Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığım ile ÖTV indirimli araba için rapor alabilir miyim?

Slowinsan

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar raporum mevcut araba alırsa ailem ileride indirimli olur diye çıkartmak istiyrum hastaneden sizce çıkarmı kas hastalığım var ve rapor çıkarma ücreti nedir süreç nasıl

Ötv den muaf raporu için para alınıyor engelli Ehliyet alamıyorsanız yüzde 90rapor almanız gerekiyor yoksa ötv siz araç alamassınız

Şuan kas hastalığı süresiz raporum %92 şimdi rapor çıkartacağım ücreti nedir acaba

slowinsan hastaneden hastaneye farklılık gösterebiliyor en son arkadaş 200tl ödemişti

Merhaba %92 engelli raporum mevcut şimdi araba almak için indirimli başvuracağım fakat arabayı almak için ücretli araba raporu alacağım ben kullanmayacağım arabanın parasını ben ödemeyeceğim farklı bir hanede yaşayan abim alıcak ben devletten maaş alıyorum o kesilir mi birde bu raporu almak için sağlık kurulundn randevuu şartmı yarın hastaneye gitsem alabilirmiyim işleyiş nassıl sürüyo bilgisi olan varmı ?? hangi doktorlara görünmek lazım bilgi verirmsnz

Komple Dr ları dolaşıp heyete giriyorsunuz yanlız burda bir sıkıntı olabiliyor ağır engelli yada tam bağımlı raporunuza heyet tam bağımlı yazmayabiliyor o zaman da en son aldığınız rapor olduğu için evde bakım maaşı kesilebilir onu rapor çıkartırken uyarın sıfır araçlarda evde bakım alanlar için bir gelir seviyesi var onu aile ve sosyal e gidip öğrenin yoksa evde bakım maaşı nız gider randevu almanız gerekiyor

%92 kas hastasıyım musculer distrofi tam bağımlıyım 2007 den beri raporum hep daha cok arttı hiçbir ihtiyacımı kendim karsılayamıyorum 1 su şişesi ağırlığını bile iki elimle kaldırabiliyorum wc filan kucakta dus da öyle ellerimi kafama bile kaldıramıyorum yinede gidermi

birde hanede yasamayan abim alıcak kendine yinede ebm maaşı kesilirmi? lütfen bilgi abim kendi evi kendi yasamı mevcut adresi vs tek yasıyor hanede değil yinede kesilirmi

@slowistan bilgi veriyoruz aynı şeyleri tekrar ediyorsun emin değilsen yazılanlara bizde yanıltabiliriz seni sen gidemiyorsun abine söyle aile ve sosyal e gidip tam bilgi alsın bizde bildiklerimizi aktarıp yardımcı oluyoruz

Belirttiğin durumda ise alamazsın. Öncelikle yeni bir rapor çıkaracaksın, rapor oranın %90ı geçmek zorunda ve bu hususta mahkemeye başvurup velayet talep edilecek. Ayrıca araba aldığın vakit evde bakım maaşı gider. Bildiklerim bunlar.

merhaba rapor cıkartacağım da engelli ötvsiz araba almak için ilk sağlık kurulundanmı randevu almalıyım yoksa direk hastaneye gidebilirmiyim

ben doktorlardan aldım ama bir yere başvurmadım henüz

[FONT=sans-serif]%92 raporun varsa tekrar rapor almana gerek yok alacğın araç bayisine gitsen yardımcı olurlar zihinsel bir problemin olmadığı için vasi kararına da gerek yok.
fakat evde bakım maaşı araç alınınca kesilirmi orasını bilmiyorum detaylıca araştır bence[/FONT]

Üst Alt