Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olarak tuvalet gereksinimlerinizi nasıl karşılıyorsunuz?

aslan2695

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Kas hastasıyım. Hastalığımın şiddeti son aylarda iyice artmaya başladı. Öncelerden iki kokumdan destekle tuvaletime gidip yine destekle tuvalete oturuyordum. Fakat artık dizlerimi kilitlemekte çok zorluk çekiyorum dolayısıyla pantolonumu indiremiyorum. Yani ben dizlerimi kilitleyip dikilirken yanımdaki kişi pantolonumu indirip kalkınca da geri çekiyordu şimdi ayaklarımı hiç kullanamayorum. Pantolonum için üçüncü kişiye mi ihtiyacımız var? Özel bir yöntemi var mıdır sizler nasıl hallediyorsunuz?
Umarım anlatabilmişimdir.

manuel tekerlekli sandalyeyle wc'ye giriyorum, frenleri takıp gövdemi klozetin üzerine kaydırıyorum... pantolonumu klozet üstündeyken altımdan kaydırıp indiriyorum... işim bitince de yine aynı şekilde altımdan kaydırıp belime çekiyorum... o yüzden yüzde 90 eşofman altı giyiyorum ve asıl bedenimden bir beden büyük alıyorum, çünkü eşofman altını altımdan kaydırıp indirmek ve yukarı çekmek için ekstradan bir bolluk olması gerekiyor, yoksa indirip kaldırma işi epey zor oluyor...

Boyunuz ve kilonuz kaç bilmiyorum ama aklıma bir kaç şey geliyor.
Eğer sizi kucaklayabilecek kuvvette biri varsa iş kolay. Sandalyeden tuvalete kalkmadan önce, sandalyenin uç kısmına doğru oturun (öne gelin). Bacaklarınızı arasında 90 derece açı oluşuncaya kadar açın. Sizi kaldıracak olan kişi tam karşınıza gelecek, iki ayağını sizin iki bacağınız arasına koyacak ve iki elini belinizin arkasından kavrayıp kaldıracak. Siz de ağırlığınızı verebildiğiniz kadar yere basın, ayağa kalkın. Geriye bir tek tuvalete hizalı bir şekilde oturmak ve o sırada pantolonu indirmek kalıyor. Benim 11 yıldır yaptığım yöntem budur. (dizlerimi kilitleme yeteneğimi 11 yıl önce kaybettim ve bu yöntemin sıkıntısını görmedim, zamanla alışılıyor.

Oturduğunuz yerden küçük tuvalet ihtiyacını görebilirsiniz. O da olmazsa önünde fermuar-düğme olan, kolaylıkla açılabilen tipte pantolon giyip doğrudan tuvalete oturabilirsiniz. (ben pantolon yerine daha rahat giyilen tipte kıyafet giyiyorum)

O da olmazsa, oturduğunuz koltuktan kalkmadan önce pantolonu indirin, altınızda kıyafet kalmasın. Önünüzü 30x30 cm.lik bir örtüyle kapatın, koltuktan sandalyeye geçin, tuvalete gidin ve sandalyeden tuvalete geçin. Bu işlemler sırasında arkanızı maalesef kapatamıyorsunuz, o yüzden odada size yardım edecek kişi dışında kalan herkesi çıkarın.

Bende gücümü uzun zaman önce kaybettim.Kendime uygun bir vinç sistemi yaptırdım.Akülü araçla gidip kendi ihtiyacımı kendim hallediyorum.Müsait olunca kardeşimden resimler çekmesini isteyim ve buraya atayım hafta içi olabilir.

Son düzenleme:
Fotoğraf yerine video gönderiyorum.

https://www.dropbox.com/s/km37mtmrjhlnfcm/VNC.mkv?dl=0

Benim ihitayıcımı rahatça karşılayan bir sistem.Kullanması ilk başlarda zor gelmişti ama alıştım.
Videoda göreceğiniz gibi ayak kayışları olan yelek var.Paraşütçü yeleği gibi birşey diyebiliriz.
Bu şekilde kayışları çözmeden eşofman sıyırıp klozete geçiş yapılabiliyor.
Benim en küçük kardeşimde maalesef kas hastası o 60kg ve direk araçtan klozete geçiyor ben ise 85kg civarıyım önce yere inip eşofmanı sıyırıyorum ve o şekilde klozete geçiş yapıyorum.Kalkarken aynı şekilde yere inip sonra araca geçiyorum..

Üst Alt