Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastalığının çocuğa geçmesi Tüp Bebek ile önlenebilir mi?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar, 10 yıllık evliyim.Ben müsküler distrofi hastasıyım.Eşimde her hangi bir sorun yok.Bir kızımız var, Allah!a şükür onda da bir sorun yok.Allah izin verirse bir çocuğumuz daha olsun istiyoruz.Ancak 2. çocuğun kas hastası olma ihtimali yüksekmiş.Doğru mu değil mi bilmiyorum.Acaba bazı tüp bebek merkezlerinin çocuğun kas hastası olması engellemeleri mümkün mü?Bu tedaviyi kullanan var mı?Varsa nasıl bir sonuç elde ettiler?Paylaşırsanız sevinirim.

Pgt yöntemi veya genetik ayıklama yöntemi diye birşey var. %80 civarı sağlıklı doğum oluyor diye biliyorum. Kas hastalığınızın türünün kesin olarak bilinmesi gerekiyor. Birde devlet bu yöntemi karşılamıyor diye biliyorum. Maliyeti yüksek olabilir.
İnternetten araştırarak, bazı sağlık sitelerine sorarak biraz bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sevigli maqif,
Bana progresif müsküler tanısı kondu.Ama ne kadar sağlıklı bir teşhis emin değilim.Acaba maliyet ne civarda olur.Tahmini olarak?

Bilemiyorum maalesef. Tüp bebek merkezleri ile irtibata geçmeniz lazım.

Tüp bebek tedavisinde pgt denen bir yöntemle embriyoya test yapılıp herhangi bi kalıtsal hastalık taşıyıp taşımadığı belirlenebilir. Hatta zeytinburnundaki süleymaniye kadın doğum hastanesi bu tetbiki ücretsiz yapmaktadır. Özel tüp merkezlerinde maliyetini bilmiyorum.

Üst Alt