Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas Hastalıklarında Beslenme

hacımurat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Her sağlıklı insan için beslenme ne kadar Önemlisi ise biz hastalar içinde mutlaka önemlidir

Birincisi kas hastalarında vücüdundan yoğun miktarda kalsiyum çekilir (kasları kasmak için kullanılan mineral) bunun eksikliği meydana çıkar. Bunun içinde kalsiyum içeren maddeler yemek lazım (süt,peynir,kaşar peynir(en çok bu yiyecekte kalsiyum mevcut) yeteri kadar C vitamini (kaslarda kollejen dokuları tamir eder). zamanla mikrolezyonlar(gözle görülemeyen yaralar) oluşur C vitamininle bu yaralar iyileşir. kollejen tabaka düzelir. antioksidan olduğu için serbest radikkalleri (serbest gezen oksijende diyebiliriz, hücreye bağlanmaz ve kanser yatkınlıkta geliştirir) uzaklaştırır C vitamini ise (Nar, portakal, limon,dometes, greyfurt,)kendim dışarıdan C vitamini takviyesi alıyorum. kışa girildiği zaman

Eczane satılan Hem kalsiyum içerir hemde C vitamini içerir Kas hastalıkları bilindiği üzere solunumu etkiler bu yüzden Grip olmak ve yeterli bağışıklık yoksa Bronşit, Zatüre ve menenjit te çevirebilir ve solunum kaslarını yorar bu da çok tehlikeli bir durum yaratır.

Potasyum ve magnezyum alımıda önemlidir kas hastalıklarında Bu Minarller Sebze ve meyvelerde yoğun miktarda bulunur.

Bol bol sıvı alın siyah çay(açık), yeşil çay veasir şeyler için kışın balgam üretmek ciğerlerinizi temizlemenize yardım eder.

Şu konuya da açıklık getirmek gerekir bu saydıklarım kas hastalığını iyileştirmez ama bir miktar yavaşlatmasına ve bağşıklık sistemi ne kadar kuvvetli olursa solunumla ilgili hastlıklara (grip, zatüre vb) direnç gelişir

solunum kaslarına yük binmez

Bir ürünü yoğun miktarda yemek hiç bir hastalığı iyileştirmez.

ben bol bol kalsiyum aldığım için boyum 1.82 dmd hastasıyım

bende bol bol kalsıyu m alıyorum sofrada 5 6 bardak ayran içerım muhakkak doymuyorum bı turlu ayrana ve yogurduda cok tuketıyorum benım içinn vazgecılmezler

selam bende dmd hastasıyım kalsuyum kulanıyorum murat sizin mastalığınızın tanısı ne

özür dilerim yanlış yazmışım hastalığınızın

icimizde beslenme zorluhu ceken varmı neler yiyorsunuz neler yiyemi yorsunuz
ben bir MD li olarak cok zorluk cekiyorum yutmakta cignemekte hatta dudaklarımın cansızlıgından yemegi agzımda bile tutamıyorum dilimi hic kullana mıyorum iflas etmiş durumda
yemekyemeyi cok seven biri idim 78 kilodan 54 kiloya düştüm şimdi yemek deyince kücük cocuk gibi kacacak yer arıyorum yiyemedikce moralim bozuluyo hicbişe istemi yorum ozaman
suyu dahi enjektorle iciyorum

benim gibi sorunu olan varnı

slm

slm kaptan 16 kardeş bende DİSTONİ hastasıyım,beslenme sorunu bendede var,yutmaktada çok zorluk çekiyorum.senin hastalıgının ismi ne? byf_68@hotmail.com eklersen konuşuruz

murat01_80;

Hermevsim ama özellikle yazın en favori içeceğim benimde ayran,kalsiyum,su,tuz hepsini bir arada alabiliyorsunuz ve her sabah bir bardak süt ve protein ağırlıklı gıdalar,meyva-sebze bizim için vazgeçilmez besinler arasında.

Yazdıklarınızı okuyunca yüzüm kızardı:)Beslenmeme hiç dikkat etmiyorum,vazgeçilmezim çay ve sigara,anlaşılıyor ki ölmüşümde haberim yok:)))
Süt ve meyveler aklıma geldikçe ,peynir ve yumurta nerdeyse hergün tüketiyorum o da sevdiğim için,,kiloma dikkat ediyorum ne kadar çok kilo alırsak hareket kısıtlılığımız bir o kadar çoğalır,,kepekli ekmek vazgeçilmezim,yemek ayırmam balık ,kırmızı et,tavuk eti hepsini tüketirim.Vitamin takviyesi için hap mı kullansam acaba diye düşünmekteyim.İştah açar kilo yapmaya neden olur dendi,kullananan arkadaşlar bu duruma ne diyor?
Egzersiz yapmak çok önemli inanın egzersiz yapınca kendimi daha zinde hissediyorum.Yaz geldi denize kıyısı olan illerde oturan arkadaşlar mutlaka eş dost akraba arkadaşlarınızla denize girin,suyun içinde kol bacak hareketleri yapın ya da yaptırsınlar,,Şimdilk benden bukadar.Görüşmek üzere...

MerhAbaaa benim oğlumdA 13 aylık dmd hastAsı kortizon kullAndığı için her şeyi yediremiyorum ama her sabah aç karnına doğal kefir içiyor sonra bir yumurta omlet ya da menemen olarak yiyor gün içinde tarhana ya da etli sebze corbası mutlaka balık ya da kırmızı et yiyor ve bol meyve yiyor kirazı ve karpuzu seviyor ve her gün muz yedirmeye ve yoğurt yedirmeye çalışıyoruz varmı bize bir öneriniz hastalığı erken teşhis ettiğimiz için bunu faydaya dönüştürmeye çalışıyoruz.

Üst Alt