Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığından dolayı tekerlekli sandalye kullanan var mı?

Eylülce

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar kas hastalığım var myopati /myozit tam olarak şu denmedi bu zamana kadar hayatımı yavaşta olsa yürüyerek idame ettirebiliyordum şimdi tekerlekli sandalye kullanmaya başladım benim gibi tekerlekli sandalye kullanma ihtiyacı olan varmı aranızda ben 54 yaşındayım ve daha 1 yıldır ihtiyaç duydum tekerlekli sandalyeye lütfen sizde durumlarınızı paylaşılmasını?

Merhaba, ben de kas hastasıyım (Sentronükleer miyopati). 16-17 yaşından beri akülü tekerlekle sandalye kullanıyorum, 35 yaşındayım. Belli bir durumdan sonra çok önemli bir ihtiyaç haline geliyor tekerlekli sandalye. Özgürlüğüm buna bağlı ve birlikte bir bütün gibi olduk diyebilirim. :)

Merhaba ben şuan manuel kullanıyorum ama akülü özellikle dışarıda daha kullanışlı olur diye düşünüyorum

Eylülce

Evet, dışarısı için akülü sandalye ideal. Yorulmadan daha fazla hareket imkanı sunuyor. Ama kol gücünüz yerinde ise manüeli de tercih edebilirsiniz, hafif olduğu için -dışarıdaki birçok engele takılmadan- daha sorunsuz kullanım sunacaktır. Dar alanlarda daha rahat hareket ve araç bagajına girmesi de manüel sandalyenin artısıdır.

Legalim

Evde manuel kullanıyorum dışarda da manuel fakat akülü sandalye almayı düşünüyorum dışarısı için rampalarda yardım almadan kullanabilmem açısından çok teşekkür ederim bilgi alışverişiniz için

ben dışarıda hem manuel hem akülü kullanıyorum evde ise azda olsa yürüyorum bana 2 sene önce doktorum akülü sandalye kullanmama tavsiye etmişti manuel fazla kullanma kol kaslarını erkenden bitirme demişti bence durumunuz varsa ottobock permobil gibi üst düzey cihazlara bakın derim. bendeki cihaz permobil c400 çokta memnunum ama biraz pahalı

Ben de kas hastasıyım 38 yaşındayım 2 yıldır sadece dışarıda rahat gezebilmek için akülü sandalye kullanıyorum daha güvenli hissediyorum kendimi çünkü denge problemim var ev içinde aktif yürüyüşüm devam ediyor şuan ev içinde bir şey kullanmıyorum herkese çok geçmiş olsun

Bende aynı şekilde iş yerimde akülü scooter kullanıyorum tüm gün aktif çalışma sağlıyor, evde bişey kullanmıyorum. Var olan kuvveti doğru kullanmak bizler için çok önemli , yaşamı stabil tutabilecek destekleri ihtiyaç doğrultusunda kullanmak gerek

Bende kas hastasıyım engelliler gününde akülü araba verdiler çok zorlanıyorum yürümekte kilom da var hareketlerim kısıtlı skolyoz ameliyatı oldum siz kilonuz varsa nasıl verdiniz bana yardımcı olur musunuz😊

Son düzenleme:
merve03

İlk önce çerezleri kes, midenin üçte biri boş boş bırak ve bir zaman belirle aynı saatte yemek ye
Dur bi fıkra anlatayım,
Kilolu biri diyetisyene gider ekmeği kes der iki hafta sonra tekrar gel tamam diyor
Aradan iki hafta geçiyor tekrar varıyor basküle çıkıyor aynı kilo, diyet uzmanı dediğim tutulmamış ekmeği kes demiştim.
Tamam Dr bey ekmeği keserek yedim.

Üst Alt