Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığım sebebiyle sürücü belgem yenilenmedi!?

temha38

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
H Sınıfı Ehliyetimi yenilemek yani yeni yasa gereği B sınıfına çevirmek istedim. İlk gittim hastahane olan Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Sürücü Olamaz ibaresi düştü, itiraz ettim Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ise Sürücü olabilir dedi ve çelişkiden dolayı Ankara İl sağlık Müdürlüğü Hakem Heyetine sevk edildim Ankara'da Sürücü Olmaz İbaresi düştü ve Ehliyetim iptal edildi. Şimdi benim bütün haklarım iptal mi oldu ? Ben bir daha ehliyet sahibi olamayacak mıyım ? bilen arkadaşlar varsa bilgi versin Lütfen..

bu arada hastalığım LGMD (Limb-girdle muscular dystrophy type 2A)

Merhaba, bende H sınıfı ehliyet almak için hastaneye başvurdum( ozamanlar H alınıyordu sonra B oldu.) H sınıfı ehliyet alabilir ibareli rapor aldım. Daha sonra sürücü kursuna yazılıp yazılı sınavı ve direksiyon sınavını başarı ile tamamladım. Fakat iş ehliyet kodlarını belirlemeye gelince komisyondaki doktorlardan biri sürücü olamaz kararı verince il sağlık md. den itiraz ettik.

Fakat bizi hastaneye geri gönderip 4-5 başka doktorun kararına bıraktı. İlçe ile merkez arası uzak olduğu için vazgeçtik. Hastaneden H ehliyet alabilir raporu veriyorlar yazılı ve direksiyon sınavını geçiyorsun parayı bırakıyorsun kursa sonra sürücü olamaz diyorlar şaka gibi.

Bu saçmalığa kim dur diyecek anlamıyorum. Hem Rapor istiyorlar tekrardan hemde 200 TL ücret alıyorlar. Oraya buraya gönderip insanı çileden çıkarıyorlar. Tam üç il gezdim sonuç hüsran ama arabamı hala kullanıyorum çünkü iş yerimle evim 2 km...

Hocam geçmiş olsun bende kas hastasiyim 5 yılım doluyor yeni araç almak istiyorum ama h ehliyeti b ye çevirmem lazım korkuyorum rapor vermezler diye ne yapacağımı bilmiyorum başvurmasam mı diye.
Peki bişey sormak istiyorum siz yürüyebiliyor musunuz sağlık durumunuz ne neden vermediler rapor.

İbrahim Kardeşim, yürüyebiliyorum 100-200 metre kadar. Oturduğum yerden zorlansam da kalkabiliyorum. elimde 4-5 kiloya kadar ağırlık taşıyabiliyorum. 9 yıldır normal otomatik vites araba kullanıyorum. Ben de kendimce ehliyeti yenileyip, yeni bir araç almak düşüncesindeydim.

Kas hastaları ilerleyici hastalık olarak kabul edildiği için sen araç kullanmazsın dedi çok bilmiş devlet hastanesi doktoru bari 1 yıl kontrollü olarak verin dedim evimle iş yerim arası 2 km dedim nasıl gideceğim dedim. neymiş efendim kendini risk atamazmış. kardeşim sana tavsiyem küçük bir ilde bir heyete gir durumunu anlat her yıl raporu yenileme şartıyla alabilirsin...

Aynı benim durumumda siz gibi 6 7 yıldır araç kullanıyorum elden gaz frenli peki hiç muayene etmedi mi doktor kol ve bacaklardaki gücüne bakmadı mı. Bende işe gidip geliyorum aracımla ama alçak olduğu için kalkmakta zorlanıyorum siz hangi ilden almaya çalıştınız raporu.
valla şimdi biraz daha tedirgin oldum.

Kayseri'den almaya çalıştım raporu. Doktor otur kalk dedi, kollarını kaldır dedi kollarımın üstüne bastırdı, bir de parmaklarını birleştir dedi açmaya çalıştı bu kadar.. sonuç olumsuz eski raporlara falan asla bakmadılar konuşturmadılar doğru dürüst bile..

Aynı durum benim içinde geçerli arkadaşlar. Kas hastasıyım. B sınıfı ehliyetim var. Ehliyetimi yenilemem lazım. Engelli ehliyetine çevirmek ötv'siz araba almak kas hastaları için hayli zor galiba.

bu konuda dava açmayı düşünüyorum. özellikle Bülent bey ve bilgisi veya düşüncesi olan arkadaşların görüşlerini rica ediyorum.

Dava da olur ama çok uzun sürer. En son olarak düşünmeli. Ben olsam öncelikle Türkiye'nin başka bir yerinde başka bir hastaneden rapor almaya çalışırdım... Ve hastaneye gitmeden önce araç kullanırken bir video çeker, doktora izlettirirdim.
Doktorlar teknolojiden bihaber. Kas gücü azsa, il sağlık komisyonuna sevk edersin, onu tolere edecek donanım şartı koyarlar, yine ehliyet verirler!

Şu özel donanımlardan biri ile neredeyse her kas hastası araç kullanabilir:

32. Kombine fren ve hızlanma sistemi*
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
32.02 Dış bir güç tarafından idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
33. Kombine fren, hız ve direksiyon sistemi*
33.01 Tek elle dış kuvvet tarafından idare edilen kombine hızlanma, fren ve direksiyon*sistemi

Çok geç cevap yazmış oldum ama çok teşekkür ederim Bülent Bey, 1 sene dolmadan kabul etmiyorlarmış tekrar başvuruyu 1 sene dolduktan sonra tekrar başvuracağım bakalım sonuç ne olacak bilgi için çok teşekkürler..

temha38

Sonuç ne oldu bende kas hastasıyım sizin 2A benim lgmd 2B eski tip H sınıfı ehliyetim var yenilemeye korkuyorum ama 2020 nin sonuna kadar mecbur yenilemek zorundayız son durum nedir bir gelişme var mı?

Üst Alt