Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığı evliliğe engel midir?

samsunlu34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
merhaba kas hastalığı olan erkek hasta olmayan bir bayan ile evlenebilir mi? cocuklarında kas hastalıgı olma ıhtımalı varmıdır?
evli kas hastası arkadaşlardan cevap beklıyorum

samsunlu34 kardeşim evli değilim ama bu konuda kesin olan şudur;
bayanlar bu hastalıkta taşıyıcıdır evlendiğiniz bayanda bu tür hastalık yoksa çocuklarda bu hastalık olmaz.
genelde bu hastalık erkek çocuklarında çıkıyor. kız cocukları çoğu durumda taşıyıcıdır nadiren olarakda hastalık oluşabilir.
herhangi bi sıkıntıya girmene gerek yok hasta olmayan bir bayanla rahatlıkla evlenebilirsin.

esim kas hastasi bende spastık engellıyım benım kas hastalıgım olmadıgı ıçın cocugumuzda saglıklı olacakmış. zaten esımın ılk evlılıgındn 1 oğlu var oda sağlam ama taşıyıcıymış. yanı kas hastası ıle evlenemdıgın surece sorun yok.

evlen kardeşim

arkadaşım ben 10 yıllık evliyim.2 kızım var.onlrda gayet sağlıklı evlenmeni tavsiye ederim.hastalık ilerleyen bir hastalık olduğu için eşler en büyük desteği veriyor.hastalığınla seni kabul eden birini bulursan hiç durma psikolojik yöndende çok rahatlarsın.

allah razı olsun teşekkür ederim hepinize desteğinizden dolayı

Neden evlenemesin ki. Herkesin mutlu olmaya hakkı var. Seni olduğun gibi kabul edip sevecek biri varsa hayatında hiç düşünme.
Bu arada herşey çocuk değil. Olsa iyi olur tabi ama şart da değil bence.

Bendede bi kaz hastaligi var ve evliyim iki kizim var biri saglikli digeride sükür iyi olcak yani kaz hastasi degil deyim. Ama kesin emin olmak istiyorsaniz dokotra DNA testi yaptirin Ama bence hastaliniz evlilige engel degil. Dua ederek hayilrisini dilereyerk dogru karari alirisniz insallah.

Derya;
Çocuk şart bence.. Gençlikte o kadar önemli olmayabilir, ama yaşlılıkta çok büyük bir boşluk yaratacaktır yokluğu.. Çevremde tanık olduğum insanlar var. 1 tane olsun olmalı çocuk, can yoldaşı, yaşama sebebi olacaktır anne-baba için.. Sonra çocuk evlenir bir çocuğun daha olmuş olur, sonra torunların olur aile genişler.. Yaşama tutunacak sebeblerinde çoğalır aynı oranda..

Sağlığı çocuk sahibi olmaya izin vermiyorsa bile insanın evlatlık olsun düşünmeli.. Çocuk evin neşesi, büyüyüncede sıkıntısı o ayrı konu..:D

Samsun'lu Hakan;
Yaşın çok küçük, sen kaç yaşındasın ki? Sevdiğin kızda senden küçük olmalı.. Evliliği düşünmek için çok erken bence.. Bugün herşeye razıyım diyen yarın mırın kırın edebilir.. Evlilik konusunda aceleci davranma derim.. Sen kızıyorsun böyle benim gibi konuşanlara ama dinlemeni tavsiye ederim..:) Senin üzülmeni istemediğimizden uyarmaya çalışıyoruz sonuçta..:)

kızmıyorum derdimiz erken evlilik değilde kız köyde oldugu için durutmayacaklar gibi...kız benle yaşıt

Kızın gönlü var mı sende peki ???
Yada ailesinin onayı evliliğinize??
Dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerek hele bi evlilik olsun hayırlısıyla çocuk sonradan düşünülür :D

hakan bey gelmiş 20 yaşına,havva hanım''Yaşın çok küçük, sen kaç yaşındasın ki? Sevdiğin kızda senden küçük olmalı.. Evliliği düşünmek için çok erken bence'' diyor!!! herkes 15 yaşından 35 yaşına kadar gönül eğlendirmek!! mecburiyetinde mi?

Gönül eğlendirmek değilde insan genç iken olmazlara bile olur diyebiliyor yaş ilerleyincede pişman oluyor buda bir hakikat. Gençken insanın gözü kör oluyor. Eskiden başa geldi tek çare çekmek diyordu insanlar ve ölene kadarda çekiyordu ama şimdi öyle değil ki. Mutsuzum olmuyor ben özürlü eşle yapamıyorum diyip eşini bırakan çok kişi biliyorum duyuyorum. O yüzden bu devirde evlenmek için biraz beklemek lazım diye düşünüyorum.

Çocuk mevzusuna gelince. İllede çocuk diyenlerden değilim. Tabiki olsa olur başımızın tacı tatlı belası onlar. Ama olmayınca şartları zorlamanın üzülmenin anlamı yok demek istemiştim sadece. Hele hele evlatlık almak çok ciddi bir karar. Kaldıki engelli çiftlere evlatlık veriliyormu ondan da emin değilim. İlerisi için çocuk şart demişsiniz ya doğru demişsiniz ama eksik demişsiniz. O eskidendi. Şimdi hangi birimiz anamıza babamıza bakıyoruz. Çocuklarımızın bize bakacağının garantisi varmı. Keşke baksalar bize yaşlanınca evet. Ama önce kendimizi bir sorgulayalım. Çocuk gördüğünü yapacaktır. Bizler ana babamıza bakmıyorsak onlardan bunu beklemek yersiz olacaktır. Kaçımız ana babasına bakıyor yanında ?

Derya;

Aynı düşünceye sahibim ben de..:) Ama ben çocuk yaşlılıkta lazım derken bize bakarlar anlamında demedim, zaten hiç ama hiç umudumda yok bu konuda.. Şimdiki nesil arasından ana babasına bakan 1-2 çocuk yaaa çıkaar ya çıkmaz.. Hem yetiştirilme tarzından, hem yaşam şartlarından pek mümkün değil artık bu.. Onlar eskidendi..:)

Ama işte hiç olmamasından iyidir 1 tane bile olsa olması.. Her zaman yanımızda bulunamasalar bile var olduğunu bilmek, arada bir görmek bile yeter gibime geliyor.. Anne-baba diyen olsun şu yalan dünyada.. Hiç tatmadan yaşlanmak mahsunluk verir gibime geliyor yaşlılıkta insana.. Yoksa "aman çocuk oldu mu yaşlılığımı garantiye alırım bana da babasına da bakar" gibilerinden bir umut taşımıyorum valla..:):) Allah evlada dahi muhtaç etmesin..

Sadece çocuk sahibi olamayan yaşlanmış kişilerin gariplenmesini, mahsunlaşmasını gördüğüm için yakın çevremde o duyguyu yaşamamak için olmalı çocuk diyorum.. Çocuk arayıp sormasa torun arar besbelli bi dedemiz, bi nenemiz var diye..:) Heptende hain hayırsız olmazlar ya canım..:) Benim dediğim şey kendime baktırmak değil..

İki koca baş bi başına yaşlanmasın.. Sırasıyla olması gerekenler olsun istiyorum. Çocuksa çocuk, torunsa torun.. Kalabalık aile olmak hevesi diyelim..

Çok şey mi istiyoruz ayol Allah Allah?:)

Haaa hiç mi imkanı yok? O zaman içinde bir B planım var benim.. Evlatlık da olamasa var bi planım..:)

Kanun da evlenmende sakıncan yoksa bir an önce evlen, erken giden yol alır derler tabi maddi durumun varsa.Kas hastalığı doğuştanda olabiliyor yaş ilerledikçede ,cok ağır kas hastaları yani elini kolunu kullanamayacak derecedeyse hayatı gercekten cok zor.Herşey gönlünce olsun.

Planını merak ettim :)
Bizim ikiz çocuklarımız var bir kızımız bir oğlumuz. 9 yaşındalar. Allah herkese nasip etsin.

Derya;

Hemşire kılığına girip çocuk çalıcam hastaneden, dermişim.. Meselaa yani:D

Valla o B planı çoook para isteyen bir plan.. Şimdilik dua edebiliyorum Allahıma "Çocuk olsun yok olmayacaksaa çok para ver ki B planımı yerine getirebileyim, heptende yoklara karışmayalım yani" diye..:) Ben, B planı ile ohoooo bir değil bin tane manevi evlat sahibi olabilirim.. Cebimdeki paranın miktarı arttıkça, "manevi evlat" sayısıda artar diye bir hayal kuruyorum..

Ammaa velakin adı üstünde hayal işte..:D

Allah, yana yakıla aratmasın hiçbir çifte de yokluğunu yaşatmasın inşallah.. Başında böyle bir sıkıntısı olanlarada sabrını versin.:)

İkizlerinden haberim var..:) Vıncıklayıp sevilcek yaşı geçmişler ama sen yinede Havva ablaları için öp onları annesi..:)

Yok daha mıncıklayıp sevilcek yaşı geçmediler ;) Yani bana göre. Ben halen mıncıklayıp seviyorum onları gerçi onlar bu durumdan şikayetci ama neyyse :D

İşin şakası bir yana çocuk olayı farklı bir şey. Varlığı bir dert yokluğu bir dert gibi yani.

Ama tekrar söylemek istiyorum çocuk olsun olmasın mutlu olmak, sevmek, sevilmek herkesin hakkı.

bnde kashastasıyım iki ççk anesyim çok şükür onlarda iiler eşim gayet sağlıklı bnced bi sorun teşkil etmez kardeşim evlenmek ve çocuk sahibi olmak güzel bnce...:):)

evet seyhanım sağolasın canım arkadaşımmmm aminnn canım aminnn....

Mihrimah çalışıyormusun?
Allah yar ve yardımcımız olsun. Engelli bir anne olmak zor ama engelli çalışan anne olmak ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
Mihrimah sen gibi İzmirli bir arkadaşım var burda. Oda kas hastası ve 8 yaşında bir oğlu var. Allah'a şükür hiç sıkıntıları yok.

çalışmıyorum canım derya ço sağol ii dileklerin için herkese allah yardı etsin işalahhh...

Ne guzel aramizda hayata positif bakabilen arkadaslarda var. Evlenmek yada hayat arkadasi icin Ihtimal her zaman var ... Kas Hastasi olan erkekler icin cocuk yapmaya engel yok ; ha keza karsi cins icinde aynisi gecerli, cok buyuk zorluklari olacaktir bu ayri konu bence cesaret isi.

Bin kas hastasi varsa bin icinde biri evleniyorsa :) ona her tur destek verilmeli karinca kararinca diyelim. Her daim umut ve mutluluk dilerim.

evet kuzey çok zor ama hastalım bni sonradan yakaladı ve ççklarıma bakmata çokgüçlük çektimm ALLAH HEPİMİZİN YAR V E YARDIMCISI OLSUNN gitgide böle güçsüzleşeceğini bilsem belkide anne olmazdımm ama oda nasip rabbim verdiii....

Üst Alt