Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastaları ve Türkiye'de okuyamamak!

fatih33

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Benim gibi Kas hastaları veya başka engeli bulunan gençler Türkiye gibi bir yerde okuyamıyor 4+4+4 de sanki bir şey yapmış gibi açıklamalar yapıyorlar ama bizleri yok sayıyorlar sanki bu devletin vatandaşı değil gibi bu nasıl bir eğitim anlayışı bunu kimse algıyamıyor mu başbakanlıktan burs alırken,iyi bir puanla anadolu lisesine girmişken insanlıktan nasibini almamış öğretmenler ve bir takım insancıklar yüzünden okuyamıyorsun umarım bizleride hatırlar sayın milli eğitim bakanı ve başbakan ne yapmamızı istiyorlar elimize silah alıpta hakkımızı zorla almamızı mı?

bizim isteğimiz kas hastalıkları veya engelliler okulu açılması değildir her öğrenci diğer sağlıklı öğrencilerle birlikte olması ve aynı eğitimi alması gerekir bunu sağlamakk ise milli eğitim bakanına ve bizzat başbakana düşüyor ve bu konuya el atması gerekiyor ama türkiyede maalesef zor çünkü farkındalık yok

arkadaşım haklısın. ama önce kendimizde bulalım suçu. o okuyamadığını söylediğin okullarda sıvana girip içerde engellilerin yaşadığı işkenceyi gördüğümde, okulun önündeki kameralara ben feryat figan bu ne rezalet, bizleri neden böyle okullara yönlendiriyorlar,bu bir fiyasko derken, bir engelli arkadaş -o işkenceeyi yaşayan tekerlekli sandalyeliler dahil- çıkıpta doğru söylüyor, bu nedir arkadaşım demedi. sessizce o kadar merdiveni ite kaka çıkıp terkettiler sınav yerini. bu kadar suskun, susturulmuş, tabiri caizse pısırık insan varken aramızda biz hiçbirşeyi hiçkimseye kabul ettiremeyiz. ben kas hastasıyım. şansıma sınava girdiğim okullarda 1 tane de giriş kat çıkmadı. kaldıki okuduğumuz okullar bize göre düzenlenecek...
peh!

herkes aynı anlayışta olmuyor. ben de diyalize girdiğim yıllarda liseye devam ediyordum. sağolsunlar hocalarımdan çok destek gördüm. özellikle ÖMSS veya başka sınavlarda halen engelliler için gerekli düzenlemeler yapılmamışsa veya eksiklikler varsa bu ülkenin utancıdır. hatta şu bile mümkündür, engelliler için kendi adreslerine en yakın yerlerde belediyenin uygun araçlarıyla taşınarak sınava girmeleri dahi düzenlenebilir... dilemma kardeşe katılıyorum tepkilerimizi uygun şekilde her yerde dile getirmeliyiz.. fatih33 kardeşim anadolu lisesi kazanmış olmana çok sevindim, bence vakit kaybetmeden gerekli mercilere kaymakamlıktan belediyelere valiliğie varıncaya kadar sıkıntını ilet milli eğitim müdürüne gidebiliyorsan bizzat giderek durumunu ilet, inşaallah sonuc elde edersin... ALLAH yardımcın olsun, sen yılmadan çalışmana devam et bir gün elbet zafer senin olacaktır buna inanıyorum yürekten...

[SIZE=2]Fatih, seni anadolu lisesine almama gibi bir imkanları olabiliyor mu? Zorluğunu sen çekiyorsun. Eğer öyleyse gerekli mücadeleyi gösterdiğinde aşabilirsin diye düşünüyorum.

Kas Hastalığıyla birlikte okula gitmek çok zor oluyor. Merdivenler inanılmaz zorluyor. Sınıfın giriş katta bile olsa, girişi merdivenli olmayan okul yok hemen hemen. Benim okuduğum lise 3 bloktan oluşuyordu. Tuvaleti başka katta, atölyesi başka blokta vs sürekli bir hareket gerekiyor ve vücut buna uyum sağlamıyor. Ruhsal olarak sürekli bir hırçınlık ve bedensel olarakta çok büyük yorgunluk oluyordu. Onca stres içerisinde de öğrendiklerin ne derece kalıcı oluyordu bilmiyorum. Ama iyi ki devam etmişim. Üniversiteyi de örgün okuyamayacağımı bile bile şansımı zorladım hep. Açıktan okumak istemedim. Ama sekiz yıl aradan sonra eğitimime devam ettim. Açıköğretim fakültesinden bu sene mezun oldum. İlk defa gerçekten düzenli bir uygulama vardı. Bir engelliler okulunda sınavlar yapıldı ve ciddi anlamda rahat ettim.Çünkü mimari açıdan çok güzel düzenlenmişti. Diğer insanlardan ayırıp, bir engelliler okulu olması, burada sınavların yapılması hiç cazip gelmiyor. Seçilmiş gibi...
Ama sonra düşündüğünde önemli olan senin eğitimi tamamlayabilmen. Çünkü ülkemizde mimari olarak tüm düzenlemerin bize uygun olması pek mümkün görünmüyor.Okuldaki görevlilere, tüm bur rezil düzeni sağlayanlara vs kızıyoruz ve eğitimimizi yarıda bırakıyoruz. Olan bize oluyor.[FONT=Times New Roman]

[/FONT][/SIZE]

Üst Alt