Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalarına kas nakli mümkün mü?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar saçma gelebilir ama..:eek:...bazen haberlerde kolu bacağı parçalananlara:( kas nakli yapıldığını okuyorum....
acaba bu nakil işlemi kas hastaları içinde geçerli olamaz mı? bununla ilgili çalışmalar yapılmış mı? :rolleyes:

O haberlerde ki hastalara nakil yapılan bölgeler küçük bölgeler.Bizim gibi kas hastalarına eğer kas nakli yapılması mümkünse vücudumuzun delik deşik edilmesi gerekir. :D
Ayrıca bizde sorun kasın olmaması değil zaten var olan kasların yok olmakta olması.

hüseyin o nekil yapılan kasta bizde zayıflarmış öyle okumuştum biyerde.doktorlar onu önlemeye çalışıyorlarmış

Arkadaşlar bizim kas problemimiz var ama sorun kaslarımızda değil ki genlerimizde. DNA mızı değiştirmek lazım en başka. Kromozomlarımızı yada :) pek biyoloji bilmiyorum ama kas nakli de yapsak kaslarımıza etki eden şey bizim vücudumuzda olduğu için sağlam kası da hasta eder... Gelişen teknoloji tek ümidimiz

amaç beyin fırtınası yapmak..düş gücümüzü zorlayalım... :)
sağlam kasıda hasta eder demişssin robar arkadaş.bir kas kitlesinin erimesi yıllar alıyor..yani yeni nakledilen kasın yıllarca bizi idare edebileceği gerçeğinide unutmamak lazım...vücudun delik deşik edilmesi zaten imkansız ...zaten vücudu ayakta tutan kaslar he kitle halinde baldırımızda kollarımızda tolanmış...yalnızca bunların nakil işlemleri üzerindede çalışılsa belkide tekerlekli sandalyeye biraz daha geç otururuz...( biraz abarttım mı ne...sizce çokmu saçmalamadım :)

Arkeoloji kardeş.İnşeallah gelişmeleri bekliyoruz.Estağfirullah,ne saçmaladınız ne de abarttınız.

arkadaşlar sizlerle birikimlerimi paylaşmak isterim

tıp hastalar için en güvenli tedavi biçimini bulana kadar bilimle kol kola yürür ve bildigimiz gibi bürokrasi herşeyin istikrarlı ve güvenli olmasını ister ve bu insan hayatının azda olsa umursandıgını görebiliriz

arkadaşımız arkeoloi_01 dedigi bir düşünce kas hastalarına kas nakili olabilir mi? sorusu benim bir zaman aklımda olan bir soru idi
bildigimiz gibi gen nakli aslında oluyor ama buna imkan vermiyor bilim adamları geni hasta bir kas hastasına verdiginde sadece alınan bölgedeki kas gelişiyordu zaten bir kas hastasının ölüm sebebi akcigerleridir cigerler bitince hastada biter bu yüzden her bölgeye şırınga ile gen verilirdi ama akcigerlere şırınga ile vermek imkansız bunun için gen terapisi tekrar iyi bir araştırmaya tabi tutuldu

zaten kasları kontrol eden distropin adlı gendir neden tedavinin bulunamaması bizleri şüpelere yitsede bütün kasları yöneten bu gen çok büyük bir gen oldugu için tedavi çok zora sokuyor aslında distropin demek kas demek bu gen cözülebildiginde bir çok kas hastalıkları tarihe karışa bilir bilim bu yıllarda o kadar çok büyük adımlar attı ki artık tedavileri imkansız olan hatalıkları tedavi etmeyle ugraşıyor gelecekte bakalım neler görecegiz arkadaşlar bu dokunmatik dünyada elbet bir çok şey deyişir

herkese iyi günler

bende biraz beyin fırtınasına düşüncelerimi ekliyeyim. mesela fiber den yapay kas yapsalar ve onları bize nakletselerde hiç erimese, android gibi bişi oluruz artık :)

:) süper olur aslında... günlerce sağa sola yumruk atarım kesin... :D
inşallah tıp çaresini bulurda geç olmadan tedavi oluruz...

komplo teorisi gibi olmasın ama ...tedavi bulundu ama yaaklandı diye biliyorum..gen dopingi meselsi vardı bi ara bileniniz varmı ne oldu ona

Üst Alt