Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karşı tarafın % 100 kusuru bulunduğu trafik kazasında ne kadar tazminat alınır?

bhdrtpslv

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bundan 3 gün önce babam kendi arabasıyla trafik kazası geçirdi. Kazada iki el bileği ve sol bacağı kırıldı ayrıca dizi yarıldı 5 dikiş atıldı ve yüzünde sıyrıklar var. Karşı taraf %100 suçlu bulundu babama veya yola kusursuz dendi. Babam 49 yaşında emekli bir astsubay çalışmıyordu ancak kaza olmasaydı bir hafta içinde bir işe başlıcaktı. Annem Çalışmıyor ev hanımı. Ben özel bir üniversitede burssuz okuyorum. Karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açtık. Sigortadan alacağımız tazminat ne kadar olabilir ? iyileşme süreci 7-8 ay deniyor. Teşekkür eder saygılarımı sunarım.

kaza olalı 3 gün oldu ve siz maddi ve manevi tazminat davası açtınız
bu ne hızlılık, önce sağlık, nasıl hemen dava açmayı düşündünüz anlamak zor.ayrıca tazminat davası açtığınıza göre avukatınız vardır, avukatınız size gerekli bilgileri verir.

özür diliyorum yanlış bir cümle kullanmışım. Şikayetçi ve davacı olmuş babam sadece polis sorduğunda.avukatımız yok. Tazminat davası açılmadı düşünüyoruz bu yuzden bilgi almak istedim.

önce sağlık, önce tedavi bitecek, tedavi sonrası maluliyet kalırsa babanızda alacağı rapora göre tazminat hesaplanır,ceza davası sonuçlanır bu arada, ceza davası sonuçlandığında kusur oranlarıda kesinleşir,
yalnız fazla bir tazminat alacağınızı düşünmüyorum, kırıklar genelde iyileşir, fazla oran verilmez, uzuv kaybı olayınca oranlar düşük çıkar, manevi tazminatda hakim uygun görürse veriyor, herhangi bir kriteri yok.
dediğim gibi önce tedavi
ayrıca bir avukatla hareket etmeniz lehinize olur herzaman.

http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

http://www.engelliler.biz/forum/trafik-kazasi-sonrasi-haklar/18312-trafik-kazasi-sonucu-alinacak-tazminatta-sakatlik-orani-ne-kadar-etkendir.html

Geçmiş olsun.Kazada mağdur olan kişide ''UZUV KAYBI'' yoksa sigortanın tazminat ödemesi yapabilmesi için tedavi süresi olarak (iyileşme süresi) 1 yıldır.1.yıl dolduğunda özürlü sağlık kurulu raporu alınırsa tazminat alabilirsiniz...geçmiş olsun saygılarımla.
[FONT=Verdana]http://www.trafikhasarmerkezi.com/
Alaattin YÜCE[/FONT]

arac sigortacnızla görüşürseniz detaylı bilgi verilecektir.
benım araca arkadan çarptılar bana bişey olmadı ama araca kaza da olusan hasarı sigorta karşıladı sizinkide belirli şekilde doktor raporlarıyla ilgili fiyat ve masraflar verilir diye biliyorum acele etmenize gerek yok gerekli rapor trafikten doldurulduysa eğer kazada olusan devamı gelir..

hastaneden alacagı heyet raporuna göre degisir.ottalama yüzde 10 rapor alsa 15000 lıra civarı bı ara alır en az.

Üst Alt