Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalarında sık idrara çıkma sorunu..?

can.38.

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba...Ben MD Kas hastasıyım,Benim sorunum özellikle soğuk hava'da,heyecan ve panik anında ,yarım saat veya 1 saat arayla 4,5 kere arka,arkaya idrara çıkıyorum. Vücut tüm suyu boşaltıyor sanki. Gerçi fazla bir doktora gitmedim,bir kaç kez gittim,birşey yok diyerek hastalığıma bağladılar.Sizlerde'de böyle sorunu olan varmı? İlacı var'mı? Herkese acil şifalar dilerim...

Bende o dertten muzdaribim. Özellikle de sabah saatlerinde; öğlene kadar (enaz 3, bazen 5-6 kez) arka arkaya tuvalete gidiyorum bazen yarım saat arayla bile gidiyorum. Bu soğuk havalarda daha çok oluyor. Ayaklarım üşüdükçe geliyor buda benim evden dışarı çıkmamı engelliyor.

Aynı,aynı limooni, cevabın için teşekkürler.sizde kas hastası'mısınız.?

ayaklarınızı sıcak tutacaksınız boş anlarda esneme hareketi yapın bunun asıl sebebi vucudun salgıladıgı stress hormonuna baglayabiliriz sakin bir yaşamı tercih edin üşümezseniz bunla karşılaşmazsınız

Teşekkürler sputnik.siz kas hastası mısınız, sizi arkadaşlık listeme ekleye bilirmiyim?

Bak LİMOONİ sputnik bi öneri verdi ne dersin?

Bende kas hastasıyım sanırım bu konuda biraz şanslıyım. Tam tersi bir durum bende az idrara çıkıyorum. şöyle ki genellikle günde 5-6 defa. yeterli miktarda sıvı da alıyorum kendimce ama sanırım bu biraz bünyeyle ve vücut saatiyle alakalı. Aslında biraz da işime geliyor böyle olması. Asla tutma gibi birşey söz konusu değil tabiki gelince mümkün olduğunca en kısa zamanda çıkmaya çalışıyorum.

bende bmd'yim senin kadar olmasa da şu 2 gündür soğuğu yedikçe özellikle ayaklar ısınmadıkça ve sıvı aldıkça günde 4 olan idrar ziyareti 6-7 civarına ulaşabiliyor.
Daha önce konusu açıldı Keten tohumu yağı öneriliyor deneyen oldu mu bilmiyorum bende her seferinde bi denesem desem de denemedim. .

Eski konu bu
http://www.engelliler.biz/forum/sag...kas-hastaliginda-sik-idrara-cikma-sorunu.html

Birde Karbon Film ısıtıcı almayı düşünüyorum ben.Pc başında oturduğum için son dönemde özellikle camiilerde kullanıyor şöyle 1.5 metreye 1.5 metre açma kapama anahtarlı bir ısıtıcı halı altına fayda eder belki.

Teşekkürler ebediyata verdiğin bilgiler için...

bende kas hastasıyım arkadaslar benımde oluyodu daha once ama kullandıgım kortızon yapmıs hatta bazen hıc tutamadıgım zamanlrda oldu meger ılactanmıs kortızonu kestım duzeldı

Teşekkürler zelihaabaydın....ilaç kullanmıyorum zaten.ama yinede oluyor.Biraz da bu kas hastalarının kaderi...

Yürüyüp hareket etmediğimizden oluyor bu olay, yürüdüğüm zamanlar hiç böyle bi sorunum yoktu.

Doğru söylüyorsun Limooni,Bende aynı senin gibi düşünüyorum. Çünkü vücut sıvıyı yakmıyor,harcamıyor O zaman da böyle sorun oluyor.

merhaba can 38 bende kayseride yaşıyorum benimde 5 yaşındaki oğlum kas hastası miyasteni hastası benim oğlum mestinon kullanıyor oda sık idrara çıkıyor doktorlar kullandığı haptan dolayı çıkıyor diyorlr

merhaba can 38 bende kayseride yaşıyorum benimde 5 yaşındaki oğlum kas hastası miyasteni hastası benim oğlum mestinon kullanıyor oda sık idrara çıkıyor doktorlar kullandığı haptan dolayı çıkıyor diyorlr

merhaba kaan-arda öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..ben ilaç kullanmıyorum genede oluyor bilmiyorum herhalde bu hastalığın etkisi diye düşünüyorum...

mrb bende kas hastasıyım yürüyorum bence yürümemekle de bi alakası yok aynı sorun bende de var özelliklede dediğiniz gibi soğuk havada, dışarı çıkarken, heyecanlanınca sorun oluyor benimde ayaklarımı üşüttüğüm zaman gitme sıklığım artıyo bunun alınan sıvı ile de bi alakası olduğunu sanmıyorum çünkü çok sıvı tüketen biri değilim ama yine de sık giden biriyim :(

mrb erva 18 sizin söylediklerinize aynen katılıyorum. Sizin bir avantajınız yürüyor olmanız. Yürüyemeyen için çok zor oluyor. Tşk ederim...

arkadaşlar sık idrara çıkmanın kas hastalığıyla bir alakası yok tükettiğin sıvıya ve üşümeye bağlı normal sağlıklı kişilerde üşüyünce sık idrara cıkarlar sitres ve sıkıntıda buna etki ediyor..
ben bazen 5-6 kere cıkarım günde bazen de 2 kere, panik yok dikkat edin kendinize :)

Üst Alt