Derya;
Aynı düşünceye sahibim ben de..
Ama ben çocuk yaşlılıkta lazım derken bize bakarlar anlamında demedim, zaten hiç ama hiç umudumda yok bu konuda.. Şimdiki nesil arasından ana babasına bakan 1-2 çocuk yaaa çıkaar ya çıkmaz.. Hem yetiştirilme tarzından, hem yaşam şartlarından pek mümkün değil artık bu.. Onlar eskidendi..
Ama işte hiç olmamasından iyidir 1 tane bile olsa olması.. Her zaman yanımızda bulunamasalar bile var olduğunu bilmek, arada bir görmek bile yeter gibime geliyor.. Anne-baba diyen olsun şu yalan dünyada.. Hiç tatmadan yaşlanmak mahsunluk verir gibime geliyor yaşlılıkta insana.. Yoksa "aman çocuk oldu mu yaşlılığımı garantiye alırım bana da babasına da bakar" gibilerinden bir umut taşımıyorum valla..
Allah evlada dahi muhtaç etmesin..
Sadece çocuk sahibi olamayan yaşlanmış kişilerin gariplenmesini, mahsunlaşmasını gördüğüm için yakın çevremde o duyguyu yaşamamak için olmalı çocuk diyorum.. Çocuk arayıp sormasa torun arar besbelli bi dedemiz, bi nenemiz var diye..
Heptende hain hayırsız olmazlar ya canım..
Benim dediğim şey kendime baktırmak değil..
İki koca baş bi başına yaşlanmasın.. Sırasıyla olması gerekenler olsun istiyorum. Çocuksa çocuk, torunsa torun.. Kalabalık aile olmak hevesi diyelim..
Çok şey mi istiyoruz ayol Allah Allah?
Haaa hiç mi imkanı yok? O zaman içinde bir B planım var benim.. Evlatlık da olamasa var bi planım..