Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas Hastalığına Uygun Tekerlekli Sandalye Önerileriniz..?

Tuba

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 20 yıldır mücadele ediyorum kas hastalığıyla. Fizik tedavi, yüzme gibi bir çok konuda elimden geleni yaptım. Maalesef, sonuç kaçınılmaz oluyor.
İnceliyorum evin içerisinde yaşamımı kolaylaştıracak bir şeyler; ancak hiç birine ısınamadım. Evin içerisinde rahat hareket etmemi sağlamak için tekerlekli sandalye önerilerinizi bekliyorum. Klozete geçişlerde hangileri daha kolaylık sağlıyor? Lütfen bana öneride bulunun. Ben çok zayıf bir kızım, sandalyeler gözüme kocaman göründü :)
Bir de özellikle kas hastası arkadaşların fikirlerini istiyorum; çünkü, kas hastalarına çok da uygun aparatlar bulunmadığını biliyorum.

Slm öncelikle gecmiş olsun ben kas hastasıyım sma yürüyebiliyormusun

Bende kas hastasıyım, tavsiyem mutlaka joystickli kullanman. Yani direksiyonlu olmamalı . Çünkü kolların çabuk yorulur, bacakların yana doğru açılır ... kolçakları kolay açılır kapanır olmalı, klozetle sandalyenin minderinin yüksekliği aynı olmalı, bazı durumlarda da mesela oturma odası koltuklarını yükseltirmek gerekebiliyor ...

Benim oğlumda kas hastası DMD Kendi başına yapamıyor. Kucakta götürüyoruz. Ama dışarda Ottobock Skippi Akülü sandalye kullanıyor.

Üst Alt