Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karşı taraf alkollü araç kullanırken yapılan kazada uzuv kaybı için cezası nedir?

kutup

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
slm ben yaklsşık 15 ay önce trafik kazası geçirdim sol ayak ampute %51 özürlü raporum var. Çarpan kişi 231 promıl alkollü ve %100 kusurlu çıktı davamız halen devam edıyor henüz hıc bır sonuç yo k mahkeme benı adli tıpa sevketti ama daha adli tıptan çağırmadılar bu dosya nekadar zamanda gelır. Birde karşı tarafın sabıkası yok bu dava sonuçlaşırsa nekadar ceza alır .. Birinden duydum sabıkası yoksa hapis cezası almaz dediler paraya çevriliyormuş sonra birsuça karışırsa hepsini beraberer hapis yatıyormuş diye bu doğrumu böyle bişey varmı? LÜTFEN BİLEN VARSA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ÇOOOK ACİL...böy

geçmiş olsun kardeşim
evet maalesef hapis cezası almaz, aldığı hapis cezası paraya çevrilir ve o parada hazineye gider.sen tazminat davasına bak, hangi adli tıpa gitti dosyan.istanbul adli tıpa gittiyse biraz sabırlı olman gerekecek.benim dosyam 18 ayda geldi.
tazminat davasını kimlere açtın.avukatın vardır herhalde, karşı tarafın mal varlığına ihtiyati tedbir koydurtdumu,

kazazede;

Bence o kadar emin olma bu hakimin kararına baglı

Sarıldım klavyeye Kazazede'nin dediklerini söyleyecektim.

Büyük geçmiş olsun, karşı tarafa duyguğun öfkeyle maalsef kendini üzmekten başka birşey yapmazsın, sakın onu düşünme.

Sen karşı tarafın sigortasını araştır, policesini bul evraklarını topla ve tazminat almaya bak. Hiçbirşeyi bir kerede kabul etme en küçük yazıları dahi oku... Sana zor veya karmaşık görünen herşeyi senin de yapabileceğini unutma, sabırlı ol ve haklarını öğren ;)

Çok emrivaki cümlelerime aldırış etmeyesin... ama sana sakin ol derken ben de öfkeliyim, bana çarpan adam hayatını yaşıyor ben boğuşuyorum ! İzmir'in bir yerinde rastlarsanız tükürün suratına oldu mu :(

kutup;

öncelikle geçmiş olsun durumunuzdaki kişilerin önce kaza sigotasından para almaları ve karşı taraftan talep etme durumundadır.Uzuv kaybı ve yaş durumuna göre iyi bir maddi kazanmanız olası

çok sağolun arkadaşlar dosyam isanbul adli tıpa gitti nezaman gelir bilmiyorum avukatım var tazminat davasını sigortaya ve karşı tarafa manevi açtım sigortadan nekadar tazminat alırım??... zaten karşı tarafa tüm mal varlıklarına kaza yaptığm gün ihtiyati tedbir kondurdumZaten herşey yapanın yanına kar kalıyor ülkede adalet yok beni bu hale getiren ... Elini kolunu sallaya sallaya gezsin bizde böyle yaşamaya çalışalım gerçekten çok zor allah hiç kimseye bu duruma düşürmesin..!!

slm
2yıl önce trafik kazası geçirdim sol ayak ampute adli tıp raporuna göre%62 özürlüyüm Çarpan kişi 231 promıl alkollü ve %100 kusurlu çıktı.

uzun bir aradan sonra davam bitti ve hakim davalıyı üç maddeden yargıladı.
(alkollu iken araç kullanmak)
(bir kişiyi yaralanmasına sebep olmak)
(yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek)
toplamında üç yıldan daha fazla bi ceza verdi ve bunu paraya çevirdi(9000 tl) bende dosyayı temyize gönderdim.
Şimdi benim bacagımın degeri 9000 tl mi.Ve çarpan kişi elini kolunu sallaya sallaya gezicek ben ömür boyunca bunu çekeceğim.
acaba bunun hukukta yeri bumudur yoksa hakimin kararı yanlışmıdır.

kutup
geçmiş olsun, maalesef ceza davalarında durum budur, temyizdende farklı bir sonuç çıkmayacaktır, sen tazminat davasına bak

Teşekkürler kazazede,Artık böyle geçinip gideceğiz inşallah daha iyi bi sonuç olur. .Bilgilendirdigin için sağol.

Üst Alt