Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası (lipid depo) ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

battalgazili

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranıza kısa süre önce katıldım.

lipid depo hastasıyım. bir üniversite hastanesinden bana %60 ağır engelli raporu verildi. yanlız bu raporu sadece nöroloji doktoruna görünerek aldım. cetvelden hastalığım için %60 ibaresi vardı. alt ekstremitede güç kavbı var. yogun trafikte yoruluyorum bu nedenle otomatik bir aracım var. ötv indirimi için ortopedik engel olması gerekiyor deniliyor.

bildiğim kadarıyla iskelet kas ve sinir rahatsızlıkları ortopedik sayılıyor. raporumu yeniden ortopedien mi düzenlemeliyim yoksa ek bir belge mi almalıyım. illada ortopedi uzmanının onayı mı gerekiyor. ne yapmalıyım, herhakafadan bir ses çikiyor. biraz bilgi verebilecek arkadaşlar varmı şimdiden teşekkür ederim.

@battalgazili

Özel düzenleme/tertibat (otomatik vites dahil) ile araba kullanabilir raporu alabilirseniz ÖTV'siz araba alabilirsiniz.

Artı :
Tertibat kodlarının işlenmiş olduğu engelli B ehliyeti şart.
Ağır engelli ibaresinin ehliyet için olumsuz bir durum olarak karşınıza çıkma ihtimali de olabilir.
Çünkü malulen emekli kararı verilenleri bile kurum, ehliyet yönünden değerlendirilmesi için emniyete bildiriyor.
Kaldı ki ağır engelli kavramı maluliyetten daha ağır bir durumu ifade etmektedir.

Norolojik bölüme gideceksiniz gerekirse emg çektiriyor ağır raporla alakası yoktur Ehliyet alınabilir sadece sıkıntı yaklaşık 60 dan fazla kas rahatsızlığı var sen kas hastasısın diyipte Ehliyet vermedikleri oluyor

ilgilendiğiniz için teşekkürler. bunun için hangi yolu izlemem gerekir. yeniden rapor mu alacağım il sağlık kuruluna mı baş vuracağım. bu raporu hekim onalıyorsa hangi branştan bir hekime gideceğim. biliyorsanınız. bilgi verirseniz sevinirim. hepimize geçmişler olsun

öncelikle yazdığınız için tesşekkür ederim. emg de teşhis konulamıyor. biyopsi ile teshis kondu. Ehliyeti kaybetme durmumunu bilmiyorum.E sınıfı ehliyetim var

cevabınız için teşekkürler. emniyete bildirilirse bana bilgi iletilirmi.

Üst Alt