Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalarında skolyoz ameliyatı..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kas hastası olup skolyoz ameliyatı olanlar var mı acaba aranızda?

benim 2007de 46.7 derece skolyozum vardı ama doktor şimdi gerek yok dedi... ameliyat hem riskli hem de hareket etme yetisini kısıtlıyormus..
bu ara yine gideceğim doktora. ben ameliyat olmak istiyorum ama bilemiyorum doktor ne diyecek.

bu konuda deneyimi olan varsa paylaşır mısınız? ameliyattan sonra daha mı zor oluyor hayat?

bu arada benim kas hastalığımın türü spinal muscular atrofi(sma)

Ben kas hastası değilim ama 2 sene önce parabolik skolyoz ameliyatı oldum. Bu ameliyatta hoca çok önemli. Ben de 55 derecenin üzerinde eğilklik vardı. Herkes birşey dedi ama gözümü kararttım gittim. Ameliyat sonrası 7-8 gün hastane de yattım. 5 ay raporluydum. Ne ol diyebilirim ne olma. Ama benim için hoca şimdi olmazsan ileri de sıkıntı çıkartır ve ciğerlerine baskı yapmaya başlar omurilik içerindeki sinirler sıkışmaya başlar demişti. Şimdi iyiyim çok şükür ama bu ameliyat büyük bir ameliyat ister istemez izleri kalıyor. 7 saat sürdü benim ameliyatım ama sanki çektiklerime değiyor gibime geliyor ameliyattan sonra kendime olan güvenim sanki biraz daha arttı ve dik durmak hoşuma gidiyor. Dediğim gibi artıları ve eksileri yok değil. Ona göre hesabını kendin yapıp kendin karar vereceksin. Ben ameliyat gününe kadar kimse kafamı karıştırmasın kararımdan döndermeye çalışmasın diye demedim kimseye... İnşallah senin için de hayırlısı olur. Şimdiden geçmiş olsun...

izler kalıyor derken fiziksel anlamdaki izlerden mi bahsediyorsun? bir de kac yasında oldun ameliyatı? yas ileri olunca ameliyat olmak daha kötü acaba..yani düzelme imkanı daha mı zor? bir de kas hastası olan arkadaslardan skolyoz ameliyatı olup yazan olursa cok iyi olur? ameliyat öncesi mi sonrası mı daha zor diye? cünkü dediğim gibi hareket yetisini kısıtlıyor dendi...bu konuda konusmak istiyorum

yeraltı_86;

yeraltı_86 Allah tez zamanda şifa versin sana ve bizlere ben birşey sormak istiyorum hastalığın çeşidine nerede ve nasıl baktırdın.bu konuda lütfen yönlendirin şu an doktor arıyorum giitiğim hastanede sadece dmd ye bakıldı ama o çıkmadı diğer çeşitleri için nereye gidebilirim.

ben kas hastasıyım becker md tipi 20 nisan 2009 da hacettepe hastahanesinde skolyoz ameliyatı oldum. arkadaşın dediği gibi artıları ve eksileri var ama hoca gerçekten çok önemli... hareket kısıtlılığı olarak ameliyattan önce kendim oturup kalkabiliyordum ama ameliyattan sonra bu yeteneğimi kaybettim çunkü eskiden kalkarken yeteri kadar eğilerek ve ii bir destek aşarak kalkardım,oturukenge genelde kendimi desyekli yere bırakamadığım için hafif oturacağım yere atmaya benzer bir oturuşum vardı ama ameliyattan sonra kendimi korumak için tabiiki bunları yapamıyorum... düşme korkusu nedeniyle desteksiz yüryemiyorum... isterseniz size bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım kardeşim...

selam arkadaşlar.oğlum 13 yaşında duchene muskular distrofi hastası.skolyoz ameliyatı olması gerekiyordu çok araştırdım ve dokuz eylül üniversitesi hastanesinde prof.dr.can koşay a ameliyat ettirmeye karar verdim.ameliyatı oldu şu an 4 gün oldu.ameliyat 9.5 saat sürdü ve şu an çok iyi.herkese can hoca yı tavsiye ederim..

arkadaşlar ben duchenne müsküler distrofiyim 24 yaşındayım ve önümüzdeki hafta çarşamba ameliyata alınacam ankara eğitim ve araştırma hastanesinde doç.dr. hacı müstafa özdemir hocaya nefes proplemlerim aşırı derece var ve hatta bpap adında sadece geceleri kullandığım bir uyku solunum cihazım var sizce ne yapmalıyım olayımmı veya artıları eksileri çok riskli bir hastayım kararı verdimde ama korkuyorum...

Üst Alt