Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalarının hangi iç organları düzenli çalışmaz?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar,Ben de bir kas hastasıyım.Ancak bu durumun iç organlarımıza etkisi yok diye biliyordum.Acaba yanlışmıyım?Ve yanlışsam nelere dikkat etmem gerektiğini ve hangi organların etkilendiğini söylerseniz sevinirim...

Maalesef yanlış biliyorsunuz...
Kas Hastalığı ilerleyen süreçte iç organlarınıda etkiler.
Örneğin:Akcigerlerimiz zayıfladığı için nefes problemi yaşayabiliriz.Bunun için balon şişirme gibi bir egzersiz önerilir.

karın kası zayıfladığı için darbelerde dalağını,karaciğerini patlatma oranı normal insanın 10 katı sık düşmelerde kemik kırman normal insanın 10 katı anlayacan her organ tehlike altında...akcigeri arkadaş belirmiş zaten

İnanın bilmiyordum.Peki bunlar tüm kas hastaları için geçerli mi?Yoksa belli türlerde daha mı sık?Kemiklerimizin zayıflaması daha da moralimi bozdu.
Acaba kemikleri kuvvetlendirmek için ne yapabiliriz?
Ben progresif müsküler distrofiyim..

Merhaba Arkadaşlar.
Ben 50 yaşındayım.Progresif Müsküler Distrofi hastasıyım.Kas hastalığından etkilenen organların içinde
bağırsaklar da var.ben iki günde bir tuvalete gidiyorum.tuvalet sandalyesine sürünerek çok zorlanarak oturabiliyorum.
Tabi iki günde bir tuvalete gitmem için ona göre beslenmem gerekiyor.
Ben günde iki kez sabah saat 12 civarı kahvaltı yaparım.bilerek tabi,akşam üstü de oldukça geç akşam yemeği yerim.
Mümkün olduğu kadar az yerim.Mesela en son margarini ne zaman yediğimi hatırlamıyorum.
Arkadaşların dediği gibi akciğerler kas hastalığımızdan çabuk etkileniyorlar.Ben derin nefes aldığımda ciğerlerimde
bayağı ağrı hissediyorum.Yakın zamanda beynimizin de buhastalıktan etkilendiğini öğrendim.Unutkanlık oluyor malesef.
Unutmamam gerekenleri hemen not almam gerekiyor aksi halde unutuyorum.
Bir başka etkilenen organımız gözlerimiz güneşli bir ortamda ileri doğru uzun müddet bakamıyorum.
Gözlerim de agrı oluyor.Otuz yıldır bu hastalığı çekmekte olan ben yaşayarak öğrendiklerimden bazılarını yazdım.
Herkese acil şifalar dileklerimle.Şifa benden geçti gibi görünüyor.Şifa konusunda gençler sizler daha şanslı durumdasınız bence
Ayrıca bu siteden yine en son öğrendiğim kas hastalığımızın zayıflık ve obezlik olarak iki vücut tipi oluyormuş.Ben obez tipindeyim.
Beni her gören sürekli yediğimi iddia edip az ye diyorlar.biraz önce yazmıştım günde iki kez yadiğimi su bile içmiyorum vücudunuz istemeden
zorla su içebilirmisiniz arkadaşlar.Ama eve gelenler anlamazlar canınızı sıkar giderler buna da hazırlıklı olunuz.
Bu hastalığın zayıf beden tipinde olanlar yaşadılar bence onların evine gelenler ye ye :D:D:D kilo al diyeceklerdir.Yemek güzeldir her zaman.
Ama ben obezim hastalığım gereği yememem gerekiyo Komşulardan nefis mangalda pişenlerin kokusu geliyo malesef sadece
kokusuyla idare etmek zorundayım.Durum budur arkadaşlar.

Kas hastalığınızın türüne bağlı olarak kalp ve akciğerler etkilenebilir.

Kas hastaları hareketsizlikleri nedeniyle fazla kalori yakamadıkları için düşük kalorili beslenmeleri yerinde olur, ama kötü beslenme de vucudu güçsüz bırakacaktır.

Hastalığınızı türünü yazarsanız, internetten araştırıp ilerleyişine göre hangi organların etkileneceğini yazabiliriz. Her hastalığın ilerleyişi ve etkileri farklıdır.

Sayın zardozan
Teşekkür ederim.Hastalığımla ilgili yeterli bilgiye sahibim.Dengesiz beslenme gibi bir sorunum vardır.
Bana 84 yaşındaki annem bakıyor.Daha doğrusu bakmaya çalışıyor.Günün hangi saatinde yemek yiyebileceğim belli
değildir.Annem hasta olduğu için uzun süre yatıp dinlenmeden ayağa kalkamıyor.Bu nedenle Özellikle akşam yemeğimi
20 ile 04 arası herhangi bir saatte yiyebilirim.Bu süre içinde yapabileceğim şey sadece beklemek oluyor.
Anlıyacağınız gibi aşırı dengesiz besleniyorum.Bu arada sadece sabah kahvaltısı ile bir günü geçirdiğim de oluyor malesef.
Yani bir sonraki yemeği ertesi gün sabah yiyebiliyorum.Özellikle annem hasta olup kalkamazsa bu oluyor.
Herkese sağlıklı günler.

Ahmet Akkuş abi.Allah yar ve yardımcın olsun.İnan seni anlıyorum.Bende progresif müsküler hastasıyım.Acab sen evlendin mi?Ve kaç yaşındasın.Birde keşke hi yapmasaydım ya da keşke yapsaydım dediğin şeyler varmı bu hastalıkla ilgili olarak.Bir de sana haddime değil ama oruç tutmanı tavsiye ederim.en azından boşuna aç kalmazsın..

mrdmrd.teşekkürler.
Ben hiç evlenmedim.gördüğün gibi köyün en yakışıklı birkaç gencinden biriydim gençliğimde.profilimdeki fotoğraf birkaç yıllık fotoğraftır.
Kızlar peşimde koşuyordu.Ancak hastalığımın beni yürüyemez hale grtireceğini bildiğimden evlilik fikrini aklımdan çıkarmak zorundaydım ve evlenmedim.
50 yaşındayım.
Ailem tütün tarımı yapıyordu ben de bu hastalıklı halımle onlarla birlikte yazın sabah saat 5 ten akşam saat 9 a kadar tarlada çalışıyordum.
Eve alacakaranlıkta geliyorduk. sonuçta yemeğimizi yiyip yatıyorduk.Yorgunluktan ve para yokluğundan o zamanlar birşey yapma fikrinin
gelmesi imkansızdı.
Hastalığımla ilgili aşil tendonu uzatma ameliyatı olmuştum.Eğer seçme imkanım olsaydı bu ameliyatı olmayabilirdim.bu ameliyatın tek
iyi yanı bacaklarımdaki sürekli devam eden ağrının ameliyat sonrası kesilmiş olmasıdır.Ameliyat öncesi merdiven çıkabiliyordum
ameliyat sonrası merdiven çıkamaz hale geldim.çünki kas gücümün yarısı gitmişti.
Ben ortaokulda okudum.Datça da 1970 li yıllarda Datça nın eski halinibiliyorum ve o zamanlar arkadaşlarla datça da gezerdik.
Şimdi ise eski Datça dan eser kalmadı her yer ev oluyor hızla eski Datça da gezmiş olmak en büyük kazancım galiba.
Başka birşey şimdilik aklıma gelmiyor.
Oruç işine gelince hastalığımdan dolayı Reflü hastasıyım.Hergün aç karnına ilaç kullanmam gerekiyor.Sabah kalktığımda
ilk işim ilaç kullanmak oluyor.yoksa reflü krızi geliyor hemen.Kalp krizi gibi birşey reflü krizi bir hafta önceşöyle bir yokladi
anca kendime geliyorum daha.Hap atmayı birkaçgün unutursan veya ilacı alamamışşam hemen kapıda hazır reflü krizi.
Sizin de yaşınız 30 civarına geldiğinde muhtemelen reflünüz ortaya çıkacaktır.inşallah çıkmaz ama mide kapakçığı da
kastan oluşuyor ve mide kapağının kası zayıfladığında reflü ortaya çıkıyor.

Abi ben 35 yaşındayım,şükür sağlam bir mideye sahibim.Bende evlilik konusnda çekincelere sahiptim ama kısmetmiş evlendim.Allah yar ve yardımcın olsun.Ailenizde sadece siz demi var hastalık?Rapor oranı olrak kaç verdiler?

Öncelikle Mutluluklar dilerim.
Ailemde sadece bende bu hastalık var.Geçen yıl aldığım rapora göre yüzde 94 ağır sakatım.
Hastalığın sebebi olarak ben kundakta iken ağır ateşli bir hastalık geçirmişim.Üç gün komada
yatmışım.Tabi tarlada salıncakta yatmışım.üç günden sonra özel doktora götürmüşler.o zamanlar
hastaneye de paranız varsa gidilebilirmiş.parasız bakılmazmış.zaten de ilçe merkezi 7 kilometre
uzaklıkta.araç yok.zarzor borç para bulup doktora götürmüşler.Sonuçta doktor kurtarmış beni.

Abi o zaman sizinki bildiğimiz türden kas hastalığı değil.Peki tekerlekli sandalyemi kullanıyor musunuz?Bu durumda ailenize tarlada nasıl yardım edebiliyor sunuz?Aşil tendon uzatma kısmını da pek anlamadım.Ama keşke ameliyat başarılı olsaymıs:(

ya bu hastalığın türüne cmt çekiç ayak giriyor mu bende kas hastasıyım lakin 28 yaşındayım bende daha farklı galiba sadece hareket kıstlılığı var çok az hatta ameliyat olmasam kimse ayağımda herhangi bir sorun olduğunu bilmiyordu. hatta erkek kardeşimdede var allahtan o ameliyat olmadı askerliğini bile yaptı....

mrdmrd;

Benim hastalığım 10 yaşında başladı.Tarlada çalışırken hastalığım az ilerlemişti yürüyebiliyordum.Tabii tarlada da çalışabiliyordum.
Tekerlekli sandalye kullanmaya 1990 larda başladım.
Aşil tendonu ameliyatı ayak baldırının kas hastalığı nedeniyle kısalması sonucu bu kasın uzatma ameliyatıdır.
Forumda bu konuyla ilgili bilgi bulabilirsin.Link koymayı bilmiyom bu nedenle formu araştırın.
Kas hastalıkları bölümünü araştırınız.

Üst Alt