Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığı, insan beyninin gücü ve tavsiyelerim...

snipercem

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sizinde başınızdan geçen böyle olaylar var ise anlatın. Size insna beyninin nekadar muazzam şeyler yapabileceğine bir örnek vereyim. Bu hastalığı durdurmak yerinizde saymak kendi düşüncelerinizde...

Ben çok önceleri kahvede oyun oynardım hep. Bir abimiz vardı vücut çalışmış zamanında o kağıt dağıtırken hep dikkatimi çekerdi, Baş parmağı ile işaret parmağının orta tarafında misket kadar bir kas hareket ediyordu. Ben bu abimizi nezaman görsem hep oraya gözüm takılırdı hoşumada giderdi KAS OLMADIĞI İÇİN GEY FALAN DEĞİLİM AMA :d VÜCUTCU ADAMLARA İBRETLE BAKIYORUM :D

Neyse aradan 10 gün kadar geçti bir gün kağıt dağıtıyorum bende aha bir baktım o abimizdeki gibi benimde işaret parmağım ile baş parmağımın arasında kas oluşmuş Beyin gücü bukadar mükemmel işte arkadaşlar.

Olayı birde bilimsel açıdan inceleyelim: Discovery kanalında bir kaç uzman insan beyni hakkında araştırma yapıyor.
2 kişi seçtiler.
Birisi hergün düzenli bir şekilde vücu çalıştı(ağarlık kaldırdı) belirli bir süre
Öbür kişi de vücut çalışan bir adamı TV den izledi ve sadece ağırlığı eli ile tutu aynı süre

Test sonucuna gelindindiğinde ise kas miktarını ölçtüler. Hergün ağırlık kaldıran adamın kasları %de 50

Sadece ağırlığı tutarak TV de ağırlık kaldıran adamı izleyen adamın ise
%de60 kasları gelişti.

İşte size insan beyninin biz kas hastaları için neler yapa bileceğine iki örnek.

Tavsiyem:
- Hastalığını unut.
-Egzersiz yap ama(Egzersiz yapmazsam hastalığım ilerleyecek düşüncesini sil kendine başka bir bahane bul.)
-Moral çok önemli. Moralini bozan ortam veya kişilerden uzakdur.
- Kendine bir iş veya meşkale bul.
- Ahireti düşün elinden geldiğince ibadetini et duanı et. Sabrıda sevgiyide cesaretide YARADANDAN İSTE.
-PC almayın, Pc başında vakit geçirmeyin gerçek yaşamdan kopmayın.
- Kendine ve hastalığını kabullen biran önce. Kabullenki herkezede doğruları söyle ona göre sen düştüğünde ne sen yalan söylemek zorunda kal neden neden düştüğünü soran olsun.
- Kendine aynada bak veya cep telefonu videosuna çektir otur, kalk, yürü, elni kolunu kaldır, vs yap sonra o videoyu izle hastalığını daha çabuk kabullenirsin. GERÇEKLERLE DAHA ÇABUK YÜZLEŞİRSİN.
- Aile çok önemli ona yapcak bişeyin yok. Ailen ilgiliyse çok daha dirençli ve iyi olursun zaten.
- Yürüye biliyorsan mutlaka yürü(İnsan yürürken BÜTÜN KASLARI çalışır.)
- Evde ve yapacak bişeyin yoksa isyankarsan(arabesk müzik dinleme, Çok düşünmeki Piskolojik sorunların olmasın.)

* Hepsi kendi fikrim. bir hatam yanlışım olduysa affola. Uygulayacağınız tavsiyelerimden de ben soruluk olmam
* kimsenin günahını almak istemem çünki ama düşüncelerim bunlar.
* ALLAHA EMANET OLUN...

Evet snipercem hemen yetenek sizsiniz Türkiye'ye katılıyorsun. Beyin gücü ile neler yapılabileceğini bize gösteriyorsun :D

çok saçma dostum kas hastalığı beyin gücüyle iyileşemez

ebediyata Dalga geçilecek bişey yazdığımı sanmıyorum ama yinede yorumun için Teşekkürler
-
rhadamantya Ben sana bir örnek daha vereyim insan beyni ile ilgili. Geçenlerde ESRA CEYHANLA programına bir pisikiyatri uzmanı çıkmıştı dalını tam bilmiyorum. Hani insnaları hipnoz ediyorlarya: Bu konu ile ilgili Doktor dediki, Kişi gerçekten derin hipnoza girer ise ve inanmış ise mesela eline odaklandık ve dedikki elin şuanda yanıyor ve eline bir kalemle dokunduk. Bir müddet sonra o bölgede kızarıklık olacaktır ve deri biraz tahrip olacaktır demişti.

Buradada insan gerçekten inanırsa neler olacağına bir örnek bence

Bir örnek daha vereyim . İnsan gerçekten çok heycanlanır, çok zordurumda kalır, veya çok korkar çok panik olur vs gibi olağan üstü durumlarda insan beyni vücuda emir verir ve adranalin hormonu salgılanır.
Bu hormon: Kalbi daha hızlı çalıştırır şekeri yükseltir, İnsanın daha güçlü dirençli olmasını sağlar ve bu hormon okadar ki insanın kolu kesilse kolunda acı hissetmeye bilir. Araştırmak isterseniz google amca dan araştırın derim

Not: Bunları anlatmamın amacı: İnanırsanız hastalığınız olduğu yerde kalır ilerlemez kim bilir belki iyleşir bile
Böyle bilgileri, deneyimleri, duydukları, olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim

===== iyi forumlar =====

Maksat muhabbet olsun hesabı snipercem kardeşim alınma :)

Yani şuna katılıyorum insan beyniyle kendi ruhsal sorunlarını ve psikolojisini iyileştirebilir.
Ve bunu yapan yani ruhsal ve psikolojik sorunları beyin gücüyle aşan insanlar bazı hastalıkları yenebilir. Mesela kanseri yenebilir.
İnsan ruhsal ve psikolojik olarak güçlü olduğu zaman çeşitli hormanların bir panzehir gibi vücuda yayıldığını okumuştum zamanında.
Aynı şekilde karamsar ve acı çeker halde de beyin vücuda zehir gibi yıkıcı hormanlarda salgılatabiliyormuş.

Bu ara sen çıkmayacaksan ben çıkacam yeteneksizssiniz türkiye'ye :D
Ha bir de sen habire sinipet elite mı oynuyorsun? :)

merhaba

arkadaşım yazını dikkatli bi şekilde okudum. önce Allah'ın izniyle sonra kişinin iradesiyle inş. bir çok sorun halledilir. matrix filmini seyretmeyen yoktur. işte en iyi örneklerden biridir bana göre aslında kaşık yok diyorya. işte bütün mesele beynin herşeyi simgelemesi yada bize öyle aksetrilmesi. ne zaman kaşığın sert değilde yumuşak yada yok olduğuna beynimizi inandırrısak o zaman Allahın verdiği nimetleri daha iyi anlayabiliriz. Allah cümle hastalara şifa versin. inş.

merhaba

bana bi ara bi mail gelmişti şimdi o maili bulamıyorum ama mailde geçen bir yazarın kitabında yer verdiği bi olay, beyin güçüyle alakalı. (yazarın ismini hatırlamıyorum :( ) onun için anlatayım diyorum kişilerin ismi hatırımda değil kusra bakmayın anlatırken x kişisi y kişisi diye anlatacağım olayı.

anlatılana göre x kişisi bir tren istasyonunda derin dorundurcu kabinlerinin tamirinde çalışan bir ustadır. işini iyi yapan biridir fakat hayatta hep kötümser düşünen bir kimsedir. herşeyden etkilenir evhamlanır v.s. x kişisi bir gun mesaisinin bitmesine yakın bir dondurucu kabinine girer. bu sırada kabinin kapısı kapanır. mesai bitimi olduğu için sesini duyan olmamıştır. bu sırada x kişisi birden öleceğini düşünmeye başlar, kimsenin yardım etmeye gelmeyeceğini çünkü mesainin bittiğini düşünür. kabinde donacağını düşünmeye başlar sonra sesinin kısıldıgını hisseder ve bi mektup yazar iş arkadaşlarına. donuyorum ayaklarımı hissetmiyorum, kimseye sesimi duyuramadım diye. ertesi gün mesai başlayınca iş arkadaşları derin dondurucu kabinini acarlar bide ne görsünler arkadaşlarının cansız bedeni karşılarındadır. mektubu okurlar ve hayret ederler. sonra x kişisini otopsiye gönderirler ve otopsi raporu nu görünce iyice şaşkınlıkları artar. cünkü otopsi raporunda donarak öldüğünün tesbit edildiği yazıyordur. ama ilginç olanı derin dondurucu kabininin çalışmıyor yani bozuk olmasıdır.

Arkadaşlar önce bilimsel gerçeklere göre kas hastalığı nedir,ne değildir onu bir göz önüne alalım sonra ise alternatif kas hastası arkadaşlarımızın doğru önerilerine,kendi tecrübelerimize göre bulduğumuz doğru uygulamalara yönelerek hayatmızı en iyi şekilde idame ettirmeye çalışmaktan başka yapacak bir şey yok.

Cemciğim önerilerine birebir katıldığımı belirtmeliyim ek olarak her şeyi kas gücüyle başarmıyoruz değil mi ? Kendimizi iyi keşfedelim,nelere ilgimiz var,neleri yapmak bize moralen iyi geliyor onları tesbit edip boşluklarımızı bu şekilde doldurmaya çalışabiliriz.

minerva evet ablacım haklısınız
edebiyata sinipet oyununu bilmiyorumda wolfsp oynuyorum :)
efekt Anlattığınız olayda çok güzel bir örnekti çok t$k.ederim
iremsu yorumun için t$k.ederim

Kas hastasıyım günden güne eriyorum şu kadar süre sonra yatalak olacağım düşüncesi olan arkadaşlar, Böyle düşünmeye devam ederseniz kısa sürede düşündüğünüzü olursunuz. Hayatınızı düşünmeden yaşarsanız olumlu olmayı başara bilirseniz en azından olduğunuz yerde sayarsınz diye düşünüyorum

slm

slm beyin gücü ile gerçeklere katılıyorum. Ben bir beyin ameliyatlı olarak senin söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. şimdi felç var sağ tarafta hergün düzenlı antrenmanla beynime unuttuğu herşeyi öğretiyorum. bunu mentamove yardımıyla başarıcam.

Geçmiş olsun. ALLAH yardımcınız olsun.
Size yaradanın bir mucizesini daha örnek göstermek isterim.
Meyve sebzelerle araştırma yapan bir uzman diyori ( ALLAH ondan razı olsun )

Domatezi 2 ye bölündüğünüzde kalp kapakçığına benzediğini göreceksiniz bu kalbe faydalıdır diyor.
Kalp uzmanı doktorlarda domatesin kalbe iyi geldiğini söylüyor.

Fasulye nin şekli miğdeye benzer dikkat ettiyseniz. Doktorlarda diyor fasulye miğdeye faydalıdır(gaz yapmasından belli değilmi :D)

beyhansay Size duyduğum ve önereceğim bir bitki var. CEVİZ
Çevizin kırın ve içine bakın sonrada google den insan beyninin resimleri yazın ve araştırın göreceksiniz aynı. Ve ceviz beyin için çok faydalı içinde omega3 olduğu için. omega3 nasıl yazılıyor bilmiyorum idare edin :D

ALLAH C.C Hiç birşeyi tesadüfen yaratmamıştır. Yaradanın böyle ince detaylara verdiği önemi gördükçe RABBİME nasıl iyi bir kul olabilirim diye düşünüyorum. İbadet etmeye çalışıyorum Şimdi araştırdığım bitki, Meyve veya Sebze KAS LİFLERİNE VEYA KASLARA BENZEYEN bir bitki arıyorum Bilgisi olan veya şu meyve veya bitkiye benziyor diyen arkadaşlar var ise lütfen yazsın

Paylaştığın bilgiler için t$k ederim. Kulak için birşey duymamıştım üzgünüm.
ALLAH c.c kuran'da buyurmuş Ölüm ve Yaşlanmak hariç Herhastalığın şifasını doğada verdim
gibi bişeydi kelime si kelimesine tam hatırlamıyorum

Grip vs ve insan bağaşıklık sistemini güçlendirmekte C vitamini çok yararlı bunu hepimiz biliriz. Bilinmeyen bir bilgi ise(Bilmeyenler için diyorum) insan vücudunda alınan her fazla vitamin depolana bilirmiş sadece C vitamini depolanmazmış. Ben çiftçi bir alieden olduğum için diyorum Bence her meyve mevsiminde yenmelidir ve hormonsuz.

İnsan beyni ile bilgi birikimleri olan veya ot, çöp, bitki, vs paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar

yha olen hucreyı nasıl çalıştıracan

D smart 15. Kanalda dağcı bir adamın tırmandığı kaya parçası KOPARAK üzerine düşmüş ve altında kalmış. Kaya parçası yaklaşık 500 kilo civarında kolları ile üzerindeki o kayayı kaldırıp geriye doğru atarak kurtulmuş. Kasları yırtılmış ama sonuç olarak 500 kiloyu kaldırmış.

Buda insan beyninin o anki tehlikeli durumu anlayıp adranalin hormonunu salgılatarak olan bişey BEN İNANIYORUM ÖLEN HÜCRE BİLE GERİ GELEBİLİR.

Kanserde neden en önemli tedavi moral? o yüzden bizdede moral diyorum :D iyi günler...

valla beni tek bildigim sey beyin ve kalbin hücrelerini yenilemedigi iste bu cok kötü birsey

snipercem;
kırmızı kuru soğan...çok faydalı ve hem beyaz hem de kırmızı kaslar... şifa ve benzetme yöntemin güzel....beyin- ceviz
lahana marol-ak ciğer -kara ciğer
deve dikeni -virüsler..elma- kalp vb......slm

arkadaşlar kas hastalıgını beyin gücüyle yenme imkanımız var snipercem arkadaşımızın dediklerine katılıyorum. paylaşım için byf_68@hotmail.com

Üst Alt