Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karşı tarafın kusurlu olduğu, benim de ehliyetimin olmadığı kazada tazminat..?

Pense3590

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2008 yilinda trafik kazasi gecirdim suan 26 yasindayim yuzde 21 mahluliyet raporu aldim. Karsi taraf asli kusur 8. Suclu bulundu. Benim ehliyetim yoktu. Sigortadan para alabilirmiyim. Alirsamda ne kadar alirim

yaralanmalı kazalarda zaman aşımı 8 yıldır. bu sebeple tazminat alamazsınız.
eğer aynı kazada ölen biri de varsa zamanaşımı 15 yıla çıkacağından tazminat talep edebilirsiniz.

2008 yılı ilk 6 aydaki ZMSS teminat limiti 100.000 TL, sonraki 6 ayda 125.000 TL olduğu için en fazla 125.000 TL alabilirsiniz.
Sigorta şirketi açısından bu tutara dava tarihinden itibaren faiz işleyecektir.
araç işleteni ve sürücüsü açısından ise kaza tarihinden itibaren faiz işleyecektir.

Yaralanmali kazalarda maluliyet raporu varsa 10 yil degilmi. Eger degilse benim dosya yandi demektir

Kimse yardimci olmucak mi beyler bayanlar

Pense3590

yaralanmalı kazalarda 8 yıllık süre sakatlık oranının öğrenilmesinden sonra başlamalı vs. diyen hukukçular da var ama ben bu görüşe katılmıyorum. böyle bir dava bana gelseydi almazdım.
ama alacak avukatlar vardır mutlaka, zaman geçirmeden bir avukatla görüşüp şansınızı deneyin, kaybedersem para almam ama kazanırsam %x alırım diyen bir avukatla anlaşırsanız dava kaybedildiğinde büyük bir zararınız da olmaz.

Trafik kazasi tazminati

2008 yilinda trafik kazasi gecirdim yuzde 4 rapor aldim kaza anindaki yasim 18di simdi 26 yasindayim asgari ucret aliyordum ne kadar tazminat alirim. Evraklari sigorta sirketine kendim gonderdim cevap bekliyorum. Tahmini ne kadar alirim arkadaslar tazminat

Karsi taraf yuzde yüz kusurludu

Benim görüşüm zaman aşımına girdigi icin alamazsin. Normal sartlarda sadece ehliyetin olmadigi icin ceza yerdin. Ama tazminatini alirdin. Zaman aşımı 8 yıl

Üst Alt