Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karşı tarafın 8/8 şuçlu olduğu trafik kazası için dava açarsam ne kadar tazminat..?

rainboyss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar kendime ait işyerim var 19.12.2012 günü iş için baska bir ilçeye giderken karsı taraftan gelen araç serit ihlali yaparak bizim araca carptı 8/8 karsı taraf suclu kaza raporları mevcut kaza sonucu carpan arac sürücüsü vefat etti ben yolcu konumundaydım cene altında 5/6 cm kesik var dikiş atıldı doku kaybı var el bileğimde 4cm kesik var kalçamda ve kasık bölgesi olan pelvis kemiklerinde toplam 6 kırık var ameliyat edilmedim yatarak tedavi verdiler 12 haftalık gecici iş göremezlik raporu verildi üniversite hastanesinden sonra kontrole gidicem dava acmayı düşünüyorum tedavi sonrası ozürlü raporu verilirmi bana durumum duzeliyo yürümeye basladım ama ağır yük kaldıramam ondan eminim ve kosamam adli tıp özür vermesse ne olurr 36 yasında evliyim 2 cocuk var 9 yasında krsı tarafın sigorta sirketine ve ruhsat sahibine maddi manevi tazminat davası acsam ne kadar tazminat alabilirim yaklasık yada alabilirmiyim

Kazada vefat eden karşı tarafın sürücüsü ruhsat sahibimi bunu belirtmemişsiniz ...
bu tür durumlarda sürücü önemli değildir ruhsat sahibi yasal sorumludur ...
siz özürlü kalmasanız bile bedenen zarar gördüğünüz için ve eski formunuzu kaybettiğiniz için iş gücü kaybı oranı elbette alacaksınız hastanenin belirttiği oranda mahkeme manevi tazminat davası açsa dahi siz mahkemeyi gene kazanır tazminatınızı alırsınız ...ruhsat sahibi ölen kişi ise hukuk yoluna başvurarak yasal varislerinden tazminatınızı alabilirsiniz (eş-çocuk)
şayet araç şirket adına kayıtlı veya kiralık ise işiniz daha kolay ilerler hemen alırsınız zaten ...

teşekkür ederim karsı tarfın aracı şirket adına kayıtlı vefat eden kişi çalısan ruhsat sahibi değil herkes bir sey söylüyo kimlere dava acabilirm nasıl bir yol izlemeliyim haklarımı bilmiyorumm yardımcı olursanız cok sevinicem yaklasık bir miktar söylerseniz cok tsk ederim

ruhsat sahibi şirkete maddi ve manevi , sigorta şirketine maddi tazminat davası açabilirsin.
tedavin bittikten sonra maluliyet raporu alacaksın, aldığın orana göre tazminat hesaplanır, maluliyet için adli tıp oran vermezse maddi tazminat alamazsın, , eğer hakim uygun görürse manevi tazminat alabilirsin.
linki tekrar veriyom,herşey yazıyor, kafanı karıştıracak bir durum yok.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

12 haftalık gecici iş ggöremezlikten ve vucutta olusan kırık ve kesikler için avukat sigortaya ve ruhsat sahibine dava acalım adli tıp özur vermesse bile 20 bin tl alırsın diyor o kadar alabilirmiyim adli tıp bana nasıl özür vermezki sonucta benim vucut butunlüğüm bozuluyor

Öncelıkle gecmıs olsun kaan bey. bu konuda herkesın dediğinine kulak asmama noktasında uyarark ıse baslamak ıstıyorum. çunku malesef bır kartvızıt bastırıp bır de takım elbıse gıyen herkes sıgorta simsarı olmus ve hukuk uzmanı olmus durumda.
konunuza gelınce.
Öncelıkle maddı tazmınat acısından hem araç sahıbı sırket hemde aracın sıgortası sorumlu, vefat etmemıs olsa surucude olacaktı ve bunların sorumluluğu müteselsil yani ortak sorumluluktur sizin anlayacağınız dille.
Manevi tazmınata gelince ise bundan sigorta fırması sorumlu değildir. ancak arac sahıbı ve surucunun sorumluluğu devam etmektedır.
Alabıleceğiniz tazmınata gelınce bunun mıktarı bır çok kosula bağlı. kaza sonucu olusacak işgücü kaybı oranınız, yasınız aylık gelırınız esiniz çocuklarınız ve yasları, kusur durumu. Öncelıkle yaralamalı kaza söz konusu olduğu için iyileşme surecı beklenecek ve nıhaı anlamda olusan ısgucu kaybınız tespit edilecek. ayrıca bu çalışmadığınız dönemde yoksun kaldığınız gelırıde sıgortadan alacaksınız. tabi bırde tyedavı masraflarınız. sizden rıcam bu donemdekı kazadan kaynaklanan tum hastane yol vb masraflarınızın fiş ve faturalarını saklayın.
Sigorta surecıne gelınce karsı tarafın sigorta şirketıne zmms na basvuru yapmanız gerekecek ancak dediğim gıbı iyleşme surecı beklenecek ancak bu yıne de sıgortaya basvurmanıza engel değil en azından sigorta şirketıne karsı yapacağınız basvuru ile sigorta fırmasını temerrude dusureceksınız.
Tekrar şifa dilerim gecmıs olsun.

hastane masraflarını bağkurlu olduğum için bağkur ödüyor o masraflarıda alabiliyormuyuz ayrıca adli tıp kırlan 6 kırık var bunlar iyilessem bile bana işgücü kaybı vermiyecekmi sonucta vucut bütünlüğü bozulmus oluyor ne kadar kaynasada eskisi gibi olmıycak

işgücü

bahsettiğiniz gibi ise illaki bır ıs gucu kaybı oranı olacaktır ve bu oran ıle dıer kosullar gozonunde bulunarak bır tazmınat hesap edilecektır.

Karşı tarafa dava açmamışsan adli tıptan alacağın raporu beklemene gerek yok.tam teşeküllü hastanelerden kaza ile ilgili kişisel müracatına esas alabilecğin özürlü sağlık kurulu raporu için baş vrman yeterli olacaktır.

Saygılarımla.

ben bu tür konularla ve davalarla ugrasıyorum. trafik sıgortasından para almaniz için vucudunuzda platin olması lazın en azından organ kaybı yoksa.ama karsı tarafdan maddi manevi tazmınat davası acarsanız uzun surer ama duruma göre alacaınız fıyat degısır.

Üst Alt