Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karşı taraf aracı ehliyetsiz olan kardeşimin kullandığını iddia ediyorlar..?

larnas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
karşı taraf hatalı sollama yapıp bana çarptı ve kaza tutanağında benim bir suçumun olmadığı karşı tarafın trafik durumunu dikkate almadan şerit tecevüzü yaptığı ve 8 de 8 suçlu olduğu yazıldı. ben tutanak ile sigorta şirketinden aracımın pert parasını aldım ama şimdi karşı tarafın avukatı tutanağa itiraz dilekçesi verdi. bize çamur atıyor aracı benim değil ehliyetsiz olan kardeşimin sürdüğünü idda eden dilekçe verdi.

sorum şu karşı taraf 8 de 8 suçlu iken bunu vermesindeki amaç ne dir eline ne geçecektir.
aracı ehliyetsiz kardeşim sürse kazanın oluşumunu, karşı tarafın hatasını değiştirir mi beni haksız duruma düşürür mü

Araçı ehliyetsiz biri kullanıyorsa ne olursa olsun suçlu ehliyetsiz araç kullananındır. Sonuçda ehliyetsiz birinin trafiğe çıkması yasakdır.

karşı taraf 8 de 8 suçlu olması ve hatalı sollama ypıp çarpmasına rağmen kazanın oluşunda benim hiç ir kusurum olamamasına rağmen karşı taraf böyle yaparak suçu bize mi yıkmaya çalışıyor. bize böyle olsa bile sadece 3 bin tl ehliyetsizlik cezası alırsınız suçlu yinede karşı taraf olur dediler çünkü sizin olayın gelişimide suçuuz yok dediler yanlış mı bu düşünce

diyelimki ehliyetsiz araç kullanıyorum kırmızı ışıkta durdum arkadan gelen ehliyetli araç sürücüsü geldi çarptı bana. ben ehliyetsizim diye benmi suçlu olacağım varmı böyle bi saçmalık. ehliyetsiz araç kullanmanın cezası neyse onu para olarak ödersiniz. karşı taraf kusurlu olduğu için oda kusurunu cezasını ceker. 10 yıldır ehliyetsiz araç kullanıyorum bu böyledir. fakat hem ehliyetiniz yok hemde kusurlu iseniz çok tehlikeli Allah kimseye kaza bela vermesin. çok çok geçmiş olsun arkadaşım

Yorumlarınız için sağolun Allah sizleri böyle bir beladan uzak tutsun

Ehliyetsiz araç kullanmanın karayolları trafik kanunu 36/a ya göre idari para cezası vardır. Kazanın meydana gelmesinde ehliyetsiz olmak tek başına kusur atfı için yeterli değildir. Ehliyetsiz kişiye kusur isnat edilebilmesi için kaza anında ehliyeti olmasından kaynaklanan bir eylemin gerçekleştirilmiş olması gerekir. Şahin arkadaşımızın verdiği örnek ve yorumu yerindedir.

İtirazdan bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Ama yinede ehliyetsiz araç kullanmayalım.

Verdiğiniz cevap için sağolun bunu karşının avukatıda bilmiyormuki böyle bir şey yapıyor avukatın bundan amacı ne olabilir neyi değiştirmeyi düşünüyor sizce

Eğer itirazında haklıysa sonuç alacaktır. Ancak aksini ispatlamak kolay olmayacaktır.

Tutanağı kim düzenledi polis ise hiç bir işlem yapamaz, size açıyorsa tutanağı düzenleyen polisede açması gerekli ve tutanakta kaza yapan şoförlerin isimleri belirlidir, karşı tarafda bu tutanağı imzaladıktan sonra itiraz etse bile hiç bir işlem yapamaz diye düşünürüm, çünkü karşı tarafta sizin olduğunu onaylamış ;)

Geçmiş Olsun...

Tutanağı polis düzenlemiş çünkü hepimiz yaralı olarak hastaneye kaldırıldık. Hastanedeyken yalakalıkta sınır tanumıyorlardı şimdi böyle yapıyorlar. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamaya çalışıyorum.
Hatalınsollama yapıp bana çarptı. Ehliyetsiz olsaydım ne olurdu

gotonu kurtarmaya calışiyor geçmiş olsun giçbirşey yapamaz polis tutduysa zaten yerleriniz belli oldugun dan dolayı oyle yazılmıştır

ehliyetiniz olmasaydı tutanakta tutulan ifadelerde aynı var sayarsak, sonuç fazla değişmezdi suçlu yine karşı taraf olurdu, araç sahibinin kasgosu varsa pert payını alır, sadece fark olan ehliyetsiz olan sürücüye ehliyetsiz yolca çıktığından dolayı cezai işlem yapılır...

ancak tutanaktaki karşı tarafın ifadesi ehliyetsiz sürücü yoluma çıkarak .... vs. diye birşeyler yazılırsa suçlu karşı tarafta olsa, suçlu siz olurdunuz çünkü ehliyetsiz yola çıkmak yasak ve suçtur...

Cevabınız için çok sağolun. Olay şöyle
Şehirler arası yolda benim yolda çalışma nedeniyle tabelalar yandaki yola sevk etti ve yol gidil-gelişli oldu. Ben yoluma devam ederken hatalı sollama yaptı ne yaptımsa üstüme geldi ve o dar yolda şerit ihlali yapıp çarptı kendisi benim önüme çıktı olay bu polisin tutanağıda böyle
Karşının avukatıda bunu biliyor suçu ehliyetsiz kardeşime atıp eline ne geçecek bu durumda kendilerini mi haklı çıkarabilecek hiçbirimiz ifade vermedi tutanağo polis doldurdu olayın oluşunu yazdı.

Kaza tutanagı degisir mi

hayırlısı

Son düzenleme:
sorduğun sorular biraz mantıksız olmuş, sanki karşı tarafın dediklerini doğrular şeklinde sormuşsun.iddia sahibi iadiasını ispatlamakla mükelleftir, ispatlarlarsa tekrardan kaza tutanagı düzenlenir ve kusur oranları değişir,

Manevi tazminat neden degersiz

2014 trafik kazam oldu. Elmacik kemiğin kirildi bilek ile dirsek arasında kolum kirildi ayagim uç yerden kırıldı
Yuksek lisansim vardi ayrıca lisans eğitimim vardi iki dönemdir gidemiyorum. Öğretmenim isimfden ve sosyal hattan kopugum yuruyemiyorum. Ailemin çektiği izdirap arti oldu.

1- Manevi tazminatla ilgili hangi avukatla konusam tas catlasa 5-10 bini geçmez uğraşmaya değmez vazgeç dediler bi şey cikmaz dediler. Karsi tarafin mal varligi yoksa tahsilat yapilmaz ödemezse hapse bile girmez uğraşma diyor avukatlar bu gerçek mi manevi bu kadar az mi uğraşmaya değmeyecek kadar

2- kazada bende kiriklar arkadasimda kalp damari girildi kalcada kiriklar var diğer arkadaştan kirik yok kol ve bacaklarda dikişler var şikayetciyiz ama avukatlar ceza alsabile 5 yol sonraya ertelenir hapse girmez diyorlar bu mümkün mu

Üst Alt