Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas Hastalarında fizik tedavinin etkileri?

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
46
Kas Hastası arkadaşların fizik tedavi hakkındaki deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

20 yıldır kas hastasıyım,şu ana kadar fizik tedavi görmedim,ancak fizik tedavinin katkısı olacağı söyleniyor.Uzun süredir sabah kalktığımda zorlanıyorum.Ankara Hacettepe Hastanesinde fizik görmeyi düşünüyorum.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar

HERGÜN DÜZENLİ YAPTINIZ FİZK TEDAVİLER KASLARINIZIN GEVŞEMESİNE VE KASLARIN GÜÇSÜZLEŞMESİNİ GEÇİKTİRİYOR NEKADAR DÜZENLİ YAPARSAN FİZKİK TEDAVİYİ OKADAR GECİKTİRİRSİN.BESLENMENE ÇOK DİKKAT ET DOĞAL PEİSLNER B VE E VİTAMİNİ KULLAN.

BENDE BİR KAS HASTASI OLARAK BİLGİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM FİZİK TEDAVİ SADECE HASTALIGIN İLERLEMESİNİ YAVAŞLATIYOR FAKAT EGZERSİZLERİ FAZLA YAPARSANDA KASLAR İFLAS EDEBİLİYOR KENDİNİ YORMADAN YAPMALISIN :D

Ben de kutuplar'ın söylediklerine aynen katılıyorum,aşırıya kaçmadan,yormadan hangi hareketleri ,kaç kez yapmak gerektiğini nörölog um göstermişti,tavsiyesine uydum,benim için günde 3 kez 10 dak.dan günde toplam 1/2 saat..

sağlıklı mutlu günler dileklerimle...

günde 10 dk dan 3 kez nasıl 1-2 saat oluyor ?
ben saatle değil sayıyla yapıyorum azda olsa egzersiz yapmak-yapabilmek hareketsizlikten iyidir

Merhaba,hastalık türlerimiz,hareket yeteneklerimiz farklı olabilir,arkadaşımız fizik tedavi diye sorduğundan böyle bir cevap verdim.Bana nörölog um fizik tedavi önermedi,kendi başıma yapamayaacağım ancak bir başkasının yardımıyla yapabildiğim bazı hareketleri gösterdi,bunlarda günde 3 kez 10 dakikadan yarım saat tutuyor,yukarda yarım ı( 1/2)olarak göstermiştim,bu hareketleri eşim.komşum arkadaşlarım aracılıyla yapmaya çalışıyorum..

Merhaba
bende vokuollü miyopati var, nörologum bana da fizik tedaviye gerek olmadığını, yüzme ve kondisyon bisikletinin yeterli olacağını, kendimi fazla yormamam gerektiğini, günde 10 dakkanın yeterli oloduğunu söyledi. Bu hareketlerin devamlılığı ne kdr olacağı hakkında bilisi olan var mı? Hareket et diyorlar ama süre bildirmiyorlar. Ömür boyu bunları yapmaya alışabileceğimi sanmıyorum çünkü. 70 yaşımda da bisiklete mi bineceğim?

Re: Kas Hastalarında fizik tedavinin etkileri? [Soru]

Arkadaslar ben de kas hastasıyım. En son norolog doktorla görüşmemde bana agır spor yapmamı ve kaslarımı zorlamamı söyledi. Fizik tedavinin benim icin pek de fazla yararı yokmuş. Ben de hemen gym salonuna.( fitness, body building) basladım. Her türlü hareket uzman hocamla yapıyorum, kendimi zorlayabildigim kadar zorluyorum. Amino asidlerimi ve protein katkılarımı alıp dinleniyorum ve işe yarıyor. Gelişme var. Ama bazı kas hastalıgı tiplerinde pek zorlamamak gerekmiş. Kasları yıpratmamalılar. Onlar da fizik tedavi yapsın. Sonucta kas hastası olsa da olmasa da bir insan sürekli hareketli olmalı, yürümeli, her türlü hareketi bol bol yapmalı, koşabiliyorsa koşmalı, yüzmeli, yapabildiği herşeyi yapmalı. Az uyku, çok hareket.

Fizik tedavi zaten herkese lazım. Kas hastası olmayanlara da. Herkes yapmalı bunu.

Herşey beyinde. Ben sağlıklıyım deyin.

Re: Kas Hastalarında fizik tedavinin etkileri? [Soru]

EGZERSİZLERİ AKSATMAMAK GEREKİR.HERKES DÜZENLİ YAPMALI.
SAĞLIKLI YARINLAR DİLEĞİ İLE...

bana da farkli sey onerildi

Nörolog prof dr. bana agir spor yapmami önerdi. Kendimi fazlasiyla zorlamaliymisim. Fizik tedavi yetersiz kalirmis. Ben de 2 ay önce body salonuna basladım. amino acidimi, kreatinimi, protein tozumu icip basliyorum bagira bagira agirliklari kaldirmaya. Her yerimi calistiriyorum. Cok da iyiyim 2 ay öncesine göre. Ben kendimi geliştirip hepinizin önünü açmayı hayal ediyorum. Allah beni mahcup etmesin.

Arkadaslar no pain no gain.

Kaslari yirtilma tehlikesi olan var ise doktoruyla konussun tabi önce. Bana bir şey olmuyor. Bir de midenizin cok saglam olması gerekir. Her seyi yiceksiniz. Yeri gelsin tasi bile ogutur benim midem masallah :D

asla moral bozmak yok. bu dünyada problemsiz insan yok. Zaten herkes ölücek. Herkes dogustan sakat zaten :D

ben size tecrübelerimi aktaricam.

ben kaslarımı gelilştiricem herkese inat. Kafaya koydum. Nasıl gelişmezmis ya. Başlarım genine de bimem neyinede. :D

Hic bir seye inanmıyorum. Her seyin beynimizde. Beynizim inansin her seyi duzeltir.

20 yasindan beri genetik md yim bu arada. ne türü var bilmiyorum. illa bir türü olmasi gerekiyor mu ? sadece md var mi ? bana biri msj atip cvp versin lütfen.

Beni takip etsin herkes. Hayatimda her isi basardim. Her sinavi kazandim. Ben bu isi çözerim.

çesidini bilmiyom ama aha bu md dediğinden bende olabilirim bu hastalık erkeklerde ve 20 lerde görülen bi hastalık demişti doktor bi kulagımda kalan bu.. sonraları da bosuna gidip doktorları yormıyım dedim çokda düşünceliyimdir :D :D:D:D

fizik tedavi yardım

Merhaba, miyopati hastasıyım, yaz tatiline gidene kadar fizik tedavinin mantıksız olduğunu düşünüyordum, tatilde bol hareket etme şansım oldu ancak kendimde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Fizik tedavi görmeyi düşünüyorum. Sorum şu: Fizik tedaviye giden var mı? Nerede yapılıyor? Ücreti nedir? Ne şekilde tedavi uygulanıyor? Makinaya mı bağlanılıyor yoksa beden derslerindeki gibi başımızda biri duruyor onu yap bunu yap mı diyorlar? lütfen cevap yazın . Teşekkürler.

öneri

ben memur çocoğuyum ve memurlarla anlaşmalı fizik tedavi merkezlerine gittim
araştırmak lazım her sigorta durumuna göre tedavi merkezleri vardir
fizik tedavi doktoruna gore bende saatle degil sayı ile hareket yapiyorum gerdirme yapiyorum

Ben 9 yıldır kas hastasıyım fizik tedavi önceden yapıyorum o zamandan beri fizik tedaviyi bıraktık sadece ilaç kullanıyorum.

kas hastalarının kesinlikle ve kesinlkle aşırı yorgunluk oluşturmadan egzersiz yapmaları gerekir.aşırı zorlamalarda kas yıkımı artar

yan karın kaslarının kasılması kemiğin dışa çıkımı sorunu var yeni yeni başladı şurda 1-2 yıldır limb kuşak (sarkonglinepaties) kas hastalığım var 14yaşına kadar yürüdüm 16 yaşıma kadar fizik tedavi uzmanının verdiği egzersizleri annemle evde günde 2kez uyguladım 5yıldır egzersiz yapamadım solunum egzersizlerimi yapıyorum yan karın kasları için ne yapılmalı? :(

gögüs kafesindeki çıkıntı karın kaslarındaki kuvvetsizlikten diafragmanın ve solunum kaslarının kuvvetsizliğinden ve sırttaki skolyoz (eğrilik) oluşumundan olabilir.sebebe göre tedavi edilmesi gerekir.

göğüs kafesi değil yasemin hanım karın boşluklarında çıkıntı oluşmakta öne doğru göğüs kafesi normal ..sağ tarafta fazla karnı top şekline çeviriyo solunum egzersizi yapmaktayım üfleme aleti vs..daha ne yapmalıyım ilerlediği zaman solunum kası etkilencek sanırım

kemik çıkıntıdan bahsetmiyorsunuz anladıığm kadarıyla..pek canlandıramadım nasıl bi çıkıntı yağ gibi mi

kemik çıkıntısı kas kasılmasından karnın üsten yan kısımları skolyozda deniyo sağtaraf birazdaha fazla yağla alakasız bi drum

Üst Alt