemi bakıcı gösterdik eve üç kişi geldi biri bayan gelir durumumuz uygun hak kazanmaya.sadece üç madeden alınabilir hissi yaratılar vc banyo yemek .bunu yapan alamaz fikri verdiler tavırlarıyla dedikki kanun madesinin diyer konularında yazdığı gibi.soba yakacak pazar market uzanamadığımız yerdeki temizlik işleri ve bi sürü sorunlar çıkıyo masraf gerektiren .kadın dediki bende temizlikçi alıyorum normaldir dedi.ve dosyaları aynı anda doldurdular eşiminki bir ay önce olumsuz geldi benimkinden ses yok...önceki gün 15 yaşlarında bir kişiyle karşılaştım%65 raporlu ve aylık bakıcı parası 580 tl aldığını söyledi bu kişi koşuyor bisikletle sekiz çiziyor tabiri caizsse.ben%78 raporum var iki bastonlayürüyorum bana gelen memur maşallah kendini gezdiriyorsun şeklinde hitap ediyor..bu kurumları denetleyen bir müfettiş kurumu yokmu acabağa.herkese saygılar...

Rain_Man;

yazdiklar olsun bu sgk ya ne işler dönüyor ya yazik onca engelli kişi maaş alamiyor sağlam adama maaş veriyorlar :mad::mad:

burda birşey derdim ama yeri değil neyse allaha havale ediyorum onlari

Üst Alt