Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalarında hacamatın bir faydası var mıdır?

ılgınnehir1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar lgmd 2a kas hastasıyım kas hastalığına hacamatın bir faydası varmıdır? Kas hastası olupta hacamat yaptıranlar yorumlarınızı alabilirmiyim

Kas hastasıyım.
1 kez yaptırdım.Tavsiye ederim. Sabahları uyandığında daha dinç oluyorsun.

merhaba bende polio sekeli yani çocuk felci hastalığı var bir nevi bunuda kas hastalığı sayarsak bende yaptırdım hacamat hatta sülükte koydurdum bellli bir aradan sonra tabi fakat ben bir değişiklik hissetmedim hatta yetmedi bide bakırköydeki Quantum kök denge merkezine gidip oradaki cihazada girdim ama yinede bir faydasını görmedim. benim düşüncem hacamat ve sülüğün bizim gibi felçli yada kas hastalığı olanlara faydası yok .ama tabikide hacamatın ve sülüğün faydaları var ama daha çok bu faydalar kan ile ilgili olan sorunlar diye düşünüyorum zaten benimde hacamatı denemeye başlamam eniştemin ayağında oluşan damar tıkanıklığının hacamat ve sülükle tedavi edilme noktasına gelmiş olması yani bu gibi kan damar ilişkilerinde faydasına bizzat şahit oldum ve hala oluyorumda ama bizim gibi felç yada kasla ilgili sorunları olan bizlere faydasının yada sorunlu olan bölgeye diyeyim bi faydasının olmadığı kanatindeyim (ama yaptırıldığında muhakkak vücudumuzun başka yerlerine bi faydası vardır) bu benim gözlemlediğim be test ettiğim kendi düşüncelerim.

Ölüm dışında her derde devadır hacamat Tabi mutlaka tecrübeli birinise yaptırın ve şifayı her zaman Allah'tan isteyin.Ayrıca hacamat yaptırmak sünnettir.Bir kere yaptırıp kenara cekılmeyin 3 ayda bir muhakkak yaptırın düzenli yapıldıgı takdirde faydasını daha cok alırsınız.

BEnım hacamat uzerıne istanbul hacamat derneğinden sertifikam var. Eğitimini aldım vs. Hacamat kılcal damarlardaki durağan kanı alarak kanın vucut da daha hızlı akmasını sağlar. Haliyle daha dinç hareketlı olursunuz. Bılhassa futbolcular bu işi bilen sporcular yaptırır . Vucuda dırenc kazandırır . Ancak herkezde aynı etkıyı gostermez. Kas hastası birinin ne kadar yaptırırsa yaptırsın iyileşme gosterecegını sanmıyorum. İlk defa yaptıracak kişi mutlaka ilk önce sırttan gecıs noktalarından yaptırmalıdır . yetıskın 1 kişiye de en az 5 kupa , en fazla 8 kupa atılmalıdır. 8 kupadan fazlası vucudu yorar , 5 kupadan az atılır sa da yeterlı gelmez. Bılgınız olsun :)

egemmm

Kesinlikle, bende sizinle aynı fikirdeyim Her şeye her hastalığa iyi gelecek diye bişey yok tamamiyle kendisiyle ilişik olan durumlara yada hastalıklara iyi gelir kanatindeyim birde dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir.

ilerleye zamanda bunyede hemotolojik sorunlar olması muhtemeldir diye düşünnmekteyim
hacamat yerine kızılaya kan bağışlamayı tercih ed.enlerdenim

Engellektuel

Kızılay'a bağışladiginiz kan vücuttaki temiz kandır. Hacamat ta alınan kılcal damarlarda durağan yada çok ağır ilerleyen tıbben de kirli vücut atığı olduğu ispatlanmış pis kandır.. Birbirine karıştırmayalım..

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

karıştırmadım hocam
ileriye dönük hemotolojik bi rahatsızlık yasama riskinden ötürü hacamata sıcak bakmadıgımı
ve bunun yerine alternatifi olarak gozukmeyen kızılaya kan bağışı yaptığımı belirttim

asıl soru su olmalı bence
kirli kanın vucuttan vakumlanması neden hastahane ve tıp merkezlerinde yapılmıyor ?
insan sağlığına kısa ve uzun vadede zararları nedir?
kanda pıhtılaşmama sorunalrına yol acarmı ?
kanamalı operasyonlarda geçmişte uygulanan hacamat ve sülük ne tür dezavantajlar verir

bence iyi bir kalp damar uzmanı ile görüşerek sormanız gereken sorular bunlardır

iyi akşamlar

Ben de kas hastasıyım ve yılda 1 kez mutlaka yaptırıyorum sonuçta hastalığımızı tanıyoruz net iyileşme olmasada yaptırdığım zaman kendimi daha dinç hissediyorum yaptırmak isteyene tavsiye ederim ama yaptırdığınız yere ve kişilerin bilinçli olmasına dikkat edin

Engellektuel

Hacamat I tarif etmek için ne zaman yapılmaya başlandığına ne amaçla yapıldığına başlandığına bakmak lazım.. Bilinen en eski tıbbi kitabe mö 2500-3000li yıllara ait. Ve o kitapta bile hacamat dan söz etmektedir.. Hacamat kanın pihtilasmasini önler.. Soba borusunu düşünün içi kurum tutar baca çekmemeye başlar sizde boruların içini temizlersiniz baca daha iyi çeksin soba daha iyi yansın diye. Elinizde internet gibi bir derya var araştırın.. Hastanelerde yapılmamasının sebebi ise modern tıbbın buna karşı gelmesidir.. İlaç sektöründe milyar dolarlar donmektedir.. Gerçekten de birçok hastalığa iyi gelmektedir.. Ben staj yaparken 8seans in sonunda çok ağır migren hastalarının ilacı bıraktıklarını kendi ağızlarından duydum.. Bunun gibi çok örneği vardır.. Siz inanmıyor olabilirsiniz.. Ama bu konu ile ilgili arastirrisanz hadisler de vardır.. Şu an ki hükümet artık hastanelerde yapılması için kanun çıkarmıştır.. Ancak hastaneler bu işlem ile uğraşmaz. İslam ülkeleri arasında en çok unutan ülke de Türkiye'dir.. Daha detaylı bilgiler için hacamat derneği başkanı Süleyman gök un kitabıni inceleyebilirsiniz.. Hacamat esnasinda alınan kan da yapılan analizler in sonucu içeriği hepsi orada yazar....

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ilgın hanım bende lgmd 2a hastası olarak bir faydası olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü Calpain 3 genindeki hasarın ,bozukluğun ya da eksikliğin düzeltilebilmesi bize fayda sağlanacaktır bunun dışındaki tüm yöntemler şuan için nafile... hayırlı cumalar

yagmurunisan hanım cevabınız için teşekkürler genel durumunuz nasıl hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için neler yapıyorsunuz?

ılgınnehir

Merdivende rampada oturup kalkarken zorlanıyorum fakat Allah a şükür her işimi görebiliyorum. Önceki sene 3 ay Fizyoterapi aldım ama bir faydasını görmedim aksine dejenerasyonu hızlandırdı gibi hissettim yorgunluk ve ağrı cabası.. sizde durum nasıldır bilmem ama soğuğu da hiç sevmiyorum daha çok kasılma hissediyorum vücudumda. Ne yapsak ya da yapmasak ilerleme durmuyor... ve en önemlisi moral yüksek olmalı üzüntü halinde dejenerasyon hızlanıyor.... sizdeki durum nasıl acaba?

Bende merdiven çıkarken ve simdi dar ve dik merdivenlerde inerkende zorlanıyorum.32 yaşındayım kendi ihtiyaçlarımı kendim görebiliyorum.kışın çok zor oluyor soguk beni de inanılmaz etkiliyor kasılıyorum kışa geçerken düşmelerim çok oluyo düşünce kalkamıyorum fizik tedavi bana da hiç iyi gelmedi düz yollarda yürüdükçe açıldığımı hissediyorum ama düşünce kalkamadığım için çıkmaya korkuyorum hatta yanımda bırıleri yoksa çıkmıyorum dışarı.moral önemli ama kışın çok moralsizim hayat kışın çok zor benim için.beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum koenzim q10 kullanıyordum ama bu sene bıraktım kışa girerken supradyn aldım ve faydasını gördüm.allah yardımcımız olsun bu arada senin yaş kaç?

Amin üç ay sonra bende 32 olacağım yaşıtız izninizle arkadaş listeme ekliyorum daha detaylı konuşuruz

Kardeşim hacamat vücuttaki pis kanı atmak için yapılıyor diye biliyorum.Onun haricinde sünnettir.Bilgim bu kadar bu konuyla ilgili. :)

Üst Alt