Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karpal tünel sendromu için hangi oranda rapor verilir?

hunter57

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sağ dirseğimden 3 yıl önce ameliyat oldum ama yine sağ ve sol dirseklerde karpal tünel sendromum var heyete girsem yüzde kaç verirler bilgisi olan var mı???

merhaba öncelikle geçmiş olsun bu gün banada aynı teshisle hem ilaç tedavisi hemde bileklik verdi dr. iki bileğimede ilerlemesi halinde ameliyat olmam gerekeceğini söyledi doktor ben % 40 işitme engelliyim zaten bu hastalıga özür oranı veriliyormu acaba birde eğer veriliyorsa raporda çalıştırımıycak işlere temizlik eklenirmi 7 aydır hergün iki saat temizlik yapıyorum ve bu yüzden bu hastalıga yakalandım .lütfen bilen biri cevap yazarsa sevinirim teşekkürler....

merhaba arkadaşlar geçmiş olsun hunter ben işyerimi değiştirdim şimdi yorulcak bir iş yapmıyorum ellerimdeki ağrılar ve uyuşmalar da kalmadı artık sürekli temizlik olunca hastalık başgöstermişti demekki rapor içinde hiç uğraşmadım ...

Bugün annemi götürdüm kts sendromu var dedi oran vermedi ayrıca huzursuz bacak sendromu da onada oran vermedi.

Bu karpal tünel denen şeyin tedavisi varmı yada ameliyatı oluyormu

Benim elim geçmedi hala zamanında kan aldı hemşire farklı damara geldi beni ceyran çarptı bianda zıpladım sonra emg çekildi az bişi karpal yazdı hala var karıncalanma tedavisi varmı bunun eski haline gelirmi

Eli kullanamama gibi bişi olmaz demi ilerde

Arkadaşlar sınır sıkışması kesinlikle ameliyat olmayin bende agir derece karpalkubital

Sendrom vardi ameliyat dedi doktor fakat ben olmadim geceleri kollarınızı bukmedenuyu

Uyumaya calisin b12 kullanin 1 sene sonra kendiliginden gececek ben suan emg cektiriyorum hic bisey yok

Karpal tünel sendromu, elin içinden geçen medyan sinirin sıkışmasıdır. Medyan sinir, karpal tünel olarak da adlandırılan, elinizin avuç kısmında bulunur. Medyan sinir, başparmağa, işaret parmağa, orta parmağa ve yüzük parmağına his vermenin yanı sıra başparmak çevresindeki kasları da kontrol eder. Bileğinizin içinde oluşan şişlik, karpal tünel bölgesinde sıkışmaya neden olur. Baş parmağınızın yan tarafında uyuşukluk, halsizlik ve karıncalanmaya neden olabilir. Karpal tünel sendromu her iki elinizde oluşabilir.

Tanısında daha çok EMG, MR gibi testlerden yararlanılır. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte doktorlar daha çok birtakım ağrı kesici ve inflamasyon giderici ilaçlar reçete ederler.Fizik tedavi ile de hastalık tedavi edilebilir. Ancak, ilaç ve fizik tedaviden istenilen sonuç alınamadığında hasta ameliyat olmak zorunda kalabilir.

turgay37 ozaman geçici bişimi benim rapor vardı şubatta aldım raporu ovakit kan alındı ozamndan beridir var ne yapayım geçmesi için gıcık bişi baş parmağın orasu sadece

Ağrı falan yok karıncalanma sadece

Bişiler taşıma zararlımı ister istemez poşet taşıyom süpürgeyle evi süpürüyom falan

Tenisçi hastaligi derler tekrar eden aynı hareketlerden uzak durun mümkünse geceleri bileklik ta kin ellerinizi yönlendirmeyi ihmal etmeyip daha fazla özen gösterin geriledigini farkedeceksiniz

Üst Alt