Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığım var. Ehliyet için ilçe komisyon ne karar verir?

kazimsafran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli forum arkadaşlarım merhaba,
Sürücü raporu hakkında komisyona sevk durumuyla ilgili bir kaç sorum olacaktı. Bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlarımın yardımına ve desteğine ihtiyacım var.

Süreç şöyle:
#1: Benim nörolojik bir kas hastalığım var. Şu an 23 yaşındayım ve 16-17 yaşlarında araştırma hastanesinde nöroloji bölümünde muayene ve tedavilerimi oldum.
#2: Nörolojik bir rahatsızlık olduğu için ve uzman hekim tarafından görülmesi gerektiği için ehliyet raporunu aile sağlık hekimine gitmeden direkt olarak devlet hastanesi nöroloji bölümüne başvurdum. (İlk olarak aile hekimine de gitsem sonucun aynı olacağı için bu yola başvurdum)
#3: Uzman nöroloji hekimi muayene ve tetkiklerimi yaptıktan sonra, komisyona sevki uygundur yazılı sürücü raporunu bana verdi ve hastane de işimin bittiğini bundan sonraki sürecin komisyonda olduğunu söyledi.
#4: Herhangi bir ortopedik rahatsızlığım yoktur. Aynı zamanda göz rahatsızlığım da yoktur. Komisyon öncesi bu alanlara da gitmem gerekir miydi? Yoksa komisyonda bu alanlara yönelik muayene de yapılıyor mu? Yani demek istediğim, komisyondaki doktorlar ortopedi ve göz muayenesi yok diyerek ret ederler mi? (Ancak dediğim gibi nöroloji doktoru komisyona sevkimi uygun gördü, ve herhangi başka bir yere de gitmemem gerektiğini söyledi)
#5: Nöroloji muayenemi tamamladıktan sonra, ilçe sağlık müdürlüğüne gidip sonraki komisyon tarihine randevumu oluşturdum. Şu an bekliyorum.
Komisyonda neler yaşayacağımı bilgisi olanlardan rica ediyorum.

kazimsafran arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bende nöroloji kas hastalığım vardı hastane bana 100/40 özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir raporu verdi sol el ve ayakda his kaybı düşük ayak sendromu hastalığın adı düz vites araç kullanamadığımdan bu raporu verdiler bende eski b sınıfı ehliyetimide hastane raporuyla birlikde aile hekimine +hekim nöroloji dr.na+nöroloji doktoruda il sağlık kuruluna havale etti il sağlık kuruluda tertibatlı araç kullanabilir raporu verdi bu raporla nufus başvurdum 5 günde evine ehliyet geliyor+eğer hastane özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir raporu verdiyse (rahatsızlığını bilmiyorum )o raporlada ötv muafiyetli araç alabilirsin

@joker66 arkadaşım öncelikle yorumun için teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.

şöyle söyleyim, nöroloji polikinliğinde geçmişte araştırmalarım ve tedavilerim olduğu için sürücü raporu almak için aile hekimine hiç gitmeden doğrudan devlet hastanesi nöroloji alanına gittim.(ehliyetim yok, ilk kez başvuruyorum) Oradaki nöroloji doktoru ehliyet almam da herhangi bir problem görmedi ama yine de il sağlık komisyonuna gitmem gerektiğini söyledi. Herhangi bir engelli oranım bulunmamaktadır ve nöroloji doktoru da herhangi bir not yazmamıştır tertibatla ilgili, sadece komisyona sevki uygundur yazılı raporu bana verdi.

İl sağlık komisyonunda neler ile karşılaşırım şimdi ben, çünkü herhangi bir hastalığım ve rahatsızlığım olmadığı için ortopedi ve göz doktorlarına gitmeye gerek duymadım, sadece nörolojiye gittim ve o da komisyona sevk etti.

Komisyondakilerin rapora ve bana karşı tavırları nasıl olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler...

Bana aile hekimi uygun raporu veriyor ancak nüfurs ehliyet yenileme
için bile ortopediye git diyor. Madem doktordan iyi bildiğini iddia ediyorsun o zaman nörolojiye git dersin.

Kas hastalığının yaklaşık 100 e yakın çeşidi vardır kimi hafif kimi ayakta kimi yatakta ama maalesef bunu komisyon A anlatmak deveye anlatmaktan zor komisyon karşısına çıkınca raporunda kas rahatsızlığı yazıyorsa karşılarına 1.0 mağlup çıkıyorsun demem oki komisyonun insafına kalan durum

İyi günler herkese,

Bugün il sağlık komisyonunda görüşmem vardı ehliyet için. Bazı kodlar verildi, bu kodlar hakkında bilgili arkadaşlardan destek almak istiyorum.

#47: İki tekerlekli araç kullanamaz.
#64: Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
#102: Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.
#10.02: Otomatik vites
#40.11: Direksiyon simidinde yardımcı cihaz
#103.03: Yılda bir sağlık kontrolü

Son kodda yılda bir sağlık kontrolü verildi. Bu ne demek oluyor acaba? Her sene komisyona girip ehliyet mi yenilemek gerekiyor? Yoksa bu sağlık kontrolünün kapsamı nasıl olacak?

Raporda, 10.02 ve 40.11 kodu var. Herhangi bir engelli raporum vs yok ama bu kodlar sürücü raporuna eklendi. Sadece merak ettiğim, herhangi bir otomatik vites araç kullanabilir miyim? (Tabiki topuz takarak) Hali hazırda babamın otomatik vites aracı var, topuz takarak kullanabilir miyim?

Başka herhangi bir şeye veya işleme gerek var mı?

Üst Alt