Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olan kişi yüzde kaç oranında rapor alabilir?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar bir sorum olcak yakın bir akrabam kas hastası tekerlekli sandalyede yürüyememektedir ailesi kendisine yardımcı olmaktadır .kendisi sağlık kurulu raporu alacak acaba enfazla yüzde kaç oranla rapor alabilir? bilgisi olan arkadaşların cevabını beklemekteyim,allaha emanet olun teşekkürler.

Arkadaşınız % 80 rapor alabilir diye düşünüyorum..

Sakatlık oranı cetvelinde periferik sinir sistemi,nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları Tablo 4.1- Ayakta durabilme,yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kordlezyonlarına eşlik eden) tablosundan değerlendiriliyor..

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

teşekkür ederim belirtilen sağlık kurulu raporunda engelli yakınım ağır engellilik olup olmadığının veya rahatsızlığının sürekli veya süreksiz olduğunun anlaşılr özellik li olması için dilekçede özellikle vurgulamalımıdır,yoksa raporunda bunlara yer verilirmi ? ve sizce ağır engelli olduğuna dair rapor alabilirmi ? teşekkür ederim saygılar .

kurul raporu

merhabalar sayın arkadaslar yakın bir akrabam kas hastası ve sağlık kurulu raporu alacak,bu günn doktorlar görmüş yarın heyete giracek nöroloji dr,fizik dr ve ,göz doktorları kurul raporunda hepsi ayrı ayrımı oran verecek ve agır engelli olup olmadığı,sürekli olup olmadığı ve engellilik oranıda raporunda belirtilirmi? şimdiden teşekkürler selamlar.

Üst Alt