Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastaları, Deltakortril kullandınız mı?

snipercem

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

ben cem. foruma yeni üye oldum. 1 gün oluyor. Ben sene 2000 de ege üniversitesine gittim, 20 gün yattım. 16 tane birden deltakortril(kortizon) kullandırttılar
ben kobay mı olmuşum zamanında? bunu merak ettim!
kullanan arkadaşlar kaç adet ve ne kadar süre kullandınız?

iyi geceler.

arkadaşım ne kobayı bende dmd şuan 19 yaşındayım o ilaç çok farklı bişiy deltakortfil di bende 2000 de kullandım 5 yıl sanırım sabah 1,5 ögle 1 akşam 1 çok faydalı bişiydi ama zamanla bagımlılık yapıyor ve boy kısalıgına neden oluyor sonra kestiler ilaçı şuan çok aktifim ve bu ilaçın etkileriniin oldugunu sanıyorum dostum bu ilaçı kullanınca sürekli hareketli ol çok etkisi oluyor

iyi günler

Kardeş sen günde 3 tane kullanmışsın ben 16 tane faydası olsa olurdu :D ve ben ozamanlar bir fabrikada stajerlik yapıyordum yani gayet aktiftim geziyor tozuyordum. Deltakortril'i kullanacak arkadaşlara yan etkilerini araştırmalarını tavsiye ederim bilmiyorum ama çokmuş ve hemen olmasa bile yıllar sonra çıkabiliyomuş bildiğim kadarıyla.

tabi bazı hastalara çok iyi geliyordur onu bilemiyorum ben kendi şahsım adına konuşuyorum

dostum bu ilaçı aldıgımda bu ilaç eczanelerde satılıyordu zaten benim bir arkadaşım var dı adı hülya oda astım hastasıydı oda bu ilaçı kullanıyordu bunu tafsiye ettikleri için bir bildikleri vardır sanırım ama 2 yıl kullanmıştım bu ilaçı sonra çok aşırı derecede yan etkileri oluyor hemen kesileme kararı vedi doktor kobay olarak senin üstünde deneyeceklerini sanmıyorum dostum

bende dmd hastasıyım 18 yaşındayım bu ilacı yaklaşık 2 yıl gün aşırı sabah akşam içtim sonra kilo aldırdırdığı için bıraktık

Kilo aldırır yüzünüz falan şişer bu hapla beraber diyet te yaptırıyorlardı şekerli tuzlu vs yasaktı öyle hatırlıyorum ama görüyorum ki benim gibi 16 tane kullanan yok kobay mı oldum diye kendi kendime sormaktan alıkoyamıyorum kendimi :(

Kobay olmadınız 1985 1990 yılına kadar bende günde 40 mg kullandım.ozamanlar yüksek dozda kullandırıyorlardı son yıllardfa düşürdüler.bende deride çatlaklık aşırı kilodan,birde kesin deltacortrile bağlı olmamakla beraber yüksek tansiyon dışında herhangi bir yan etkisi olmadı.tabiki dikkat te ediyorduk kesinlikle tuz kullanılmayacak.

yani günde kaç adet kullandınız? o hap standart bildiğim kadarıyla

ben gunde 20 adet kullandım.onceleri biraz iyi gibi oluyon.sonraları ilacında etkisi kalmayıncabırakmak için ugraşiyon ,oda azaltarak bırakmak.fizik tedavi ile alirsan normal .tuz kesin yasak olacak bu ilaçda.hiç kullanmamanızı tavsiye ederim ben 25 sene once kullanmiştim halada aynı ilaç piyasada.

merhaba arkadaşlar.benimde 7 ve 2 yaşlarında iki oğlum var büyük oğlum DMD hastası bu hapları kulanıyor. ufak için daha çok erken olduğunu söylrdiler 3 yaşından sonra tedevisine başlanacakmış Deltacortril ve OSDEVİTA-D3 kulanıyoruz sanaırm 6 aydır devam ediyoruz fakat bizim gözlemlerimize göre bir faydası yok hatta haraketlerinde kısıtlama olmaya başladı yara oturdunda kalkması çok dada yavaş olmaya başladı düşmeler sıklaştı. Belkide hastalın ilerleyişi bilmiyorum ama bu ilaçları kullanmamaya karar verdik. hepimize geçmiş olsun yakın zamanda inşallah ilacı bulunur. :(

sezai abicim ben o hapın hiçbir faydasını görmedim ama biraz zararını gördüm kasılmalar oluyordu ayağımda ve o yüzden bıraktım. Bence hapı bıraktırmakla iyi yapmışsın ama yinede bir uzmana sormak en iyisi

OSDEVİTA-D3 hapını da sizden duydum bir araştırayım :D

hepinize büyük geçmiş olsun deltacortil kortikostreoid grubu bir kortizon ilacıdır. Başla demesi çok kolay ama uzun süreli kulanımlarda ve yüksek doz alımlarında tuza dikkat edilmesi gerekir. ilacın bırakım işlemide mutlaka doktor kontrolunde olmalıdır. deride tüylenme böbrek foksiyonlarında değişiklik, karaciğer foksiyonlarında düzensizlik görülebilir. kortizon dmd yi tedavi etmez sadece ama sadece çok az miktarda distrofin proteini oluşmasını sağlar oda devamlı süre ile olmaz vücud zamanla dışardan aldığı kortizonu kullanmadan atmaya başlar. bu ilaç kelliği olanada organ nakli olanada verilir.

benimde burnumda polip varmış günde 16 tane verdi . 12 gün iç dedi sonrası ameliyatmış

adı geçen hapı diyorum çünkü adını bile anmak istemiyorum,tam iki yıl değişik dozlarda kullandım ki günde 24 taneye kadar çıktığımda oldu sabah akşam öğle 4 e kadar indiğimde oldu,en başından söyleyim;bu hapı doktara danışmadan öyle kafanıza göre bırakamazsınız,doz arttırımı da,doz azaltımıda yavaş yavaş olur ve doktor kontrolünde olmak zorundadır,bağışıklık sisteminizi zayıflatır ve enfesiyonlara karşı korunmasız olursunuz ki,ben evde otururken basit bir grip oldum,zetürreye (Pnömöni) çevirdi,kemik erimesi başlattı ki,o hapla suda eriyen d vitamini takviyesi vermelerine rağmen,zona diye bir deri hastalığı geçirdim,afedersiniz malum ilaç sayesinde hemoroid oldum,sıfır tuz ilkesine uymadığım zamanlar başta yüzüm olmak üzere vucüdumun her yerinde şişlikler oluşuyordu,vucudumdaki kılları döktü,çok aşırı yemek yeme isteği yapıyordu ki insandaki doyma hissini bile engelliyordu yani bu kadar yan etkileri olan bir ilaç..en azından bana çok yan etki yaptı ama doktorumun demesi bu malum ilacı kullanmak zorundaydım,şükür ki bir yıldır yurtdışından sağlık bakanlığı aracılığıyla getirdiğim ve şu anda dünyanın en pahalı ilacı olMA özelliğini taşıyan (SOLİRİS) serum sayesinde malum ilaçı bıraktım ve sanki yeniden doğdum en basitinden malum ilacı bıraktıktan sonra hemoroid sorunum kalmadı..uzun lafın kısası çok berbat bir hapdır ALLAh kullananlara kolaylık versin...bu arada ben kan hastasıyım.

4 yıldır kullanıyorum böbrek nakli oldum , edindiğim bilgilere göre bu ilaç bir zehir , bunun yüzünden midem delindi ve 2 senedir midem düzelmedi ülser oldum . Gözlerimi bozdu şu an gördüğüm etkileri bunlar ben kullanmak zorundayım ama imkanınız varsa kullanmayın .

@Lone bende böbrek naklinden dolayı günde 1 tane alıyorum.Siz 4 yıldır alıyorsunuz kaç adet alıyorsunuz acaba.Yan etkilerini okudukça korku bastı.

Beni Avasküler Nekroz denilen femurbaşı kemiği ölümü yada çürümesine sebep yan etkisi ile lanet ettiğim ilaç. Sonuç total kalça protezi. Kullananlar çok dikkatli dozu, saati dr.tavsiyesi ve kontrolü altında kullansın.

8 yıldır kullanıyorum, günde 1 defa ona bağladığım tek şikayetim kulak çınlaması, ama ondanmı değilmi bilemiyorum . Doktora gittiğimde kulak zarlarında çökme var dedi, burun iltihabından kaynaklı falan . Yani net bir eksi yanını gördüm diyemem .

merhaba doktor bana bugün romatoid artrit tanısı ile günde 5mg verdi ilacı içmeye çok korkuyorum...Babamda yıllarca aynı tanı ile bu ilacı kullandı. yan etkilerini okudukça korkuyorum.

Selam geçmiş olsun 4yıldır kullanıyorum ben 50 mili gram aldım kobay benim

Üst Alt