Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kariyer yapabilen Bipolar arkadaşlar..?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merak ettiğim bir husus var o da;bipolar olup mesleğinde yükselebilen var mı yoksa hep umutsuz vaka mı?Çevremde yalnızca memur,eğitim görevlisi var.Bana bir örnek gösterebilir misiniz?

kariyer yapıp ne yapcan bak keyfine insanlara ben şurdayım bu mevkideyim şu kadar param ver demektense olmaz olsun öyle kariyer aslında insanların en büyük kariyeri hayatla olan mutluluğudur kariyeri herkes yapar ama herkes mutlu olamaz .... saglıgın yetiyorsa azıcık paran varsa karnın doyuyorsa bırak say yerinde....

Hayatta bir amacın olmayınca hasta oluyorsun fazla rahatlık da iyi değil.Sizinkisi kendinizi sınırlamak.Daha iyisini yapabilecekken neden bize azami lütfedilene tamah edelim ki?

@Vtecll
Çok doğru bir başlık arkadaşlar iş hayatını devam ettirebilen bipolar olan arkadaşlar varmı
evet bende bipolar tıp 2 hastasıyım( 8yillik )anksiyete panikatak kaygibozuklugu depresyon tanıları ile 7yıl gereksiz antidepresan tedavisi oldum 4kez uzun süre devam eden ağır depresyonlarr gecirdim 1yıl önce bipolar tanısı ile tedavi olmaya başladım

2hukuk firmasında icra memuru pozisyonunda 13ay digerinde ise 9ay calisabildim son olarak özel bı elektronik firmasında muhasebe sorumlusuydum 7ay calisabildim islerimden ayrılma nnedenim ise aniden başlayan depresif nöbetlerim ve sonucunda ağır depresyon.ve 2yildir çalışAAmıyorum

Lmctl

Bir umudu kırık bipolar daha ne olacak böyle profesyonel yardım mı almalı ne yapmalı?

selam;

bende şizofreni tanısı var. bence bilimde bişiler yapabiliriz en azından kendim için öyle düşünüyorum. ben tek başıma çalışıyorum ,kimseden destek almıyorum yani bilimsel çalışmalarım için. bu tanıyla mücadele vermiş birçok bilim insanı var ,nikola tesla da sanırım bunlardan biriydi ama bu benim favorim olan biri.

ben ingilizce biliyorum. rapor alıp atanırsam çince öğrenmeye başlıycam allahın izniyle. çince tonlamalı ve zengin bir dildir çok eğlenceli çalışması.

soruların varsa sor.

Ben de kronik depresyon hastasıyım sözde majör depresyonmuş. Aslında geçmişe bakınca ben aslında çocukken de depresyondaymışım diyorum. Yaşım 30 ancak iş hayatında ilerleyemedim. Büyüyünce memur olacağım. :)

çalışmaya devam..(çince karakterler eklemiştim ama sayfa kabul etmedi bende deiştirdim)

Son düzenleme:
Ben de ingilizce çalışıyorum.Yalnızca ingilizceme güvenmediğinden şartları oldukça iyi bir işi kaçırdım.İngilizceyi nasıl öğrendin bana tavsiyelerin neler olur?

Vtecll

ingilizcede en önemli sorun listening bu bendede çok çok iyi deil hala çalışıyorum buun için film izlesen iyi olur. fmovies yaz googla burda hem altyazısı hem dili ingilizce filmler var. ingilizce dil belirleyicisi olarak toefl sınavı önemli yani bu sınav hakkaten dikkate alınabilecek bi sınav diğerleri arasında. bunun dışında aktif ol ingilizce için benim görüştüğüm biçok ingiliz var diyebilirm günlük konuları konuşuyoruz birsürü forum var

ahmet22

Film izliyorum,kelime öğreniyorum,takıldığım yerlerde sözlükten yardım alarak çeviri yapıyorum,ingilizce şarkıları çocukluğumdan beri dinliyorum ama bir müddet sonra kafam kaldırmıyor o da ilaçlardan dolayı sanırım.

Vtecll

bi birikimin varsa makale yazmaya çalış ama önce makale okumak lazım tabii. ingilizcede biçok ayrıntı var. ben mesela modals ların relative clause gibi kullanıldığını sonradan öğrendim ama çok hoş oluyor. bilmiyorum ...

@Lmctl
Hayır almadım.Aldığım zaman EKPSS’den atanamazsam iş bulmakta zorluk çekerim.Neticede tescilli bir ruh hastasını kimse işe almak istemez.Ayrıca verecekleri iş belli olur ve onun dışına çıkamam bu gerçekten rahatsızlık verici.

@ahmet22
Makale okuyorum.Kendi çapımda yazmaya çalışıyorum.Daha çok otomobiller üzerine. Mesela; "It's a legend of 90's.The Honda engineering succeed to compressing 160 horsepower without feeding.After 5500 rpm you are living vtec rampancy.The rival firm didn't know that How they catch Honda technology about engine mechanic.They tried to feeding their engine more air with turbo charged.This is not fair in this race" gibi.

Son düzenleme:
en büyük kariyer bence özgür olmaktır afedersiniz ama kendim için konuşuyorum Siemens'in Ceosu olsam ne fayda özgürmüyüm değilim :D anlatmak istediğim az ile yetinmek değil az ile yetinmek şöyle olur kalifiye eleman değilsindır ırgat yada amelesindir alırsın günlük yevmiye 40 tl onuda alabilirsen sigorta yoktur bişi yoktur buna denir az ile yetinmek aslında evren çok büyük sonsuz herkes bence birşey yapabilir istedikten sonra ocakta allahın izniyle öğretmenliği bırakcam açıcam dükkanı istifa edicem gerisini siz düşünün : ) özgürlük budur ya birinin yanında çalışarak birilerinin sahip olduğu şeylerle övünmem kendi yaptıklarımla övünürüm ancak haaa büyük şirketler sadece birer referanstır o kadar...

ben çok küçük yerlerde çalışıp bu vatanın bir bireyi olup stajyer iken daha izmir ili içindeki fabrikatöründen Türkiye Futbol Federasyonunun başkanının evinde de çalışma fırsatım oldu haaa bu benim için referans ama asla bir kariyer değil kariyer bu ise ben 18 yaşımda öyle insanlarla tanıştım ki kariyer sahibiyim diyebilirim..........

mevki sahibi ile kariyer olunuyorsa buyrun size kariyer özgürlük ve saglıktan baska en önemli iş hayatında ne olabilir yau Türkiye'de kariyer dedin mi para ve mevki geliyor aslında sözlük anlamı çok derin olan bir geniş kavram

kariyer Fr. carrière

(I) a. Bir meslekte zaman ve çalışmayla elde edilen aşama, başarı ve uzmanlık: “Yok, Hamlet gibi başladım. Hamlet gibi bitireceğim. Benim için bu bir kariyer meselesidir.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

TDK 'ya göre

YANİ GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE KARİYER PARASAL TATMİN DEĞİL AKSİNE ZEVK ALMA UZMANLIK MESELESİDİR ŞU MEVKİDEYİM TRİLYONLARIM VAR KARİYER SAHİBİYİM DİYEN ADAM ASLINDA PARASAL GÜCÜ OLUP AFEDERSİNİZ HİÇBİRŞEY BİLMEYEN ADAMDIR diyip kısaca kapatıyorum.

AlternanSS

Ben de bir zamanlar ne yaparsam yapayım parayı sevemiyordum. Arkadaşlarım çok para hayallerini paylaşırken benim için anlamsız geliyorlardı.Ama şuanda öyle değil parasızlıktan öyle büyük sıkıntılar içine girdim ki anlatamam belki de hasta olmamın sebebi de buydu çünkü para olmadan ne forsun olabiliyor ne de sözün geçebiliyor bunun da sebebi devlettir.

Örneğin sokakta yaşayan insanlara diyor ki devlet gel şu adrese müracaat et karnını doyur yatacak yerin olsun.Oysa ki topluma kazandırmak dedikleri şey bu değil.Devlet bile zengine fakire ayrı muamelede bulunuyor.Sen kendini ne kadar geliştirirsen geliştir para kazanamıyorsan toplumun gözündeki yerin bellidir.Sistem böyle işliyor bunun dışına çıkamıyorsun.Senin dengin olan fakirler bile zenginliği senin gururlu yoksulluğuna tercih eder.Yani demem o ki hem işimizde uzmanlaşalım hem de iyi paralar kazanalım.Bu arada girişiminde sana başarılar.

bende 10 senedir şizofreni hastalığı ile mücadele ediyorum.
2008 yılında makine mühendisliğini bitirdim
askerlik filan derken 2010 da çalışmaya başladım
6-7 senedir aktif olarak mesleğimi yapıyorum iyi kötü
raporum yok şimdilik almayı düşünmüyorum
artısını eksisini iyice araştırmam lazım

kariyer yapılabilir ama çok üst seviye işler başarılacağını sanmıyorum
çünkü bu tip hastalıklar bizi derinden etkiliyor
düşünce sistematiğimizi bozuyor
ki kullanılan ilaçların yan etkileri de cabası

tabi ki bu hastalıklar bünyedeyken çalışılabilir
ancak büyük bir şirkete ceo olmakta hayal bence
idare eder gideriz :)

mmmy1983

Herkes idare edebileceğimizden bahsediyor sizi çok iyi anlıyorum ama bunun adı öğrenilmiş çaresizliktir.Tam her şey iyi oldu derken hastalığın nuksetmesi hepimizi çaresizliğe itiyor.Biraz araştırayım belki bizim için iyi örnekler bulabilirim.

@Vtecll
tabi ki çok üst düzey performanslar da var
bu tip hastalıklara yakalanıp üstün başarılar kazanan insanlar var
nobel alan bilim ve sanat insanları var

ben ortalama insanlardan bahsediyorum

şöylede bir inanış var. Bu tip hastalıklar aşırı zeki insanlarda görülüyor ben buna da inanmıyorum. bence şizofreni de sizin hastalığınız da toplumda IQ seviyesine bakmaksızın herkesi etkileyebiliyor. ki bizim hastalıkta genetik faktörlerde çok etkili velhasıl bu hastalıklarla birlikte çalışmak zor. destek şart

mmmy1983

Ne gibi bir destek biraz açar mısın?Bu arada bizim ailede hiç bipolar yok genetik değil benimki.Ortalama insan diye kategorize etmişsin sence de o başarılı,ödülü hakeden insanlar etten kemikten değil midir?Onların bizden fazlası nedir?Para mı,makam mı,mevki mi?İşte bunlar olunca tüm imkanlar önüne seriliyor.Doğru mu tabiki de yanlış.Devlet üretim araçlarını eşit olarak pay etseydi,zengin ile fakir arasındaki uçurum minimize edilseydi ve yaşam standartlarını yüksek tutabilseydi bunlar yaşanmazdı.

Vtecll

ortalama dan kastım aşırı zeki olmayan IQ seviyesi normal olan insanlar.
destekten kastım hastalığın bize getirdiği yıkımlardan dolayı bize anlayışlı davranacak insanlar lazım.

bu dünyada eşitlik aramak hata bence dostum
dünya eşitsizlik üstüne kurulu
adalet aranacak yer mahkemei kübra yani ahiret hayatı
tabi inanıyorsun :)

mmmy1983

Hayır inanmıyorum :) Adalet herkese birgün lazım olur.Eşitsizliğe gelince hemfikiriz bu yüzden gerçekleşmesi bakımından biraz ütopyaya kaçan düşüncelerimi paylaştım.

Herkes görüşünü yazdı bende yazayım. Evet, Engelliler kariyer yapabilir. Bana da psikoz diyorlardı şimdi bipolar diyorlar. Benim üniversite ye girmeden önceki hayalim mühendislikti halen daha istiyorum... Keşke bir mühendislik diplomam olsaydı diyorum. 7 yıldır memurum. Şair yazar ve senaristim. Allah nasip ederse yakın tarihte uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir dizi film projesini hayata geçireceğim. Senaryom hazır. Çekim yapabilecek bir yapımcı arayışındayım.. Bir de sinema filmi hazırlayorum... Hedefim yapımcı olmak.. 120 tane bestelenmiş eserim bulunuyor.. İçimde bir Tolstoy saklıymış ta haberim yokmuş..

Şimdi yeni projelerle insanların karşısına çıkacağım günün heyecanıyla motive oluyorum. En çok aldığım eleştiri eserlerimi senaryo ya aktaran arkadaşların "hikaye ile senaryo aynı şey değildir" bize hareket edecek alan bırakmıyorsun, Çok fazla kaliteli yazıyorsun" serzenişidir. Haa bu durumdan memnun muyum memnunum. Psikiyatrik engelli bir kişi kariyer yapabilir mi diye sormuştunuz; Evet yapar, hem de en alasını yapar diyorum... Hatta kamu da yahut özel sektörde damdan düşenin derdinden anlayacak üst düzey yetkili kader arkadaşlarımın olmasını istiyorum..

hemen örnek vereyim.marilyn monroe.kariyerinin zirvesinde ilaçları ile intihar etti.genç yaşta.

Bipolarların çalışması bile bir mucize kariyer çok da önemli değil nasıl olsa Bi atakda herşey tepetaklak oluyor. Önemli olan sevdiğin işi yapabilmek gerisi boş

Bugun açıklanan yök-dil sınavından 72.5 aldım elhamdülillah hedefim 85 üstü. Çince yi de orta düzey öğrendik mi yabancı dil tamdır sayılır.

umutsuzvaka
Bu söylenene hiç katılmıyorum

bipolar hastasi olan bir cok unlu var.Buzz Aldrin, astronaut
Hans Christian Andersen
Robert Boorstin, Clinton'un yardımcısı
William Blake (1757-1827), şair
Napoleon Bonaparte, fransız lider
Tim Burton, film direktörü
Drew Carey, aktör
Jim Carrey, aktör
Dick Cavett
Agatha Christie , yazar
Winston Churchill , ingiliz lider
Francis Ford Coppola
Emily Dickinson
T S Eliot
Carrie Fisher
Robert Frost
F Scott Fitzgerald
Larry Flynt , Playboyun sahibi
Sigmund Freud, fizikçi
Cary Grant, aktör
Linda Hamilton, aktris
Kristin Hersh, müzisyen
Victor Hugo, Şair
Jack London, Yazar
Robert Lowell, şair
Marilyn Monroe, aktris
Mozart, müzik yazarı
Kevin McDonald, komedyen, aktör
Robert Munsch, yazar
Isaac Newton, bilim adamı
J C Penney , modacı
Plato, filozof
Edgar Allen Poe, yazar
Peter Gregg, takım sahibi, yarış oto sürücüsü
Abbie Hoffman, yazar, politik aktivist
Alonzo Spellman, athlete
Muffin Spencer-Devlin, athlete (pro golf)
Gordon Sumner (Sting), muzisyen
Britney Spears, Şarkıcı
Robert Louis Stevenson
Liz Taylor, aktör
Mark Twain, yazar
Alfred, Lord Tennyson, şair
Ted Turner, medyacı
Jean-Claude Van Damme, aktör
Vincent van Gogh , ressam
Robert Downy JR, Aktör, Şarkıcı
Walt Whitman, Şair
Tennessee Williams, yazar
Abraham Lincoln (1809-1865), Abd başkanı
Albert Einstien, Bilim Adamı
Arda Kural , Aktör, Vj
Buraya yazamadığımız niceleri..

bizim hastaligimiz basit bi hastalik istersek herseyi basarabiliriz

Ne yaparsam yapayım yorgunluğu üzerimden atamıyor bedenen ve ruhen iş hayatına kendimi hazır edemiyorum.Sizde de böyle mi oluyor.Acaba gün içerisinde hareketsiz olmamdan mı kaynaklı yürüyüş de yapıyorum ama istediğim güç ve takate ulaşamıyorum.Son olarak acaba ilaçlar mı ağır geliyor?

aynı durum bendede war sanırım ilaçların etkisi büyük ama kendini sekiz saat uyumaya adapte edip boş bile olsan günlük yaşama ayak uydurmaya çalışsak herhalde bazı dengeler yerine oturur... spor çok önemli yürüyüş vs .ayrıca çürük raporum var askerden muaf iş bulmak
çok sıkıntı oluyor ...keşke bir işim olsa bende normal insanlar gibi çalışabilsem diyorum ...

Üst Alt