Boyunuz ve kilonuz kaç bilmiyorum ama aklıma bir kaç şey geliyor.
Eğer sizi kucaklayabilecek kuvvette biri varsa iş kolay. Sandalyeden tuvalete kalkmadan önce, sandalyenin uç kısmına doğru oturun (öne gelin). Bacaklarınızı arasında 90 derece açı oluşuncaya kadar açın. Sizi kaldıracak olan kişi tam karşınıza gelecek, iki ayağını sizin iki bacağınız arasına koyacak ve iki elini belinizin arkasından kavrayıp kaldıracak. Siz de ağırlığınızı verebildiğiniz kadar yere basın, ayağa kalkın. Geriye bir tek tuvalete hizalı bir şekilde oturmak ve o sırada pantolonu indirmek kalıyor. Benim 11 yıldır yaptığım yöntem budur. (dizlerimi kilitleme yeteneğimi 11 yıl önce kaybettim ve bu yöntemin sıkıntısını görmedim, zamanla alışılıyor.
Oturduğunuz yerden küçük tuvalet ihtiyacını görebilirsiniz. O da olmazsa önünde fermuar-düğme olan, kolaylıkla açılabilen tipte pantolon giyip doğrudan tuvalete oturabilirsiniz. (ben pantolon yerine daha rahat giyilen tipte kıyafet giyiyorum)
O da olmazsa, oturduğunuz koltuktan kalkmadan önce pantolonu indirin, altınızda kıyafet kalmasın. Önünüzü 30x30 cm.lik bir örtüyle kapatın, koltuktan sandalyeye geçin, tuvalete gidin ve sandalyeden tuvalete geçin. Bu işlemler sırasında arkanızı maalesef kapatamıyorsunuz, o yüzden odada size yardım edecek kişi dışında kalan herkesi çıkarın.