Merhaba Arkadaşlar.
Ben 50 yaşındayım.Progresif Müsküler Distrofi hastasıyım.Kas hastalığından etkilenen organların içinde
bağırsaklar da var.ben iki günde bir tuvalete gidiyorum.tuvalet sandalyesine sürünerek çok zorlanarak oturabiliyorum.
Tabi iki günde bir tuvalete gitmem için ona göre beslenmem gerekiyor.
Ben günde iki kez sabah saat 12 civarı kahvaltı yaparım.bilerek tabi,akşam üstü de oldukça geç akşam yemeği yerim.
Mümkün olduğu kadar az yerim.Mesela en son margarini ne zaman yediğimi hatırlamıyorum.
Arkadaşların dediği gibi akciğerler kas hastalığımızdan çabuk etkileniyorlar.Ben derin nefes aldığımda ciğerlerimde
bayağı ağrı hissediyorum.Yakın zamanda beynimizin de buhastalıktan etkilendiğini öğrendim.Unutkanlık oluyor malesef.
Unutmamam gerekenleri hemen not almam gerekiyor aksi halde unutuyorum.
Bir başka etkilenen organımız gözlerimiz güneşli bir ortamda ileri doğru uzun müddet bakamıyorum.
Gözlerim de agrı oluyor.Otuz yıldır bu hastalığı çekmekte olan ben yaşayarak öğrendiklerimden bazılarını yazdım.
Herkese acil şifalar dileklerimle.Şifa benden geçti gibi görünüyor.Şifa konusunda gençler sizler daha şanslı durumdasınız bence
Ayrıca bu siteden yine en son öğrendiğim kas hastalığımızın zayıflık ve obezlik olarak iki vücut tipi oluyormuş.Ben obez tipindeyim.
Beni her gören sürekli yediğimi iddia edip az ye diyorlar.biraz önce yazmıştım günde iki kez yadiğimi su bile içmiyorum vücudunuz istemeden
zorla su içebilirmisiniz arkadaşlar.Ama eve gelenler anlamazlar canınızı sıkar giderler buna da hazırlıklı olunuz.
Bu hastalığın zayıf beden tipinde olanlar yaşadılar bence onların evine gelenler ye ye
kilo al diyeceklerdir.Yemek güzeldir her zaman.
Ama ben obezim hastalığım gereği yememem gerekiyo Komşulardan nefis mangalda pişenlerin kokusu geliyo malesef sadece
kokusuyla idare etmek zorundayım.Durum budur arkadaşlar.