Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığı (miyopati) için sağlık raporu almak istiyorum..?

bilaleken06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşarlar öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim

benim 4-5 yılıdır bir kas hastalığım var ankarada yaşıyorum ve buradaki tüm büyük hastanelere gittim. 21 yaşındayım ve askerlikten muaf oldum ( G81.9 hemipleji , tanımlanmamış ( sağ hemiparezi) teşhisi konuldu). 2 kez sağlık kurulu için başvuruda bulundum. ilkinde nöroloji %20 yürüme bozukluğundan ikincisinde ortapedi %8 yürüme bozukluğundan aldım, nörolojo direk sıfır verdi. şimdi son hakkımı kullandım ankara Atatürk Eğitim Ve araştrma hastanesinde heyete gireceğim. vücudumun sağ tarafındaki tüm kaslarım çok ince özellikle bacak ve kalça kısmımda çok belirgin. yardımsız yürüyebiliyorum fakat ayakta durmakta yürümekte merdiven ve yokuş çıkmakta çok zorlanıyorum tabiri caizse sağ ayağım yerinde sanki protez varmış gibiyim. benim sizlere sorum; ben sağlık raporu alabilir miyim ya da bu raporu almaya hakkım var mı daha önce böyle bir hastalıktan rapor alabilen var mı?

raporu işe girmek için almak istiyorum. lise mezunuyum ve henüz hiç bir işe girip çalışabilmişliğim yok.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Sağlık kurulu raporu

tekrardan merhabalar

e nabız dan heyet muayenelerimdeki bana konulan teşhislere baktım

NÖROLOJİ : G80.8-SEREBRAL PALSİLER, DİĞER
ORTOPEDİ : M79.6-EKSTREMİTE AĞRISI
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON : R26.2-YÜRÜMEDE ZORLUK, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ

Yazıyor sizce rapor alma şansım var mıdır?

Teşekkürler..

Doğuştan miyopati hastasiyim çok aşırı belirtisi yok ama yürüyorum düz yolda bayırda çok zorlaniyorum merdiven tutunarak zor çıkıyorum çömelerek kalkmak oda tırmanarak oluyor benim rapor almam lazım iş için en az %40 alabilir miyim tavsiyeleriniz bekliyorum rapor almam hakkında mail adresim cevik1710@gmail.com

@bilaleken06

Hayır daha gitmedim hastaneye bayramdan sonra inşallah gidecegim

Miyopati var bende doğuştan
hozgul

Doğuştan miyopati var hastalık 27 yaşındayım son zamanlar da hayatim kısıtlıyor onun için rapor alacağı hiç gitmedim rapor icin

Yönetmelik şöyle söylüyor
Tablo 1.9- Motor kayba bağlı yetersizlik yüzdesinin belirlenmesi.
DereceKas kuvvetinin değerlendirilmesiMotor kayıp (%)
5Maksimum dirence karşı aktif hareket var0
4Kısmi dirence karşı aktif hareket var25
3Yerçekimine karşı aktif hareket var50
2Yerçekimi ortadan kaldırıldığı zaman aktif hareket var75
1Hafif kontraksiyon, hareket yok90
0Kontraksiyon ve hareket yok 100

Bu durumda çok rahat %40'ın üzeri alırsınız

Heyette doktorlar arasında psikiyatri doktoruda varmı?

Heyet girdiğimizde nöroloji hastaligim var miyopati %40 verdi nöroloji diyelim gözde kulakta sıkıntı yok not kırılır mı hepsinin ortalaması mı veriliyor bilgi verir mısınız

Devlet hastanesinden başvuru yaptım Heyete gircem 10 gün sonra merak ettim nörolojinin verdiği noto kırar mı diye kulak burun boğaz goz flan sıkıntı yoksa

Üst Alt