Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastaları kamuda veya özelde fizik tedavi hizmeti alabilir mi?

serkan005

Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
3
kas hastaları kamuda veya özelde fizik tedavi hizmeti alabilir mi?

mrb devlet hastanesinde fizik tedavi dr muayne yaptıktan sonra uygun görürse alabilirsiniz özel hastanelerde dr. uygun görürse fizik tedavi alırsınız rehabilitasyon merkezlerinde fizik tedavi için rapor almalısınız

teşekkürler zeynep hanım devletteki fizik tedavi sürelimi yoksa süresizmi birde rapor nasıl alınıyor onun süresi var mıdır

Bende kas hastasıyım ve şuan özel rehabilitasyon merkezinde tedavi alıyorum. Öncelikle hastaneden heyet raporu alacaksınız kas hastası olduğumuz için isteniyor.(fizik tedavi alabilir diye) Sonra bulunduğunuz ildeki Rehberlik Araştırma Merkezine müracat edeceksiniz. Orasıda size tedavi görebilir diye rapor verirse bulunduğunuz ildeki istediğiniz rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi alabilirsiniz. Zaten haftada 2 gün 45dk. ayda 8 saat ediyor tedavi masrafları devlet tarafından karşılanıor ve gitmiş olduğunuz tedavi merkezine devlet ödemesini yapıyor.

Rehberlik araştırma merkezinin fonksiyonunu tam anlayamadım.Ne demek tedavi alabilir demek?Hastane raporu verince direkt merkeze gitmek olmuyor mu?

Umut bu arada bende kayseriliyim.ama onca yıl benden başka kas hastası görmedim hayatımda:)

ozel okulların ogrenci alabilmesi için saglık kurulu raporu ve rehberlik araştırma merkezindende rapor gerekli.saglık raporunuz surekli olabilir ama rehberlik araştırma merkezinin raporları sureli.genelde 1 yıllık veriliyor rapor ertesi sene gittiginizde durum degerlendirmesi yapiliyor.sonuçda gidilen bir okuldur fizyoterapist de bulundurdugu için bizlerede hizmet vermekdedir.

Abi,ben şu anda bir çalışanım ve kas hastasıyım.fizik tedavi alabilmem için tam olarak hangi adımları atmalıyım?Şimdiden çok teşşekkürler...

Ben 1 sene fizik tedavi gördüm. 2. defa rapor almak istedim fakat vermediler. Şuan Eğitim ve Araştırma hastanesine müracaat edip tedavi almaya çalışacağım.

Üst Alt