Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karşı tarafın suçlu olduğu trafik kazasında tazminat haklarım nelerdir?

harun tuysuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam admin

bundan yaklasık bır ay once ıcınde esım, 18 14 ve 3 yaslarında uc kızım ve
baldızımın bulundugu babamın adına kayıtlı aracımla yaralanmalı bır kaza
gecırdım. kaza raporlarına gore yuzde yuz karsı taraf suclu ve ehlıyetsız surucu
kullanıyor aracı. aynı zamanda araclarının muayenesı yok. kazada buyuk kızım
elıf basını carptı ılk tomografı sonucu beyın kanaması treshısı konuldu
sorgundan yozgat devlet hastanesıne sevk edıldı ve orda tekrar cekılen mr
sonunda beyın kanaması olmadıgı anlasıldı ve anlındakı derın yaraya 13 dıkıs
atıldı. benıde ılk tomografı sonunda boyunda kırık teshısıyle yıne sorgundan
yozgat devlet hastanesıne yolladılar, ıkıncı tetkıklerde catlak oldugu anlasıldı
ve bır ay boyunlukla dolastım. aractakı dıger yolcuardada cıddı morluklar ve
ezılmeler vardı. bu arada benım aracımın kaskosu vardı. karsı aracın sadece
trafık sıgortası var. kısaca durumu ozetlemeye calsıtım gereklı gordugunuz
bılgılerı benden ısteyebılırsınız lutfen.

bır konu daha varkı oda kaza yaptıgım renoult clio marka aracımın bu kazada dıreksıyonda bulunan tek airbag i acılmadı. reno servısıne gıttım onlar bır cıhazla olcum yaptıktan sonra arac darbeyı algılamamıs cunku tm karsıdan degıl yandan carpmısınız dedıler. dolayısıyla airbag in acılmaması normalmıs ve hıc bır hak ıddıa edemzmısım.

bu durumda ugradıgım zararın tazmını ıcın yapılması gereken prosedur nedır. kamu
davası kendılıgınden surup sonucuna gore bana tazmınat odenırmı yada benım
ayrıca davamı acmam gerekır ve kıme yada kımlere dava acmalıyım.

zamanınızı ayırdıgınız ıcın sımdıden tesekkur ederım

geçmiş olsun
kamu davası sonucuna göre tazminat ödenmez.kazada kimler zarar gördüyse gerekli raporları alıp sigorta şirketinin istediği diğer evrakları temin ederek sigorta şirketine başvuracaksınız.
sigorta şirketleri kaza tarihinden itibaren 1 yıl geçmesini şart koşuyorlar.1 yıllık süreyi iyileşme olabilir diye istiyorlar.
ayrıca tazminat davası açacaksınız veya yukarıda dediğim belgeleri toplayıp size çarpan aracın sigorta şirketiyle iletişime geçerek dosya açtıracaksınız.
karşı arabanın ruhsat sahibine ve şoföre maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.sigorta şirketiyle anlaşamazsanız davaya sigorta şirketinide dahil edebilirsiniz.
aşağıdaki başlıkta detaylı olarak anlattım okuyup ona göre hareket ediniz.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

kaza ıle ılgılı hıc bır evragım yok?

slm
oncelıkle verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım.
sonrada basıma ılk defa boyle bısey geldıgı ve daha once hıc ılgılenmedıgım ıcın sızın kısaca yazdıgınız konuyu tam anlayamadıgımı uzulerek belırtmek ısterım.
(karşı arabanın ruhsat sahibine ve şoföre maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.sigorta şirketiyle anlaşamazsanız davaya sigorta şirketinide dahil edebilirsiniz.) bu paragrafta hangı sıgorta sırketıyle anlasamassam hangı sıgorta sırketını davaya dahıl edebılecegımı anlamadım ornegın.

tavsıye ettıgınız trafık sıgortasından tazmınat almak konusunu okudum. yınede sormak ıstedıgım bazı hususlar var. bırıncısı ben hastane surecınde dava falan aklımda olmadıgı ıcın hastaneden hıcbır belge almadım, yada ettıgım hıcbır masrafı belgelendırmedım. zaten bagkurlu oldugum ıcın hastaneye para odemedım. elımde sadece polısın tuttugu kaza raporu, alkolsuzluk raporu, bızım ılk muayene sonundakı ılk doktor degerlendırmelerının yazdıgı bı kagıt var. karsı tarafın sıgorta evragı falan mevcut degıl bende. ıkıncısı allaha sukur hıcbırımızde kalıcı bır hasar yok. ancak ılk mesajımdada yazdıgım gıbı cıddı yaralanmalar oldu ve psıkolojımız dısındakı yara berelerımız ıyılestı. bu durumlar ısıgında konuyu tekrar degerlendırırmısınız luften.

bırde sıgortaya acacagımız dava gıbı karsı tarafın surucusune ve sıgortada adı gecen kısıyede acacagımız dava ıcınde bır yıl beklemelımıyız yada tek bır dava ıle ıkısındedende tazmınat talep edebılırmıyız hatta surucu, sıgortalı ve sıgorta sırketı olmak uzre uc ayrı muhatap konusunu ayrımı yoksa tek muhatap olarakmı degerlendırecegız.

aracın surucusunun ehlıyetının olmamaması ve aracın muayenesının olmaması durumu degıstırecekmı, bırde ben dava falan acmasam allahından bulsun desem karsı taraf ne gıbı bır uygulamaya yada cezaya maruz kalacak bılgılendırırsenız cok memnun olurum.

bır baska konuda acılmayan airbag. aracta cıddı hasar oldugu halde reno servısındekı yetkılı kafa kafaya carpısma olmamıs dolayısıyla alıcılar darbeyı hıssetmemıs yapacak bısey yok dedı ve olayı kapattı. bu konuda bısey yapmalımıyım.

zaman ayırıp okudugunuz ıcın tesekkur ederım.

sizin muhatabınız karşı arabanın sigorta şirketidir.karşı arabanın sigorta şirketiyle anlaşamazsanız dava açacaksınız.sigorta dan tazminat alabilmeniz için maluliyetinizin olması gerekiyor.hastane veya diğer maddi kayıplarınız varsa sigortadan talep edebilirsiniz.yani maddi kayıplarınızı sigortadan alabilirsiniz tabiiki belgelendirmek şartıyla.
ama manevi tazminata sigorta şirketi karışmaz.manevi tazminat davanızı karşı arabanın ruhsat sahibine ve şoföre dava açacaksınız veya anlaşma yoluyla sulh olabilirsiniz.yurt dışındamı ikamet ediyorsunuz.
karşı tarafın sigorta evrağı yok bende demişsiniz, elinizdeki kaza tutanağında karşı arabanın sigorta şirketi ve poliçe numarası mevcuttur.maddi tazminat alabilmeniz için mutlaka kaza nedeniyle uğramış olduğunuz maddi kayıplarınızı sigorta karşılar.
ama anladığım kadarıyla sizde kalıcı herhangi bir maluliyet oluşmamış.sadece psikolojik olarak kayıplarınız var.bunun içinde karşı arabanın ruhsat sahinine ve şoförüne ve sigorta şirketine üçüne birlikte maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.
bir avukattan hukuki yardım almalısınız bu dava sürecinde.çünkü hukuk davaları avukatsız olarak takibi zor davalardır.
reno olayını airbag olayını neden açılmadığını teknik olarak bilirkişiler bilebilirler.isterseniz reno şirketinide dava edebilirsiniz

Üst Alt