Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karlı ve buzlu havalarda işe gitmekte zorlanan engelliler..?

ılgınnehir1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Kas hastasıyım kamuda memurum okulda çalışıyorum ankara'da kar yağdıktan sonra her yer buz oluyor işe gitmekte çok zorlanıyorum valilik 2 gün kar tatili verdi ama diğer günlerde buzlar erimediği için işe zor şartlarda gittim yere düşünce kalkamıyorum birilerine ihtiyaç duyuyorum benim gibi zor durumda olanlar var mı?neler yapıyorsunuz ?:confused:

Evet arkadaşlar bizim valimiz de sağ olsun Amir Çiçek bey Muğla da 2 gündür engeliler ve öğrenciler tatil.Allah razı olsun.

Ankara'da bu alanda bir çalışma var mı? Bu sene kış çok sert geçiyor her sabah işe gelmek çok zor oluyor normalde yürürken zorlanıyorum zaten buzda yürüyemiyorum aileden birileri kucakta arabaya bindiriyor ne yapabilirim

Benimd yürümede hafif sıkıntı var çalışıtğım ilçenin belediyesi kaldırımları temizlemiş ama bizim orası öylece duruyor bot giymeme rağmen benimde ayağım kalıyor onun için 8 dk lık yolu 20 küsür dk da giderek servisi bekledim. Yavaş yürümeye ve tutuanacak yer aramaya bak yoksa çok yavaş dikkatli yürümekten başka çaremiz yok.

Bağlı olduğunuz ilçe Meb e durumu iletin servis göndersinler engelli nakil araçları var bu konuda destek alabilirsiniz. Yada bağlı olduğunuz ilçe belediyesine müracaat edin temizleme yapılsın.

hepimiz sizinle aynı problemleri yaşıyoruz. bence mazeret iznini deneyin. bu gibi günlerde mazeret bildirin büyük ihtimalle izin verilir diye düşünüyorum üstelik mazeret iznini bir üst amirin verir böylece rahat edersin. sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim onay alırsan bizde kullanalım.

Amirlerine Durumu İlet Mantıklı Bi Çözüm Bulsunlar Ama Okul Müdürü Değil Milli Eğitimde Bir Şube Müdürüne Bu Durumu İlet. Okul Müdürünün İşine Gelmez

Hepimiz birlikte taleplerimizi ilgili makamlara ulaştırsak sıkıntılarımızı anlatsak faydası olur diye düşünüyorum sonuçta bu durum çoğumuzun ortak sorunu

Sendikaların Bu İşe El Atması Gerekir Bence Ama Sendikalar Sadece Öğretmene Çalışsa....

Amir sıralamasını atlamadan konuyu iletin derim ben. Aday memursanız sıkıntı olur yani kendi müdürünüzü atlayıp ilçe şube müdürlerine giderseniz sıkıntı olabilir. Ha ama siz derseniz ki ben müdürüme ilettim birşey yapılmadı o zaman gidebilirsiniz. Ayrıca mazeret izni 10 gün ve kış ayı 3 ay bu mantıklı bir çözüm değil kaldıki mazeret izni bu tür durumlar için verilmez, müdür madem zorlanıyosun taksi ile gel der yani sen mazeret izni istersen o işten kaçtığını düşünüp o izni vermemek için her yolu denrr

mazeret izni içerisinde diğer mazeret diye bir şey var ben onu kastettim digerin içerisine her şey girer. ayrıca 3 ay kış var diye 3 ay izin yapamazsınız. 2 şer 3 er gün lük izinler ile durumu atlatabilirsiniz. bazen idari izin yani vali tarafından engelliler için izinde veriliyor daha fazlasına ihtiyaç varsa kalan günleri yıllık izinle falan geçiştirmeye çalışabilir ben böyle yapıyorum.

bu durumu yıllar önce türk eğitim sen başkanıyla görüştüm. kışın sıkıntı yaşadığımızı izinler başlığı altında engelliler içinde bu sebeplerden özel bir iznin olması gerektiğini dile getirdim. başkan bana ne desin yav bu olursa suistimal edilir dedi. bende sayın başkan 3 milyona yaklaşan memur hiçmi mazaret iznini suistimal etmedi, hiçmi rapor hakkını suistimal etmedi varsın engelli memurda 10 gün mazaret iznini suistimal etsin dedim ayrıca böyle bir durumun suistimal edilecek bir yanı yok dedim.

bunu yazmamın amacı bu ülkede birilerinin kıraldan daha kıralcı olmaya çalışmaları ve engellilik konusuna yaklaşımlardır.

yıllık izni olan bi memur mazeret izni alamaz! mazeret iznini alması için yıllık iznini bitirmiş olması gerek.
Diğer mazeret izinleri içinde bulunan izinler - evlilik , babalık ve ölüm iznidir. bunlar da yıllık izin olsun olmasın yıllık izinden düşürülmeksizin verilir. diğer bi izinde idari izindir buda amirin insiyatifne kalmıştır.

yapılabilecek bişey malesef yok valilik izin vermedigi günler mecburen işe gitmek zorundayız

yıllık izni olan bi memur mazeret izni alamaz! mazeret iznini alması için yıllık iznini bitirmiş olması gerek.
Diğer mazeret izinleri içinde bulunan izinler - evlilik , babalık ve ölüm iznidir. bunlar da yıllık izin olsun olmasın yıllık izinden düşürülmeksizin verilir. diğer bi izinde idari izindir buda amirin insiyatifne kalmıştır.
Doğru sonuçta idari izin içinde idari amirin iradesinin olumlu olması gerekir bu iş olmaz ama vali izin çıkartır o ayrı mesele

Arkadaşlar bence ortopedik engelliler ve görme engelliler için ayrı bir düzenleme getirilebilir sadece karlı ve buzlu günlerde bu suistimal edilecek bir durum değil

Üst Alt